Április 23. kedd, Béla
Gomba kiállítás a Porta Díszteremben

Gomba kiállítás a Porta Díszteremben

2014. május 21. 15:25 | Wojtyla Ház

A Porta Egyesület díszterme ismét egy csodás kiállításnak adott helyet május 20-án délután. Rokolya Imre természet fotósnak gyerekkora egyik legszebb emlékei kötődnek, amikor édesapjával az erdőket járták és gyűjtötték a gombát. A délutáni megnyitón is Dél-Alföld gombáit mutatták be az érdeklődő közönségnek. A kiállítást Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezeti nevelési osztályvezetője nyitotta meg. Elmondása szerint, amikor meglátták, hogy kiállítónk az első fotóit selyemkesztyűben rakta fel, kollégái is beszereztek selyemkesztyűket. A tárlaton 37 különböző, az élet minden területén jelentkező gombafajtákat mutat be a fotóművész.

Részletek
Kossuth-díjas zeneszerző házunkban

Kossuth-díjas zeneszerző házunkban

2014. május 5. 15:01

Péntek délelőtt egy Kossuth-díjas zeneszerző Dubrovay László és felesége Ménes Aranka a Bartók Rádió főszerkesztője látogattak el a Wojtyla Házba. A zeneszerzőt és feleségét jó barátjuk és egyben a központ nagylelkű támogatója Molnár Ferenc invitálta közénk. A látogatókat Nagypál Sándor alpolgármester is köszöntötte és fogadta. Ebéd előtti beszélgetésen meg tudtuk a találkozás történetét.

Részletek
Szentté avatták névadónkat

Szentté avatták névadónkat

2014. április 28. 10:04 | Wojtyla Ház

Április 27-én 10 órakor Ferenc pápa Rómában, a Vatikán szívében, a Szent Péter téren avatta szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát, a kecskeméti Wojtyla Ház névadóját. E dicsőséges alkalomból a Wojtyla Barátság Központ is szentté avatási ünnepséget tartott vasárnap délelőtt. A harangszót követően a Kecskeméti Nemzetőrség a Wojtyla Ház zászlójával tisztelegtek a nagy pápa kecskeméti szobránál. Az ünneplő közönséget Mons. Menyhárt Sándor pápai káplán, plébános, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, és Farkas P. József alapító köszöntötte. A beszédek Karol Wojtyla iránti tiszteletről, nagyságáról és a világi tetteiről szóltak. Az ünnepségen közreműködött a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus, Jámbor Zsolt karvezető vezényletével, illetve Gulyás Krisztián, aki II. János Pál pápa intelmeiből olvasott fel részleteket. A közös koszorúzást követően az ünneplő közösség átsétált a Barátok templomába, ahol szentté avatási, megemlékező szentmisét tartott Bárkányi Ernő.

Részletek