Június 19. szerda, Gyárfás
Képekbe komponált zene

Képekbe komponált zene

2008. július 31. 23:27

Csütörtök este az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban rendhagyó eseménynek lehettek tanúi a látogatók. A művészetben is inkább kísérleti jelleggel jelenik meg a különböző területek ötvözése, igy a zene és a képzőművészeté.

Részletek
Borlovagok nélkül kezdődik a Hírös Hét

Borlovagok nélkül kezdődik a Hírös Hét

2008. július 31. 11:02

Szervezési félreértések miatt elmarad a borlovagok szokásos felvonulása az idei Hírös Héten, s nem lesz borászkonferencia sem. A fejleményt botrányosnak tartja Mathiász Gábor, a híres szőlőnemesítő dédunokája, aki szerint legalább kétszáz borlovag készült a világ minden tájáról a városba. - írja a mai Petőfi Népe...

Részletek
Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2008. július 29. 15:28

Toronyórát kap a hetényegyházi Jézus Szentséges Szívének szentelt Római katolikus templom. Az 1930-ban , neo gótikus és román stílusban épült templom híveinek ezzel egy régi álma valósul meg. A Porta Egyesület nagylelkű szponzorok segítségével gyűjtötte össze azt az összeget mely az időmérő szerkezet megvalósításhoz szükséges. Az impozáns és pontos munkát igénylő munkára a nagy múlttal rendelkező Hanga kft kapta a megbízást. Referenciáik között szerepel a kecskeméti nagytemplom a barátok temploma, a református templom toronyórája, valamint a Katona József gimnázium homlokzatát díszítő,óraszerkezet csak hogy egy párat említsek közülük.

Részletek
MIVÉ LESZ A PARKOLÓPÉNZ? – KUN ISTVÁNNAL BESZÉLGETTÜNK

MIVÉ LESZ A PARKOLÓPÉNZ? – KUN ISTVÁNNAL BESZÉLGETTÜNK

2008. július 29. 14:47

A parkolási díj Kecskeméten sem kelt első hallásra éppen pozitív gondolatokat, mert máris kerékbilincs, mogorva parkolóőr, a kocsin díszelgő, kéretlen piros cetli, esetleg a parkolóórák hideg kéksége jut eszünkbe. Pedig a parkolási díj nem ennyire alattomos jószág. Igenis szükséges a megléte ahhoz, hogy a városban elkerüljük a káoszt. Mi több, a parkolási díjakból új parkolók épülnek Kun István, a Piac-és Vásárigazgatóság (PV) igazgatójának konstruktív szemléletének köszönhetően. Erről és a parkolás lélektanáról beszélgettünk az árpádvárosi, újonnan bevezetett, fizetős rendszer kapcsán. (MF)

Részletek
PORTA KÖNYVTÁR: a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Almanachja

PORTA KÖNYVTÁR: a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Almanachja

2008. július 29. 13:57

Nem a szenzációs könyvek, a bestsellerek közé sorolható ugyan, mégis sokan - és nem csak a beavatottak - fogadják örömmel a napokban megjelent Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Almanachját. Ez a kötet az egyházi tartomány szervezeti felépítésének, személyi struktúrájának részletes bemutatása, adattára. Nagy tradícióval bíró munka. Közismert, hogy a római egyházban az első jeruzsálemi zsinat óta nagy jelentőséggel bír a hagyomány építését szolgáló adatgyűjtés, adat mentés. Az igazi, egy és örök anyaszentegyháznak ugyanis ellenőrizhetően bizonyítani kellett és kell ma is a folytonosságát, folyamatosságát.

Részletek
Cigány önkormányzat és a Porta együttműködése

Cigány önkormányzat és a Porta együttműködése

2008. július 29. 11:42

A Porta Egyesület és Kecskemét Megyei Jogú Város Cigány Helyi Kisebbségi Önkormányzata hamarosan aláír egy együttműködési szerződést, melynek lényege, hogy az intézményesülő Porta szolgáltatások beépüljenek a hátrányos helyzetű cigány közösségek életébe. Erről tárgyalt a napokban évi rendes ülésén a CHKÖ.

Részletek