Szeptember 22. péntek, Móric
Lengyel ösvényeken

Lengyel ösvényeken

2007. október 10. 15:54

Nemrég a Wadowice városából érkezett küldöttség látogatásán „csillogtatta” magas szintű lengyel nyelvtudását Bodolay Géza, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, akit lapunk most lengyel kötődéseiről kérdezett. További érdeklődésünkre a direktor azt felelte: csinos reményeket fűz újraválasztásához.

Részletek
Mozgalmas év vége a Portánál

Mozgalmas év vége a Portánál

2007. október 10. 15:39

Az esztendő hátralévő hónapjai is eseményekben gazdagnak ígérkeznek a Porta Egyesület számára. A kínálatot kiállítás-megnyitók és könyvbemutatók színesítik, míg az év vége elsősorban a karitatív kezdeményezések jegyében telik. Mostani összeállításunkban a programkínálatból szemezgetünk.

Részletek
Tourist Police: folyt. köv.

Tourist Police: folyt. köv.

2007. október 8. 15:59

Sikeres volt a Tourist Police munkája Kecskemét Főterén. Egyebek mellett erről esett szó azon a mai tanácskozáson, amelyen a megyei és a városi rendőri szervek vezetői, civilek és újságírók vettek részt.

Részletek
Civiliáda – Civilek az éterben

Civiliáda – Civilek az éterben

2007. október 8. 15:06

A civilek állami támogatásának problematikája képezte a Gong Rádió Civiliáda című műsorának mai témáját. A műsort Bukovinszky Zsolt vezette, aki szeptember óta az Alföldi Napló kommunikációs igazgatójaként tevékenykedik.

Részletek
WADOWICEI AJÁNDÉK KALOCSA-KECSEMÉT ÉRSEKÉNEK

WADOWICEI AJÁNDÉK KALOCSA-KECSEMÉT ÉRSEKÉNEK

2007. október 7. 20:22

Szeptember közepén látogatott Kecskemétre II. János Pál pápa szülővárosának küldöttsége, hogy hivatalosan is fölvegyék a kapcsolatot, hogy szövetséget kössenek a hírös város vezetőivel illetve a Porta Egyesülettel. Az azóta eltelt majdnem egy hónap alatt a partnerkapcsolat gondozói sokat fáradoztak a testvérvárosi szerződésben foglaltak mielőbbi megvalósításáért.

Részletek
A civilek is köszöntik a Csiperóst

A civilek is köszöntik a Csiperóst

2007. október 4. 14:38

Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke lett Kecskemét idei díszpolgára. A rangos elismerést, és a vele járó arany pecsétgyűrűt október 2-án a város napján vette át a Nemzetközi Gyermektalálkozó kezdeményezője, kitalálója. A jelentős díjról a Kecskeméti Civilek Közössége és a Porta Egyesület is méltón megemlékezik. Kecskemét legújabb díszpolgárát 2007. október 9-én, kedden 11 órakor a Porta Egyesület Dísztermében köszöntjük.

Részletek
Mária szobra újra a régi

Mária szobra újra a régi

2007. október 4. 09:55

Mint sokaknál ismeretes, szörnyű vandalizmus áldozata lett a Barátok temploma előtt lévő Mária szobor bal keze. A kar darabjait kukások találták meg a tér egyik szemetesében, amiről azonnal szóltak Bárkányi Ernő plébánosnak.

Részletek
SZENT FERENCRE EMLÉKEZTEK A MŰKERTVÁROSBAN

SZENT FERENCRE EMLÉKEZTEK A MŰKERTVÁROSBAN

2007. október 3. 01:11

A vasárnap délutáni fölszentelés után immár a harmadik alkalommal telt meg zsúfolásig az Assisi Szent Ferencről nevezett műkertvárosi templom. Ma az Egyház az egyháztörténelemnek egyik legkiemelkedőbb személyét ünnepli. - tudtuk meg a szentmisén. - Szent Ferencre emlékeznek , aki összesen 44 évet élt. 22 éves volt, amikor kapva a belső sugallatot, másképpen kezdett gondolkodni. KRISZTUS TÖRVÉNYEI SZERINT! Vagy 4 esztendeig tartott, amíg megtalálta az utat,...

Részletek
Átadták a Hengernapórát

Átadták a Hengernapórát

2007. október 2. 13:21

A maga műfajában egyedülálló, valódi ritkaságnak számító alkotással gazdagodott ma Kecskemét. A Planetárium homlokzatán ugyanis felavatásra került az a hengernapóra, amely 17 méteres mérőjével a legnagyobb ilyen szerkezet a világon. A Porta Egyesület által finanszírozott és koordinált építés során a Planetárium ablakai felett körbefutó párkányon 2,18 méter hosszú, gipszből készült síklapokat helyeztek el, amelyek egymáshoz képest 15 fokos szöget zárnak be. Ahogy a fény-árnyék határa végigvonul az épület oldalán, úgy válik lehetővé az idő leolvasása.

Részletek