Szeptember 22. péntek, Móric
A PORTA IS RÉSZT VESZ A NONPROFIT MENEDZSMENT KÉPZÉSBEN

A PORTA IS RÉSZT VESZ A NONPROFIT MENEDZSMENT KÉPZÉSBEN

2007. október 26. 20:17

Meghívásra a Portás munkatársak is részt vesznek a 10 éve megrendezésre kerülő Talentum-képzésen, melynek célja, hogy olyan ismereteket adjon át gyakorlati szemlélető tréningeken, amelyek jól alkalmazhatóak az egyházi és közösségi önkéntes munkában, a keresztény civil szervezetek működésében. ....

Részletek
Gratulálunk a CSÍK ZENEKARNAK!

Gratulálunk a CSÍK ZENEKARNAK!

2007. október 26. 17:12

Műfajában nem mindennapi sikert ért el a kecskeméti Csík zenekar: "Senki nem ért semmit" című albumuk, amely idén elnyerte a Magyar Hanglemezgyártók Fonogram díját, már nem csupán "A legjobb világzenei lemez" címmel büszkélkedhet 2007-ben itthon, de néhány nappal ezelőtt - az eladott példányszámnak köszönhetően - "aranylemez" is lett.....

Részletek
Ismét CIVILIÁDA a Gong Rádióban

Ismét CIVILIÁDA a Gong Rádióban

2007. október 26. 13:21

Hétfőn, október 29-én 11 órától ismét jelentkezik a 96,5 MHZ-en a Porta Egyesület és a Gong Rádió közös műsora a CIVILIÁDA. A félórás műsorban 2 témáról lesz szó. Megismerhetik a Népművészeti Egyesületet, vendégünk lesz mások mellett Polyák Albert elnök; valamint beszélünk a rendezvényszervezés jövőbeli civil lehetőségeiről annak kapcsán, hogy a rendezvények, kiállítások, fesztiválok szervezését kiadja az önkormányzat egy Kft-nek. Várja Önöket a rádiókészülékek mellé Bukovinszky Zsolt, a műsor szerkesztő-műsorvezetője.

Részletek
Sorozatos jogsértés?

Sorozatos jogsértés?

2007. október 26. 11:34

Június 28-án döntött a közgyűlés az oktatási intézmények és a szociális intézmények átszervezéséről. Heves viták kísérték a folyamatot, amelyet többen törvénysértőnek, elsietettnek tartottak. Az MSZP frakció jogi aggályait még júliusban benyújtotta a közigazgatási hivatalhoz, amelyre választ a napokban kapott. A hivatal vizsgálata megállapította: jogsértő, hogy nincs a városnak intézkedési terve az oktatási intézményekre vonatkozóan, ellentétesen az oktatási törvénnyel.

Részletek
15 évre adja át a városvezetés a közterületi reklám-bizniszt

15 évre adja át a városvezetés a közterületi reklám-bizniszt

2007. október 26. 09:41

Közbeszerzési eljárás során választja ki a város a "reklámgazdát". Azért adják ki egy cégnek a közterületi reklámfelületeket, mert a hivatal nem rendelkezik megfelelő apparátussal, szakértőkkel, valamint azért mert a hasznosítás nem kötelező önkormányzati feladat. Sipos László alpolgármester indoklása szerint így növekszik majd a közterület-használatból származó bevétel, a gazdasági szervezet hatékonyabban tud majd fellépni a közterület-használókkal szemben. A nyertes cég felhatalmazást kap majd a bérleti szerződések megkötésére, valamint a bérleti díj beszedésére is, amiből az önkormányzatnak is fizeti az ajánlatában vállalt éves díjat. A közterületek tartós, reklámcélú bérbeadására 15 éves szerződést kötnek. A nyertesnek kell olyan javaslatot tenni a jelenleg hatályos rendelet módosítására, amely megfelel koncepciójának is.

Részletek
Felszentelt BODRI KERESZT

Felszentelt BODRI KERESZT

2007. október 25. 21:39

Csütörtökön délután dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke sok-sok hívő, érdeklődő jelenlétében felszentelte a felújított Bodri keresztet. Az avatón jelen volt Farkas László érseki helynök, Bárkányi Ernő érseki tanácsos, a Porta egyesület elnöke és Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója is. "Ezen szent kereszt emeltetett a szentháromság egy isten dicsőségére és az úton járóknak lelkük üdvösségére Bodri Béni és neje Virágh Teréz, gyermekeikkel: Bénivel és Imrével" - ez a felirat olvasható az 1922-ben felállított, Halasi út mentén található kereszten, amely a Vörös család nagylelkű áldozatvállalásának köszönhetően szépült meg az elmúlt hónapokban, a Porta Egyesület szervezésében. Bodri Béni 600 holdas nagygazda az egykori uradalmi major szélére állíttatta az útmenti feszületet, amely hosszú időn át a zarándokok imahelyéül is szolgált. A gazdának nem ez volt az egyetlen jócselekedete, a háborúból hazatért sebesülteknek földet osztott vagyonából.

Részletek
Kecelen is szól "a Térség hangja"

Kecelen is szól "a Térség hangja"

2007. október 25. 13:15

Tőzsér Judit a kezdetektől, 1996 óta vezeti a Gong Rádiót, amely a közvéleménykutatások szerint a leghallgatottabb helyi kereskedelmi adó. Az ügyvezető igazgató 2000-től hálózatot épít munkatársaival, amelynek eredményeként október 27-étől Kecskemét, Nagykőrös, Gyömrő és Csongrád után Kecelen is szól a hálózatos rádió. Tőzsér Juditot a legújabb stúdióról, a további tervekről kérdeztük.

Részletek
Elfogadta a Fidesz az MSZP javaslatát a Hírös-Park Kft. ügyében

Elfogadta a Fidesz az MSZP javaslatát a Hírös-Park Kft. ügyében

2007. október 25. 12:47

Kikerül a Művelődésszervezési Osztály kezéből az önkormányzati nagyrendezvények szervezése és a Tourinform Iroda működtetése. Ezeket a feladatokat a jövőben a kizárólag a város tulajdonában lévő, a Bácsvíz Zrt.-ből tavaly kivált Hírös-Park Kft. végezi majd, amely a Szabadidőpark és a Tó Hotel, a Szauna Hotel és Camping tulajdonosa. A polgármester előterjesztése szerint a Kft. azért alkalmas az önkormányzati, kulturális és turisztikai rendezvények lebonyolítására, mert fő tevékenysége az ingatlan bérbeadás és üzemeltetés, amelyhez passzol az új feladat. A tervezet szerint az önkormányzati nagyrendezvények, fesztiválok, kulturális programok kerülnek a társaság irányítása alá, amelyek helyszínei a Főtér, a Vasútpark, a Szabadidőpark, a Városi Mozi lesznek. A jövőben a Hírös Park látja el a Tourinform feladatait is.

Részletek
BAON.HU: KÉRDEZZE BÁNYAI GÁBORT, a megyei közgyűlés elnökét

BAON.HU: KÉRDEZZE BÁNYAI GÁBORT, a megyei közgyűlés elnökét

2007. október 25. 07:55

Úgy nevezet „ON LINE” interjút hírdetett/vezetett a Petőfi Népe és a www.baon.hu internetes portál október 24.-én délelőtt 9 órától 11 óráig. A vendég: Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke volt. Sok értékes probléma, kérdés fölmerült, úgyhogy csak gratulálni tudunk a házigazdáknak és a válaszolónak is. Az egyik kedves hozzászólónak/kérdezőnek, Nagy Annának pedig kifejezetten köszönjük a délelőtt 10 óra 50-kor megfogalmazott panaszát/problémáját (melyet alább teljes terjedelmében közreadunk), hiszen így a PORTA EGYESÜLET is citálva lett, megszólíttatott a diskurzusban.

Részletek