Június 19. szerda, Gyárfás
HÁLAADÓ ÜNNEPSÉG A HÁROMÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

HÁLAADÓ ÜNNEPSÉG A HÁROMÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

2008. július 25. 19:04

Honlapunkon csepegtetett híradások nyomán olvasóink számára talán nem meglepetés, hogy miért vártuk olyannyira július 25-ét a Porta Egyesületnél. Rendhagyó ünnepen vagyunk túl. A 2005. június 26-án, Szent Anna napján megnyílt, Karol Wojtyla Barátság Központ fennállásának harmadik évfordulójáról, illetve az épület – jelenleg is tartó – felújítási munkálatait segítőkről emlékeztünk meg. Azonban a jubileum csupán apropóul szolgált a névadó, II. János Pál szellemiségének evilági kifejezésére. A szeretet és a megértés isteni parancsának fényében valójában azt ünnepeltük, hogy lehetőségünk nyílik – immár két éve – ebédet osztani a rászorulóknak.

Részletek
JUBILEUMI ÜNNEPSÉG A HÁROM ÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

JUBILEUMI ÜNNEPSÉG A HÁROM ÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

2008. július 23. 15:29

Olvasóink bizonyára észrevették, hogy honlapunkon egyre rendszeresebben találnak a II. János Pál pápáról elnevezett Karol Wojtyla Barátság Központról híreket. Nem véletlen ez, hiszen idén ünnepeljük a Barátság Központ fennállásának harmadik évfordulóját, melyről a Porta Egyesület pénteken, a központ épületében (Egressy u. 5/b.) emlékezik meg. (MF)

Részletek
LÁTOGATÁSI NAGYHÉT A WOJTYLÁNÁL

LÁTOGATÁSI NAGYHÉT A WOJTYLÁNÁL

2008. július 23. 15:14

A fennállásának harmadik évfordulóját idén ünneplő Wojtyla Barátság Központnak múlt héten a szokásosnál is több látogatója volt. Nem csupán az a 120 rászoruló zarándokolt el a Központhoz, akik naponta meleg ebédet kapnak. Önkéntesek, szakemberek jöttek – akik segítségével a Porta Egyesület új köntösbe bújtathatja az Egressy utcán levő Barátság Központot –, s olyanok is, akik személyesen kívánták üdvözölni a kezdeményezést. (MF)

Részletek
MEGÚJULT A TECHNIKA HÁZA BÜFÉJE

MEGÚJULT A TECHNIKA HÁZA BÜFÉJE

2008. július 23. 13:59

A Technika Háza felújított büféje új személyzettel, szeretettel várja a zenét-táncot kedvelő kedves vendégeket, augusztus 9-én (szombaton) 20 órától hajnalig tartó táncos rendezvényre. Nyitva tartás: H – P.: 9-23 Szo.: 16 órától – igény szerint

Részletek
MR SENATOR, KECSKEMÉT ITALDIKTÁTORA

MR SENATOR, KECSKEMÉT ITALDIKTÁTORA

2008. július 22. 15:05

Kecskeméten nagyon sokan ismerik és szeretik Jámbor Zoltánné Gizikét, a mindig készséges, jókedvű, választékosan öltöző üzletasszonyt, akivel – bár több vállalkozás is fűződik a nevéhez –, legtöbbször a Kápolna utcai, Mr Senator Ital és Édesség Szaküzletben találkozhatunk. Hűséges vásárlóközönsége tudja, hogy fejében hordja több ezer ember sajátos ízlését, mikor ajándékról van szó: bízva fordulhatunk hozzá, hiszen a gondolatokat is kitalálja. (MF)

Részletek
TALÁLKOZÁS A ZOMÁNCCAL, TALÁLKOZÁS A CSODÁVAL

TALÁLKOZÁS A ZOMÁNCCAL, TALÁLKOZÁS A CSODÁVAL

2008. július 21. 18:14

Mikor 1975-ben a GAMF-on megrendezték az első zománcművészeti alkotótelepet, akkor csak remény volt arra, hogy maradandó kezdeményezésről van szó. A kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely igazgatója, id. Gyergyádesz László, és Morelli Edit zománcművész igazi műhelytitkokat osztott meg velünk…(MF)

Részletek
SAJTÓ, DE MIBŐL? AVAGY: MEKKORA AZ ÜVEGZSEB?

SAJTÓ, DE MIBŐL? AVAGY: MEKKORA AZ ÜVEGZSEB?

2008. július 21. 16:19

2004 áprilisa óta már átlátunk a szitán, illetve a zseben: az üvegzseb program indulása óta elvileg nem titok a zöldhasúak koordinátáinak részletes nyomon követése. Csak az a kérdés, hogy nem kezdenek-e az üvegzsebek homályossá válni, nem kellene-e kicsit megpucolni őket? Cikkünk azonban nem tényfeltáró, hiszen a tények adottak, mi több, nyilvánosak. Mi csak bemutatjuk a tényállást.(MF)

Részletek
RÁDIÓ NAPLÓ – CSAPATÉPÍTÉS

RÁDIÓ NAPLÓ – CSAPATÉPÍTÉS

2008. július 21. 14:53

Olvasóink bizonyára értesültek már korábbi cikkeinkből arról, hogy az Alföldi Civil Napló internetes oldalán (civilnaplo.hu) folyamatosan bővül a hangtár, melyet Rádió Naplóként találnak meg az oldalon. A hanganyagok felvételében, megvágásában, feltöltésében kezdetben Csontos Péter (képünkön jobb oldalon) segítette a Civil Naplót, akiről július 10-i írásunkban adtunk egy rövid pályaképet. Azóta azonban már két új kolléga is segíti őt a Rádió Napló naprakészen tartásában, Gyarmati Szilvia és Bálint László személyében. Most őket mutatjuk be röviden. (MF)

Részletek
BÁCSVÍZ ÉS OPERA – SZEKERES ISTVÁNNAL BESZÉLGETTÜNK

BÁCSVÍZ ÉS OPERA – SZEKERES ISTVÁNNAL BESZÉLGETTÜNK

2008. július 21. 10:49

A július 14-én átadott szennyvízcsatorna-hálózat apropójából megkerestük Szekeres Istvánt, a Bácsvíz Rt. tavaly augusztusban leköszönt vezérigazgatóját. Kecskemét vízhálózatának aranykoráról, az ISPA projekt kulisszatitkairól, és a nem épp eseménymentes nyugdíjas évekről beszélgettünk. (MF)

Részletek