Február 21. szerda, Eleonóra
KUNBARACSI TORONYÉPÍTŐK TALÁLKOZTAK

KUNBARACSI TORONYÉPÍTŐK TALÁLKOZTAK

2007. július 12. 17:06

Megszépül a kunbaracsi katolikus templom kerítése: a hívek összefogásának szép példájaként lemaratják a kerítésről a rozsdát, lakatosok javítják ki a törött részeket, aztán jön a festék. A közösség tagjai áldozatos vállalásukkal szeretnék bizonyságát adni ragaszkodásuknak. Hiszen van egy másik, igen nagy vállalásuk is, amelyhez kevés a helyi erő. Úrnapján letették a templom melletti harangtorony alapkövét….

Részletek
Tiringer kiállítás

Tiringer kiállítás

2007. július 12. 16:59

Az idősebb korosztály biztosan jobban emlékszik Tiringer Ferenc kecskeméti díszkovácsmesterre a Mikes utcából. Számos munkája ma megtalálható a város különböző pontjain. Gondolok itt a Barátok temploma impozáns kapujára, vagy a valamikori gőzfürdő bejárati kapuja....

Részletek
VENDÉGSÉGBEN A PORTA: Lángost ettünk Petőfiék konyhájában

VENDÉGSÉGBEN A PORTA: Lángost ettünk Petőfiék konyhájában

2007. július 12. 10:43

Sokan szeretik a friss kenyérlángost tejföllel és sajttal. Ami sokkal finomabb, hogyha kemencében sütik. Ha pedig azt is tudjuk, hogy a lángos sütés színhelye a Petrovics / Petőfi- család egykori konyhája Szalkszentmártonban, biztosan még ízletesebb a falat. Egyesületünket szerdán délutánra vendégül hívták a szalkszentmártoni Petőfi Emlékmúzeumba illetve a Művelődési Házba, ahol erdélyi és szalki gyerekek nyári színjátszó táborát rendezték meg.

Részletek
BOTRÁNYOS ÁLLAPOTOK A SZALKSZENTMÁRTONI DUNA-PARTON

BOTRÁNYOS ÁLLAPOTOK A SZALKSZENTMÁRTONI DUNA-PARTON

2007. július 12. 10:31

Lakossági bejelentésre érkezett a Porta Kontrollcsoport a szalkszentmártoni révhez és amit láttunk a legedzettebb szemű környezetvédőket is megdöbbentette. Olyan időkben, amikor a habzó Rába miatt országok kormányai küzdenek kegyetlen csatában, a legrangosabb európai folyam partján súlyosan terhelt szemétlerakó mezőt találtunk.

Részletek
SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS GYEREKCIPŐBEN

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS GYEREKCIPŐBEN

2007. július 11. 15:17

A cikkünkhöz mellékelt képeket nézve elgondolkodtató, hogy vajon mi idézi elő ezeket az állapotokat? A szelektív hulladékgyűjtésről való ismeretek hiánya, a gyűjtőhelyek messzesége, a hulladékgyűjtés körülményessége a fő ok? Netán emberi lustaságról van szó? Kecskemét esetében a szelektív hulladékgyűjtő helyek száma lehet például az egyik ok, amiért ilyen áldatlan állapotok uralkodnak a gyűjtőedények körül, illetve az emberek tudatában.

Részletek
VÉGRE TÉNYLEG BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR A MADÁRMÉSZÁRLÁSÉRT

VÉGRE TÉNYLEG BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR A MADÁRMÉSZÁRLÁSÉRT

2007. július 11. 12:06

2007. június 7-én végre pont került a 2001-től húzódó bírósági eljárás végére, a védettmadár-mészárlás ügyben. Aki nem emlékezne: hat éve kilenc mázsányi, közel 12 ezer védett madarat foglaltak le a határőrök, melyeket egy olasz kamionban akartak kivinni az országból, a rakományt hamis vámzárral ellátva.

Részletek
Összefogás a Móricz emlékhelyért!

Összefogás a Móricz emlékhelyért!

2007. július 11. 10:47

Kecskemét-Hetényegyháza területén egy kis erdő központjában a Móricz dombon megbújva található az emlékhely, melyet Móricz Zsigmond tiszteletére emeltek, még évekkel ezelőtt. Sajnos kevesen ismerik ezt a helyet. Pedig számos látványosság található a környéken, többek között az a Tatár-kori templom rom melyet a valamikori hetény község lelki életét szolgálta.

Részletek
HÁBORÚS VILÁG A MŰKERTVÁROSBAN

HÁBORÚS VILÁG A MŰKERTVÁROSBAN

2007. július 10. 11:20

Por, szemét és gazzal terhes placcok jellemzik a Műkertváros bizonyos részeit, különösen a műkerti sétány délkeleti bejáratának vidékét, a sorompó és a vasútpálya környékét. Szánalmas állapotok, amelyekért nem hisszük, hogy magán személyeket lehetne pellengére állítani, hiszen jól tudjuk, hogy részben a Magyar Állam részben a városi önkormányzat a terek tulajdonosa.

Részletek