Május 28. kedd, Csanád, Emil
Kiskunfélegyháza: Csarnokavatás győzelemmel

Kiskunfélegyháza: Csarnokavatás győzelemmel

2007. október 1. 14:11

Szeptember 29-én ünnepélyes keretek között adták át a helyieknek Kiskunfélegyháza új büszkeségét: a KÉSZ Aréna Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot. Az avatási ceremónián megjelent Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter az akarat és a pénzügyi lehetőségek találkozásáról beszélt a fejlesztés kapcsán. A helyi kézilabdázók győzelmükkel azt bizonyították: jó kezekbe került a létesítmény.

Részletek
Örökre emlékezetes dzsembori

Örökre emlékezetes dzsembori

2007. október 1. 11:27

Élményekkel gazdagon tértek haza a kecskeméti cserkészek a nyári, angliai dzsemboriról. A világtalálkozón szerzett tapasztalataikról a napokban számoltak be a fiatalok a kiutazásukat támogató Porta Egyesület munkatársainak.

Részletek
DR. BÁBEL BALÁZS,  ÉRSEK SZENTELTE FÖL  A MŰKERTI TEMPLOMOT

DR. BÁBEL BALÁZS, ÉRSEK SZENTELTE FÖL A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 30. 23:10

Mintegy 1500 hívő jött el ma délután a műkerti Assisi Szent Ferenc Templomhoz, hogy együtt örüljön, énekeljen és mondjon hálát az egyház papjaival a csodálatos szakrális épületért és legyen jelen amikor az Úr valóságos teste és vére, a zsoltárok hangjától kísérve megérkezik Isten újabb, földi otthonába. A látványos, nagyon szép ceremónián Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét-i érsekkel tizennégy paptestvér koncelebrált. A metropolita a következő szentbeszéddel ajánlotta az Úrnak és a híveknek az új, nyolcvan millió forintos költséggel megépült csodálatosan szép épületet.

Részletek
GASZTRO-PARTY FELSŐLAJOSON GARACZI JÁNOS ÉS OROSZ JÓZSEF ASZTALÁNÁL

GASZTRO-PARTY FELSŐLAJOSON GARACZI JÁNOS ÉS OROSZ JÓZSEF ASZTALÁNÁL

2007. szeptember 30. 10:42

A hétvégén tartotta a PORTA Egyesület hagyományos GASZTRÓ-PARTY-ját, a helyszín most is a felsőlajosi ÚJ TANYACSÁRDA, a vendéglátó (a civilszervezeten kívül) – éppen úgy mint tavaly és tavaly előtt – a világhírű vendéglátóhely kollektívája volt. Most azonban egy specialistát, a bárány- és birka ételek elkészítésének felső-kiskunsági mesterét,....

Részletek
Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

2007. szeptember 26. 15:58

Szombaton délután ünnepélyes keretek között adják át Kiskunfélegyháza új sportlétesítményét. A magántőke bevonásával megvalósított Kész Aréna Kiskunfélegyházi Sportcsarnok több ezer néző befogadására alkalmas, és a tervek szerint egyaránt otthont adhat válogatott szintű sporteseményeknek, valamint igényes kulturális programoknak. Mindamellett ígérik: a szabadidőportok űzői sem szorulnak ki az új intézmény falai közül. - Az első nagy "durranásnak" a női kézilabda-válogatott novemberi felkészülési mérkőzése ígérkezik - tudtuk meg Kurucz István igazgatótól.

Részletek
A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

2007. szeptember 26. 13:09

A Wojtyla Barátság Központ munkatársai is részt vettek azon a műhelybeszélgetésen, ahol a kecskeméti hajléktalan-ellátás aktuális kérdéseit tekintették át a szakszolgálatok. A szakmai találkozón egyebek mellett elhangzott: a Porta Egyesület társszervezésében idén is megrendezik a "Ötezren Szent Erzsébet és Szent Miklós asztalánál" nevű karitatív eseménysorozatot a Főtéren.

Részletek
AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 25. 17:10

Hétfőn délután hivatalos egyházi ünnepségre került sor a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomnál. Dr. Fekete László, a Templomépítő Egyesület elnöke és Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója készre-jelentették az egy év alatt fölépült szakrális-központot Farkas Lászlónak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye helynökének, kecskeméti plébánosnak, aki miután megszemlélte a magyar katolikus egyház új létesítményét átvette az szimbólikusan.

Részletek
Alföldi Napló: színesebb és több

Alföldi Napló: színesebb és több

2007. szeptember 25. 14:06

Megjelent az Alföldi Napló szeptemberi száma. A civil mozgalmak lapja most először jelentkezik 16 oldalon, 8 színes laphelyen. A nyáron indult orgánum aktuális számában ezúttal is számos beszámoló, színes és hasznos információ várja az olvasókat.

Részletek