Március 4. hétfő, Kázmér
TÖBB FÉNY, JOBB FÉNY: MEGÚJÚL A VÉGH MIHÁLY TÉR VILÁGÍTÁSA

TÖBB FÉNY, JOBB FÉNY: MEGÚJÚL A VÉGH MIHÁLY TÉR VILÁGÍTÁSA

2007. július 2. 18:26

A májusi kecskeméti jégeső óriási károkat okozott a tér világításban is: eltörtek a búrák, az égők. Az irodánk előtti Végh Mihály téren is besötétültek az éjszakák a sérült hiányos világítás okán. Ezt a súlyosan zavaró állapotot hozza helyre most a DÉMÁSZ amikor is lecseréli a régi megsárgult burákat, új energiatakarékos, de a korábbiaknál erősebb égőket helyez ki a kandeláberekre.

Részletek
FÖLÚJÍTOTTÁK A PORTA NAPÓRÁT - A FELLEGI CÉG ISMÉT SEGÍT

FÖLÚJÍTOTTÁK A PORTA NAPÓRÁT - A FELLEGI CÉG ISMÉT SEGÍT

2007. július 2. 18:05

Ismét kitűnő formáját mutatja - ismét "működik" - a Piaristák terének különleges látványossága, a TERES ÁGOSTON pápai csillagász (a piarista iskola egykori növendéke volt és most Svédországban él) tiszteletére készült és fölavatott napóra. Ismét kitűnő formáját mutatja - ismét "működik" - a Piaristák terének különleges látványossága, a TERES ÁGOSTON pápai csillagász (a piarista iskola egykori növendéke volt és most Svédországban él) tiszteletére készült és fölavatott napóra. Az ötlet a PORTA Egyesülettől származik, az elkészítője pedig a neves napórás a budapesti MARTON GÉZA.

Részletek
Nem hever parlagon a parlagfű-téma

Nem hever parlagon a parlagfű-téma

2007. július 2. 17:20

Ráfaraghat aki nem kaszált Hivatalosan szombat éjfélig volt módjuk a földtulajdonosoknak elvégezni földterületükön a parlagfűirtást. Aki a határidőig nem tett eleget a kötelező parlagfű-mentesítésnek, komoly szankciókra számíthat.

Részletek
Szociális kaszálás

Szociális kaszálás

2007. július 2. 14:57

Négy évvel ezelőtt szervezte meg a Porta Egyesület aktivista köre első ízben a városközponti Pollen pont irodát. Segítséget kívánunk nyújtani a város lakóinak, hogy a terhet jelentő pusztító gyomok ellen hatékonyan fellépjenek.

Részletek
PORTA SEGÉLY A GÁTÉRI TANYAVILÁGBAN: JÓ VÍZ KELLENE, AMI VAN ARZÉNES

PORTA SEGÉLY A GÁTÉRI TANYAVILÁGBAN: JÓ VÍZ KELLENE, AMI VAN ARZÉNES

2007. június 30. 21:27

Lehet, hogy nem tudja mindenki, de a PORTA CSOPORTNAK számos jó barátja van az iwiw-kommunikációs rendszeren is. Megközelíti a kétezret azoknak a száma, akik önként jelentkeztek, jelezték, hogy ismerősei, barátai, aktivistái a civil-szervezetünknek. És a jelentkezők száma folyton bővül. Naponta adunk hírt munkánkról, egyik lelkes aktivistánk, Kovács Kriszta (ZÖLDIKE) segítségével. A következő információ (a mai hír) az alábbiak szerint került föl az iwiwe-re....

Részletek
PUSZTULT A PARLAGFŰ A GUBA PARKBAN

PUSZTULT A PARLAGFŰ A GUBA PARKBAN

2007. június 27. 21:07

Mintegy félszáz Vacsi-közi érdeklődő jelenlétében parlagfű-írtó akció napot rendezett ma délután a PORTA EGYESÜLET a GUBA_PARKBAN. A kitűnő időben és barátkozáshoz alkalmas helyen szervezett tanácskozásonm jelen volt – a többi között – Dr. Zombor Gábor, polgármester, dr. Molnár Ilona, az ÁNTSZ városi főorvos asszonya, dr. Sztaho-Pekáry István, főiskolai rektor illetve Farkas P. József, a PORTA alapító, szervezője.

Részletek
Emléktábla Bakkay József tiszteletére Kecskeméten

Emléktábla Bakkay József tiszteletére Kecskeméten

2007. június 26. 21:02

A kecskeméti Városháza harangjátékán 2007. június 23-án, pontosan 9 órakor fölcsendült az Erdész-himnusz. A Városház-térre időközben megérkezett Benedek Fülöp szakállamtitkárt Sárközy István Kecskemét alpolgármestere fogadta és kísérte be a Városháza műemlék díszudvarába. A bal oldali falon elhelyezett emléktábla alatt Sárközy István köszöntötte a megjelent ünneplő közönséget.

Részletek
HARC A PARLAGFŰ ELLEN -  CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL

HARC A PARLAGFŰ ELLEN - CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL

2007. június 25. 20:10

Szombaton erős starttal vette kezdetét Kecskeméten a "Parlagfűmentes Kecskemétért" névvel fémjelzett akcióhét. Az ÁNTSZ regionális irodájának vezető munkatársa Markó Zoltánné a rendőrségi takarító napon, a SASFÉSZEK TERASZÁN nyitott alkalmi demonstrációs központot. (képünkön)

Részletek
AKCIÓ HÉT: A POLLENMENTES KECSKEMÉTÉRT

AKCIÓ HÉT: A POLLENMENTES KECSKEMÉTÉRT

2007. június 24. 23:13

Tizenhárom szervezet - civilek, állami egészségügyi és egészségvédő intézmények, felügyelőségek és persze a városvezetés - különböző demonstratív akciókkal hívja föl a figyelmet a mos kezdődő héten, Kecskeméten az ilyen tájban virágba boruló parlagfű kegyetlen kártételeire, egészségromboló hatásaira, terrorista karakterére.A különböző rendezvényeken különféle játékok, előadások, terepbejárás lesz; természetesen ismét bemutatkozik a PORTA POLLEN KOMMANDÓ is.

Részletek