Július 12. péntek, Dalma, Izabella
JÉZUS SZÜLETÉSE - karácsony levelezőlapokon

JÉZUS SZÜLETÉSE - karácsony levelezőlapokon

2007. november 22. 09:38

Sebestyén Imre képeslevelezőlap-gyűjtőnek nyílik kiállítása a Tiszti Klubban december 4-én, kedden 16.00 órakor. A Jézus születése - a karácsony a régi képes levelezőlapokon című tárlat fővédnöke Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója. A kiállítást az egyesület elnöke Bárkányi Ernő templomigazgató nyitja meg. A korabeli levelezőlapok december 5-20-ig hétköznap 9-18 óráig, valamint szombaton és a zárás napján 9-12 óráig tekinthetők meg.

Részletek
PORTA a Klub Rádióban

PORTA a Klub Rádióban

2007. november 22. 08:48

(KOVY) A Porta Egyesület adventi programjairól kérdezte Farkas P. Józsefet, az egyesület alapítóját a Klub Rádió riportere. A rádióban már elhangzott, a Vojtyla Központ fejlesztését is érintő interjú, most honlapunkon is hallható, a "Kép- és hanganyagok" menüpont alatt.

Részletek
TITOKZATOS (SÉRÜLT) ARÓT KERSS A RENDŐRSÉG

TITOKZATOS (SÉRÜLT) ARÓT KERSS A RENDŐRSÉG

2007. november 21. 23:49

Közlekedési baleset szemtanúját keresi a rendőrség 2007. november 18. napján 17 óra 35 perc körüli időben Kecskemét lakott területén belül ismeretlen személy, az általa vezetett, sötétzöld színű Aro típusú személygépkocsival közlekedett az Irínyi utca irányából a Tömörkény utca felé.

Részletek
Békés József új könyve.

Békés József új könyve.

2007. november 21. 15:38

(MOZO)„A magyar nyelvű történet írás kialakulása” címmel jelenik meg hamarosan Békés tanár úr új könyve. A XVI - XVII századi magyar kort mutatja be több szemszögből. A szerző igyekezett láttatni a különféle történelmi vonulatok a hétköznapi életre gyakorolt hatását, valamint megmutatja a kulturális és vallási élet fejlődését az adott korban.

Részletek
MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ  -  Keresse postaládájában!

MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ - Keresse postaládájában!

2007. november 21. 15:03

A civil mozgalmak lapja - egyebek mellett - a következő témákkal várja olvasóit: - Színidirektor választás előtt - Nem működik a Fejlesztési Tanács - Reformok itthon és az unióban - Tudományról a Magyar Tudomány Napján - Szűkülő szociális szolgáltatások - Mónus Béla Assisi Szent Ferenc szobra - Adventi programok Sok minden más mellett ezekről is olvashat az Alföldi Civil Napló 6. számában. KERESSE AZ ÚJSÁGOT POSTALÁDÁJÁBAN!

Részletek
Munkaszüneti napok 2008-ban

Munkaszüneti napok 2008-ban

2007. november 21. 13:32

Jövőre három pihenőnappal számolhatunk - derült ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 27/2007. (IX. 29.) rendeletéből, amely nyilvánosságra hozta a 2008-as munkaszüneti napokat.

Részletek
Tiringer Ferencre emlékezik a Porta

Tiringer Ferencre emlékezik a Porta

2007. november 21. 11:45

(RA) – Hatvan évvel ezelőtt hunyt el Tiringer Ferenc, kovácsművész. A jeles alkotó számos munkája található meg Kecskemét városában. Ezek egyike a Barátok templomának kapuja, illetve a Piarista Gimnázium lépcső- és kapubetét rácsa. A művész kalandos, fordulatokban gazdag életműve előtt jövőre konferenciával és kiállítással tiszteleg a Porta Egyesület – értesült honlapunk.

Részletek
Változások a gázártámogatásban

Változások a gázártámogatásban

2007. november 21. 11:40

Nem jár automatikusan jövőre a fűtéstámogatás azoknak, akik idén kaptak bármekkora anyagi segítséget. Ezt újra igényelni kell. A támogatási feltételek lényegében nem változtak, de a támogatás mértéke bizonyos esetekben csökkent. Lényeges változás, hogy az igénylőlapon a háztartás minden tagjának az adószámát fel kell tüntetni, ha nincs ilyen, akkor ezt kell beleírni a rublikába. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerint a háztartások közel 60 százaléka kap majd valamekkora állami támogatást.

Részletek