Március 4. hétfő, Kázmér
Csütörtökön hirdetik ki a pályázati győzteseket

Csütörtökön hirdetik ki a pályázati győzteseket

2007. június 13. 14:49

Hétfőn tartották a Kecskeméti Városszépítő Egyesület pályázati zsűrizését. Az egyesület három kategóriában hirdetett pályázatot: új épületek, felújított épületek, és kertek kategória témakörben. A zsűriben öt szakember képviseli magát: Bobinszky Tünde (Kecskeméti Építészek Környezetvédő Egyesülete), Hegyes Ferenc (Városszépítő Egyesület), Varga József (Városszépítő Egyesület),...

Részletek
Ne habozz, Boxmark!

Ne habozz, Boxmark!

2007. június 13. 10:39

Greenpeace aktivisták habbal fújták be a feldbachi Boxmark bőrgyár bejáratát, tüntetve az évek óta tartó Rába szennyezés ellen. Mivel a bőrgyár nem válaszolt a zöld szervezet tíznapos ultimátumára, húsz magyar és osztrák aktivista habbal torlaszolta el a gyár bejáratát. “Ne habozz Boxmark” feliratú transzparenssel követelték a Rába szennyezés megszüntetését.

Részletek
Legyen jobb a gyerekeknek!

Legyen jobb a gyerekeknek!

2007. június 11. 12:30

A kecskeméti Katona József Könyvtárban, a Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont és a Porta Egyesület közös szervezésében tartott előadást a magyarországi szegénység jelenéről és jövőjéről Ferge Zsuzsa szociológus professzor. Kihangsúlyozta, hogy a szegénység 40 éve is létezett, de nem volt jelen a közgondolkodásban olyan szinten, mint ma. Hazánkban jelenleg mintegy...

Részletek
MEGELŐZÉS NAPJA -  KECSKEMÉT - SZABADIDŐPARK 2007.06. 13.

MEGELŐZÉS NAPJA - KECSKEMÉT - SZABADIDŐPARK 2007.06. 13.

2007. június 11. 00:02

A MEGELŐZÉS NAPJA (Kecskemét, 2007. 06. 13. 11.00-17.00 Szabadidőpark) címmel nagyszabású ifjúsági rendezvény szervez a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság melyre minden érdeklődőt - de legkivált az ifjúsági korosztályt - meghív és vár. Persze: jelen lesz a rendezvényen a PORTA EGYESÜLET Köztér Munkacsoportja is. Önálló tanácsadó sátrat kaptunk, ahol a non profit területeken nyári munkát kereső fiatalokat várjuk ajánlatainkkal. Persze a pollen-invázió elleni harcról is lesz szó. A program a következő:

Részletek
Magyar Nemzeti Parkok Hete (2007. június 18-24.)

Magyar Nemzeti Parkok Hete (2007. június 18-24.)

2007. június 10. 10:10

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium -a Nemzeti Park Igazgatóságokkal és a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben 2007-ben, a Zöldturizmus Évében hagyományteremtő rendezvénysorozatot indít útjára. Az iskola befejezésével nemcsak a tanítási szünet kezdődik el, hanem a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat is. A 10 hazai nemzeti park 2007. június 18-24. között minden nap ingyenes, garantált programokkal várja a természeti értékek iránt érdeklődőket. A változatos programok mellett a nemzeti parkok látogatóközpontjai, bemutatóhelyei is ingyenesen vagy kedvezményes belépőkkel látogathatók ezalatt az egy hét alatt.

Részletek