Június 19. szerda, Gyárfás
Idén többen látogattak a strandra

Idén többen látogattak a strandra

2005. július 14. 16:53

Bár az időjárás eddig nem igazán kedvezett a strandolóknak, az élményfürdőt üzemeltető Kecskeméti Sport Kht. mindent elkövetett annak érdekében, hogy növeljék a látogatók számát – hangsúlyozta dr. Kelemen Márk, a kft. ügyvezető igazgatója a Porta főtéri sátrában rendezett sajtótájékoztatón, amelyen az elmúlt évhez hasonlóan félidőben értékelte az idei szezont.

Részletek
Beszámoló az „Életrehívunk!” szerdai napjáról - Képgaléria

Beszámoló az „Életrehívunk!” szerdai napjáról - Képgaléria

2005. július 14. 10:30

Szerdán is rengeteg látogatót fogadott a Porta Egyesület főtéren felállított „Életrehívunk!” sátra. Délelőtt 10 órától Csizóczki József bőrműves és Trungel Aranka szalmafonó tartott foglalkozást a gyerekeknek. Délután fél kettőtől dr. Nagy Károly nőgyógyász tinédzsereknek és fiataloknak tartott fogadóórát családtervezés, fogamzásgátlás témakörében.

Részletek
Kecskemét főterén mondták ki a boldogító igent

Kecskemét főterén mondták ki a boldogító igent

2005. július 13. 14:47

Ilyet emberemlékezet óta nem láttak a hírös városiak. Kecskemét főterén egy gombostűt sem lehetett volna leejteni az elmúlt szombaton délután, amikor a Barátok temploma oldalában felállított alkalmi esketőhelyen Kuna Valéria és Horák Menyhért örök hűséget fogadott egymásnak.

Részletek
Életrehívunk! Kecskemét

Életrehívunk! Kecskemét

2005. július 7. 12:54

Kecskemét főterén felállított sátorban július 4-től 28–ig az egészséges életmód jegyében közszolgálati, figyelemfelhívó, tájékoztató programokat szervez a városvezetés jóvoltából a Porta Egyesület, hetente más és más témakörhöz kapcsolódva.

Részletek
Pollen központ a főtéren

Pollen központ a főtéren

2005. július 4. 10:12

Életrehívunk! címmel július 4. és 28. között sátras közszolgálati, figyelemfelhívó, tájékoztató rendezvénysorozatot szervez Kecskemét főterén a Porta Egyesület, az egészséges életmód jegyében. Ezen a héten a Tiszta Köztér programról, a pollenártalomról, az allergiáról és az asztmáról esik szó. A rendezvénysátorban a Tiszta Köztér munkatársai fogadják a pollennel kapcsolatos lakossági bejelentéseket. A VG Kft-vel közösen parlagfű-gyűjtő akcióra is sor kerül, a gyerekeket pedig filmvetítésekre, játékos, rajzos foglalkozásokra várják.

Részletek
Sátras civil programsorozat a Főtéren

Sátras civil programsorozat a Főtéren

2005. július 1. 14:44

Kecskemét Főterén felállított sátorban július 4 - től július 28 – ig az egészséges életmód jegyében közszolgálati, figyelemfelhívó, tájékoztató programokat szervez a városvezetés jóvoltából, Porta Egyesület hetenként más-más témakörhöz kapcsolódva.

Részletek

Civil programsorozat a főtéren – egész júliusban

2005. július 1. 14:30

Az egészséges életmód, valamint a környezet-és városvédelem jegyében közszolgálati, figyelemfelhívó, tájékoztató programokat szervez a Porta Egyesület a város főterén egész július hónapban. Már 4-én megnyílik az a sátor, mely a rendezvénysorozat központja lesz, itt állandó programok várják az érdeklődőket.

Részletek
Találkozó az igazgatóval

Találkozó az igazgatóval

2005. június 28. 16:01

A kecskeméti Porta Egyesület kezdeményezésére a médiák, valamint civil szervezetek képviselőivel, illetve az önkormányzat illetékes osztályainak munkatársaival találkozott a napokban Kállay György, a Kiskunsági Nemzeti Park közelmúltban kinevezett új igazgatója. Az ismert környezet- és természetvédelmi szakember 1996-ban Pro Natura díjat kapott, idén pedig – három és fél évtizedes madárvédelmi tevékenysége elismeréséül – a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

Részletek
	Falunap civil találkozóval

Falunap civil találkozóval

2005. június 27. 13:59

Ménteleken mintegy másfél évtizedes hagyománya van annak, hogy a városrész helyi ünnepségeket rendez. Falunapot viszont három évvel ezelőtt szervezetek első alkalommal. Az idei falunap – amelyet az elmúlt szombaton tartottak meg – programja a Méntelek Jövőjéért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére létrejött civil találkozóval indult.

Részletek