Június 25. kedd, Vilmos
AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 25. 17:10

Hétfőn délután hivatalos egyházi ünnepségre került sor a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomnál. Dr. Fekete László, a Templomépítő Egyesület elnöke és Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója készre-jelentették az egy év alatt fölépült szakrális-központot Farkas Lászlónak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye helynökének, kecskeméti plébánosnak, aki miután megszemlélte a magyar katolikus egyház új létesítményét átvette az szimbólikusan.

Részletek
Alföldi Napló: színesebb és több

Alföldi Napló: színesebb és több

2007. szeptember 25. 14:06

Megjelent az Alföldi Napló szeptemberi száma. A civil mozgalmak lapja most először jelentkezik 16 oldalon, 8 színes laphelyen. A nyáron indult orgánum aktuális számában ezúttal is számos beszámoló, színes és hasznos információ várja az olvasókat.

Részletek
Világszerte siker az autómentes nap

Világszerte siker az autómentes nap

2007. szeptember 25. 10:30

Amszterdam szombaton bezárta kapuit az autók előtt, a csatornák városába csak gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközön lehetett bejutni csakúgy, mint a szomszédos Belgium vagy a távoli Kína nagyvárosaiba.

Részletek
SZENT MIHÁLY NAPI MEGEMLÉKEZÉS A BUGACI PUSZTAI KERESZTNÉL

SZENT MIHÁLY NAPI MEGEMLÉKEZÉS A BUGACI PUSZTAI KERESZTNÉL

2007. szeptember 23. 21:07

Ünnepi megemlékezést, zsoltáros Istentisztelet tartottak szeptember 23-án délben a tavaly fölszentelt bugaci keresztnél, közel a Kiskunsági Nemzeti Park pusztabejárójához. Az emlékjelet egy évvel ezelőtt állíttatta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Karikás Csárda és a Bugac Tours Kft. tulajdonosa valamint a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja.

Részletek
A PÁPA ASZTALÁRA KERÜL A MŰKERTVÁROSI  MEGHÍVÓ

A PÁPA ASZTALÁRA KERÜL A MŰKERTVÁROSI MEGHÍVÓ

2007. szeptember 23. 20:06

Az hogy az egyház kilép a templomokból, talán szokatlan, de nem teljesen új és ismeretlen jelenség. A Városmisszió most - Bécs, Párizs Lisszabon és Brüsszel után - Magyarországon, Budapesten erre adott lehetőséget, alkalmat, biztatást. Az egy hét alatt - szeptember 16-tól 22-ig - számos nagy és kisebb rendezvény szólt a hívekhez, a keresőkhöz és a jó szándékú, Isten hit nélkül élő érdeklődőkhöz.

Részletek
Karácsonyi előkészületek a Portánál

Karácsonyi előkészületek a Portánál

2007. szeptember 21. 15:45

A Ferences Harmad-rend kecskeméti missziója, a Szent Miklós templom igazgatósága, a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja és a Szenteste Alapítvány ebben az évben ismét megrendezi az „5000-en Szent Erzsébet és Szent Miklós asztalánál” című rendezvénysorozat.

Részletek
Civilek az éterben

Civilek az éterben

2007. szeptember 21. 15:29

Civiliáda címmel közéleti műsort indít a Porta Egyesület a Gong Rádióban. A hetente jelentkező műsort Bukovinszky Zsolt és Farkas P. József szerkesztik. Mint ígérik: az aktuális civil kezdeményezéseket, kérdéseket kívánják górcső alá venni. − A Gong Rádió már az eddigiekben is sokat foglalkozott az állatvédő mozgalmakkal. Örömteli, hogy most tematikus műsort szentelnek a civil szférának − nyilatkozta Farkas P. József.

Részletek
Népművészet minden mennyiségben

Népművészet minden mennyiségben

2007. szeptember 21. 15:00

Kodály jegyében kezdődött meg tegnap az idei, XXI. Kecskeméti Népzenei Találkozó, amelynek ingyenes programjaira vasárnap estig várják az érdeklődőket. Mindhárom nap a főtéren mesterségbemutatókkal színesített népzenei lemezbörzét és népművészeti kirakodóvásárt tartanak. Több időpontban is népzenei sokadalomba várnak mindenkit.

Részletek