Május 23. csütörtök, Dezső
A HARANGHANGOK VISSZATÉRNEK - MEGÚJUL A HARANGJÁTÉK

A HARANGHANGOK VISSZATÉRNEK - MEGÚJUL A HARANGJÁTÉK

2007. augusztus 3. 06:34

Kecskemét egyik böszkesége, talán legismettebb és a legközvetlenebb vendégcsalogató a főtéri harangjáték. Százezrek érkeznek a városháza elé és várják/várják türelmesen a fölcsendülő dallamokat. Sajnos évekig hamis hangokat is kongattak a város legszebb épülete balkonjáról és olyan is volt, hogy szünetelt a harang/zene szolgáltatás. Most azonban úgy tűnik: jó hírekről számolhatunk be....

Részletek
ÉLETRE KELT A PORTA-KUKA

ÉLETRE KELT A PORTA-KUKA

2007. augusztus 2. 08:56

Ma reggel a Porta Végh Mihály téri irodájához érkezve valami hiányzott az életünkből. Kis idő múlva rájöttünk, hogy hiányérzetünket az utcai kukánk eltűnése okozza, melynek valószínűleg lába nőtt és elment várost nézni.Bízunk abban, hogy aki "segített" a kukánknak útra kelni, az hamarosan visszavezeti az eltévedt szeméttárolót irodánk elé, hiszen itt érzi magát igazán otthon.

Részletek
A SERLEG UTCAI BUSZMEGÁLLÓ MEGLEPETÉSEI

A SERLEG UTCAI BUSZMEGÁLLÓ MEGLEPETÉSEI

2007. augusztus 2. 08:44

A Serleg utcában élők, és a közeli nyugdíjasház lakói örömmel értesültek róla, hogy augusztus elsejétől a 18. helyi járat a környéken közlekedik. Azonban az új megálló tartogat néhány meglepetést, amelyek igencsak fájdalmasak lehet, ha nem figyelünk a lábunk elé…Általában nyitott szemmel közlekedünk, de bárkivel megeshet, hogy a busz után rohanva, esetleg sötétedés után nem néz körül. Nos, épp ebben az esetben adódhat némi komplikáció.

Részletek
MILLIOMODIK ’ROMERDŐ’

MILLIOMODIK ’ROMERDŐ’

2007. augusztus 2. 08:17

Sokakat megihlet a jó idő, és kedvet kapnak egy kis sétához az Egymilliomodik Hektár Erdőbe egy kis kiránduláshoz. Azonban az erdő felé tartva furcsa, már-már áldozati helyeket idéző ’romkertre’ bukkanhat a lelkes túrázó, amiről aztán kiderül, hogy nem is az, aminek látszik…

Részletek
III. BÉLA ÉS A CSŐTÖRÉS – A BÁCSVÍZ BECSÜLETBELI ÜGYE

III. BÉLA ÉS A CSŐTÖRÉS – A BÁCSVÍZ BECSÜLETBELI ÜGYE

2007. augusztus 1. 11:57

Valószínűleg többen felfigyeltek már a III. Béla körúton levő vasúti átjárónál uralkodó áldatlan állapotra. Egy csőtörés miatt ugyanis "kissé" nedvesebb a környék, mint kellene. Úgy tűnhet, hogy senki sem foglalkozik a helyzettel, annak orvosolásával.Azonban ez csak illúzió: a Porta utánajárt, és kiderült, hogy a Bácsvíz Rt. igenis tud a problémáról, nyomon követi a városban zajló eseményeket.

Részletek
TISZTA MAGYARORSZÁGOT! DE ÍGY?!

TISZTA MAGYARORSZÁGOT! DE ÍGY?!

2007. augusztus 1. 11:46

A PORTA KONTROLL CSOPORT ma Hetényegyházára látogatott, és az a sajátos helyzet adódott, hogy egyik szeme sírt, a másik meg nevetett. Ezt az érzelmi ingadozást pedig csupán egy buszmegálló váltotta ki. Nem a meghatódottságtól váltunk kicsit szentimentálissá, hanem attól, hogy a buszmegállón a "Tiszta Magyarországot!" felszólítás díszelgett, de nem ám valamiféle környezetvédő matrica, vagy egyéb tábla formájában, hanem festékszóróval felfújva.

Részletek
MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ

MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ

2007. július 31. 16:08

Kezdetben volt a Porta Zöldlapok. Fő feladata az volt, hogy hírt adjon a civil szervezetek színes, gazdag értéktermő munkájáról, bemutassa a Duna-Tisza közén működő zöldek stratégiáit, szponzori vállalásait. Sikeres kiadványunk volt, az elmúlt öt évben tízszer jelent meg. E periodika jogutódja, a most a napokban, nem öt, hanem 30.000 példányban az olvasóhoz bocsátott magazin, az Alföldi Napló.

Részletek