Május 23. csütörtök, Dezső
BOTRÁNYOS ÁLLAPOTOK A SZALKSZENTMÁRTONI DUNA-PARTON

BOTRÁNYOS ÁLLAPOTOK A SZALKSZENTMÁRTONI DUNA-PARTON

2007. július 12. 10:31

Lakossági bejelentésre érkezett a Porta Kontrollcsoport a szalkszentmártoni révhez és amit láttunk a legedzettebb szemű környezetvédőket is megdöbbentette. Olyan időkben, amikor a habzó Rába miatt országok kormányai küzdenek kegyetlen csatában, a legrangosabb európai folyam partján súlyosan terhelt szemétlerakó mezőt találtunk.

Részletek
SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS GYEREKCIPŐBEN

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS GYEREKCIPŐBEN

2007. július 11. 15:17

A cikkünkhöz mellékelt képeket nézve elgondolkodtató, hogy vajon mi idézi elő ezeket az állapotokat? A szelektív hulladékgyűjtésről való ismeretek hiánya, a gyűjtőhelyek messzesége, a hulladékgyűjtés körülményessége a fő ok? Netán emberi lustaságról van szó? Kecskemét esetében a szelektív hulladékgyűjtő helyek száma lehet például az egyik ok, amiért ilyen áldatlan állapotok uralkodnak a gyűjtőedények körül, illetve az emberek tudatában.

Részletek
VÉGRE TÉNYLEG BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR A MADÁRMÉSZÁRLÁSÉRT

VÉGRE TÉNYLEG BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR A MADÁRMÉSZÁRLÁSÉRT

2007. július 11. 12:06

2007. június 7-én végre pont került a 2001-től húzódó bírósági eljárás végére, a védettmadár-mészárlás ügyben. Aki nem emlékezne: hat éve kilenc mázsányi, közel 12 ezer védett madarat foglaltak le a határőrök, melyeket egy olasz kamionban akartak kivinni az országból, a rakományt hamis vámzárral ellátva.

Részletek
Összefogás a Móricz emlékhelyért!

Összefogás a Móricz emlékhelyért!

2007. július 11. 10:47

Kecskemét-Hetényegyháza területén egy kis erdő központjában a Móricz dombon megbújva található az emlékhely, melyet Móricz Zsigmond tiszteletére emeltek, még évekkel ezelőtt. Sajnos kevesen ismerik ezt a helyet. Pedig számos látványosság található a környéken, többek között az a Tatár-kori templom rom melyet a valamikori hetény község lelki életét szolgálta.

Részletek
HÁBORÚS VILÁG A MŰKERTVÁROSBAN

HÁBORÚS VILÁG A MŰKERTVÁROSBAN

2007. július 10. 11:20

Por, szemét és gazzal terhes placcok jellemzik a Műkertváros bizonyos részeit, különösen a műkerti sétány délkeleti bejáratának vidékét, a sorompó és a vasútpálya környékét. Szánalmas állapotok, amelyekért nem hisszük, hogy magán személyeket lehetne pellengére állítani, hiszen jól tudjuk, hogy részben a Magyar Állam részben a városi önkormányzat a terek tulajdonosa.

Részletek
KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY: Befejeződtek a munkálatok a Ceglédi úton

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY: Befejeződtek a munkálatok a Ceglédi úton

2007. július 10. 10:37

Kecskemét város agglomerációjának csatornázási és szennyvízkezelési programja keretében a kivitelező Betonút Zrt. július 9-én befejezi munkálatait a Ceglédi úton.Július 10-től megszűnik a félpályás útlezárás, és a helyi autóbuszjáratok ismét a megszokott útvonalon közlekedhetnek. Köszönjük az utazók munkálatok ideje alatt tanúsított türelmét és megértését. /Betonút Zrt./

Részletek
Rossz szomszédság török átok!

Rossz szomszédság török átok!

2007. július 9. 14:28

Rossz szomszédság török átok, mondja a közmondás. Ez a következő esetre is érvényes lehet. Hogy ki a rossz szomszéd, azt kérem, döntsék el Önök. A helyzet a következő: Lakótelepen élő, nyugdíjas éveit töltő személy, hogy mégse a betonrengeteg fogságában töltse el napjait, hobbit vesz, aminek rendbetartására szívét- lelkét beleadja. Fát ültetett, virágot gondoz, gyomlál, kapál, permetez, ha szükséges, azt kell,hogy mondjam minta kertet varázsolt ebből a területből...

Részletek
Már nem fenyeget a 23-as csapdája

Már nem fenyeget a 23-as csapdája

2007. július 9. 13:22

Július 6-án honlapunkon beszámoltunk arról, hogy a Ceglédi út és a Mátyás király körúton hiába szűnt meg a forgalomelterelés a csatornázási munkálatok befejezése után, a 23-as helyi járat nem a régi, megszokott, Ceglédi úton közlekedik, hanem a Mátyás király körút felé veszi az irányt. Azonban a Mátyás Vendéglő előtti buszmegállót az illetékes hatóságok megszüntették, a táblát eltávolították. Cikkünk megjelenése óta azonban történt ’némi’ változás…

Részletek
Lakásszínházi délután múzsákkal

Lakásszínházi délután múzsákkal

2007. július 9. 11:20

A kecskeméti Színház Múzeum szervezésében Tancsané Uzsorás Katalin meghívására az immár második lakásszínházi találkozón a Költők Baráti Köre szórakoztatta (hely szűke miatti kerek 20 fő) közönséget múzsadalokkal, prózával, verssel.

Részletek