Június 16. vasárnap, Jusztin
  • Kezdőlap
  • "Wojtyla Ház támogató"-ként cimkézett hírek listázása
„Vezetőként embernek maradni”

„Vezetőként embernek maradni”

2017. augusztus 10. 11:02 | Wojtyla Ház támogató

Kiss Árpád a kecskeméti nyomdászat egyik ikonikus alakja. A Petőfi Nyomda egykori termelési osztályvezetőjével, a Szilády-üzem későbbi első emberével nyugdíjba vonulása óta is örömmel futnak össze az utcán volt beosztottai. Árpi bácsi – ahogyan ismerősei szólítják – 2009-ig vett részt aktívan Kecskemét nyomdaiparában, de „civilben” utána is mindig talált magának építő jellegű elfoglaltságot. Most például úgy tervezi, a Wojtyla Barátság Központ nyugdíjas klubjában fog alkalmanként muzsikálni egyik zenésztársával. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Éjszakai fényáradat a Wojtyla Ház előtt

Éjszakai fényáradat a Wojtyla Ház előtt

2017. május 5. 16:26 | Wojtyla Ház támogató

A kecskeméti Polar-Stúdió Kft. elektromos fővállalkozás munkatársai péntek délután nagyteljesítményű, energiatakarékos LED világítótesteket szereltek a Wojtyla Barátság Központ bejárati ajtaja előtti villanyoszlopra. Fokozott láthatóság, közbiztonság - e szempontok jelentették a jótékonysági akció legfőbb mozgatórugóit, vezérelték a cég döntéshozóit. Éjszakánként valóságban úszni fog a népkonyha a fényáradatban. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Önkéntes fodrász a Wojtyla Házban

Önkéntes fodrász a Wojtyla Házban

2017. április 11. 12:15 | Wojtyla Ház támogató

Julius Athina igazán sokoldalú egyéniség. Újságíró tanodát működtet, önkormányzati lapok kiadásával foglalkozik, és amit talán mindennél szívesebben tesz: önkéntes munkát végez. Három havonta - főként kiemelt ünnepek előtt - útra kel, rója a kilométereket, mindenfelé felajánlja, hogy ingyenesen levágja azok haját, akiknek nem telik fodrászra, és elmegy oda, ahol szolgálatára igényt tartanak. Amikor korábban Kecskeméten járt az örkényi hölgy, a Wojtyla Ház kapuján is kopogtatott, ahol örömmel fogadták felajánlását. A népkonyha gondozottai közül tizenhatan jelentkeztek hajvágására. Athina kedden 12 óra után néhány perccel érkezett meg a népkonyhára, ahol már tömött sorokban várták őt a rászoruló emberek. (Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)

Részletek
Önkéntes fodrászok hajszobrászkodtak a Wojtyla Központban

Önkéntes fodrászok hajszobrászkodtak a Wojtyla Központban

2016. december 15. 15:43 | Wojtyla Ház támogató

Csütörtök délben ételosztás előtt váratlan bejelentéssel fogadták a Wojtyla népkonyha ebédlőjében gyülekező gondozottakat. Kolláth Andrea igazgatóhelyettes lépett elő és közölte: két kedves, jólelkű fodrász - egy úr és egy hölgy - azzal a nemes szándékkal kereste fel a Wojtyla Ház vezetőségét, hogy délután szívesen megnyírnák ingyen mindazok haját, akik az intézmény gondozottai közül erre igényt tartanak. Jelentkezőkből igazán nem volt hiány. Tizenhatan távoztak ma új frizurával a népkonyha épületéből. (Fotók: Varga Brigitta)

Részletek
Látogatás a Dimenzió Borászat bükkaljai pincészetében

Látogatás a Dimenzió Borászat bükkaljai pincészetében

2016. november 2. 19:33 | Wojtyla Ház támogató

Kovács András és Kovácsné Drabant Katalin, a kecskeméti Dimenzió Borászat tulajdonosai kezdetektől támogatják a Karol Wojtyla Barátság Központ mindennapi életét. Ebből következőleg kiváló kapcsolatot ápolnak a népkonyha munkatársaival. A sikeres együttműködés egyik gyümölcse volt az a meghívás is, melynek Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója október végén tett eleget a neves kecskeméti borászat bükkaljai pincészetében, Miskolc-Görömbölyön.

Részletek
Ingyenes szemészeti és fogászati szűrővizsgálaton vehettek részt a Wojtyla Központ gondozottai

Ingyenes szemészeti és fogászati szűrővizsgálaton vehettek részt a Wojtyla Központ gondozottai

2016. október 17. 10:04 | Wojtyla Ház támogató

A nagysikerű tavalyi, több települést érintő, nyitott és ingyenes szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén - február 1-je után második alkalommal - ismét ingyenes szemvizsgálatot végzett a Mediroyal Prevenciós Központban október 17-én hétfőn. A jótékonysági akció kedvezményezettjei ezúttal is a Karol Wojtyla Barátság Központ ellátottai voltak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sokszínű egyházközösségi élet várja a kecskeméti híveket

Sokszínű egyházközösségi élet várja a kecskeméti híveket

2016. október 12. 16:49 | Wojtyla Ház támogató

Egy éjszakai álommal kezdődött. Erősen fénylő arcot látott, majd egy hangot hallott, ezt mondván neki: - Gábor, szenteld az életedet egészen nekem! Másnap elgondolkodott és úgy érezte, ebben a papság is benne van. Innentől kezdve jött még hat év „vajúdás”, utána nem volt kételye többé; teljesen elkötelezte magát. Dr. Jeney Gábor atya ma a kecskeméti Nagytemplom plébánosa.

Részletek
Minőség terén nem szabad „megcsúszni”

Minőség terén nem szabad „megcsúszni”

2016. augusztus 22. 17:39 | Wojtyla Ház támogató

Tavaly tavasszal jártunk utoljára az Izsáki Házitészta Kft. telephelyén. Akkor arról számolt be Juhász Sándorné, a cég tulajdonosa, hogy teljes arculatváltással, új termékek bevezetésével és folyamatos technológiai fejlesztésekkel erősítik piaci pozícióikat. Naponta 15-20 tonna házi jellegű tésztát állítanak elő 21. századi követelményeknek megfelelő környezetben. Jelenleg mintegy 50 fajta különböző formátumú tésztát tudnak ajánlani ügyfeleiknek a tőlük megszokott folyamatosan kiváló minőségben. Mi történt házuk táján az elmúlt időszakban? Vásárlóik milyen újdonságokra számíthatnak? Ennek jártunk utána Izsákon. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Magas rangú állami kitüntetést kapott Tőzsér Judit – A Gong Rádió mai meglepetése a Wojtyla Házban

Magas rangú állami kitüntetést kapott Tőzsér Judit – A Gong Rádió mai meglepetése a Wojtyla Házban

2016. augusztus 18. 17:17 | Wojtyla Ház támogató

Sebőkné Tőzsér Juditot, a Gong Rádió ügyvezető tulajdonosát a médiában eltöltött több évtizedes példamutató munkásságáért és társadalmi felelősségvállalása elismeréseként – dr. Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére – Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítették. Az elismerést a Pesti Vigadó épületében augusztus 20. alkalmából megtartott állami ünnepségen vette át csütörtök délelőtt. Tőzsér Judit ez alkalomból egy százszeletes tortával kedveskedett a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottainak, melyet Fodor István, a Fodor Cukrászda tulajdonosa nyújtott át a szociális intézmény szegényeinek csütörtök délben a Gong Rádió két munkatársa jelenlétében. Farkas P. József, a Wojtyla népkonyha alapító igazgatója is méltatta Tőzsér Judit érdemeit az ebédlőben étkező rászorulókhoz szólva. Számára úgyszintén különleges nap a mai, hiszen annak idején újságíróként ő fedezte fel Judit asszony különleges tehetségét, valamint Farkas P. József vezette be őt a média egyedi világába, indította el pályáján. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Névtáblák az acélszobrok talapzatán

Névtáblák az acélszobrok talapzatán

2016. augusztus 16. 12:30 | Wojtyla Ház támogató

Amint korábbi tudósításainkban megjelent, Brzózka Marek szobrász a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozására bízta azt a szobrot, melyet a KASZ+ 2016 - XIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion Alkotótáborban készített idén júniusban a KÉSZ Ipari Park 12-es csarnokában. Szavai szerint lengyel származású művészként azért választotta acélszobra végleges helyéül a Wojtyla népkonyha udvarát, mert művét egyfajta főhajtásnak szánja Szent II. János Pál pápa (Karol Wojtyla), Lengyelország jeles szülötte emléke előtt, és úgy érzi, ott lel legméltóbb elhelyezést, legféltőbb gondoskodást. Alkotását július 22-én, Mária Magdolna napján szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az intézmény udvarán. Ma pedig Árvai István, a KASZ+ 2016 szervezője névtáblákat hozott, melyeken az alkotók nevei, illetve a szobrok (az új és egy régebbi) címei olvashatók. Úgymint: Brzózka Marek: Totus Tuus / Egészen a Tiéd, illetve Csepregi Balázs: Templom. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
BÁCS-ZÖLDÉRT adománya

BÁCS-ZÖLDÉRT adománya

2016. augusztus 5. 11:35 | Wojtyla Ház támogató

Itt a nyár! Kinek ne esne jól desszert gyanánt egy kis hűtött gyümölcs az ebédet követően. Mintha megérzett volna valamint Gulyás János a Bács- Zöldért Zrt. Kereskedelmi igazgatója amikor a mai napon beállított több láda szilvával és sárgabarackkal azzal a szándékkal, hogy osszuk szét a gyümölcsöket a rászorultak között. Mi megtettük! Ez úton had köszönjük meg neki nagylelkű felajánlását mindannyiunk nevében és kívánunk neki jó egészséget.

Részletek
Egy kellemes délután a Kiss Cukiban

Egy kellemes délután a Kiss Cukiban

2016. május 5. 23:29 | Wojtyla Ház támogató

Régi barátság fűzi Farkas P. Józsefet, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatóját Kiss Zoltán mestercukrászhoz, a lajosmizsei Kiss Cuki Tradicionális Családi Cukrászat tulajdonosához. Zoltán ugyanis rendszeresen részt vesz a népkonyha kiemelt rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában olyképpen, hogy különleges alkalmakkor gyakorta küld cukrásztermékeket – a népes vendégsereg nagy-nagy örömére. Éppen ideje volt tehát, hogy újra találkozzanak, felelevenítsék a közös emlékeket Lajosmizsén – néhány gombóc ízletes fagylalt társaságában. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gemino Kft., a kőspecialista

Gemino Kft., a kőspecialista

2016. április 20. 08:24 | Wojtyla Ház támogató

A kecskeméti Gemino Kőburkolatok Kft. természetes kövek, burkoló téglák és egyéb burkolóanyagok, kerti kiegészítők, díszítőelemek, hidegburkolási segédanyagok kis- és nagykereskedelmével, valamint külső-belső kő- és téglaburkolási munkák kivitelezésével, továbbá szaktanácsadással foglalkozik. Könyöklőket, mészkőlapokat egyedi méretre szabnak. Helyszíni felmérés alapján testreszabott árajánlatot is adnak. A vállalkozás bemutatóterme az Északi körút mentén található, a sutusfalui körforgalomtól alig 500 méterre. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Nőnap alkalmából önkénteseiket, támogatóikat köszöntötték a wojtylások

Nőnap alkalmából önkénteseiket, támogatóikat köszöntötték a wojtylások

2016. március 8. 16:26 | Wojtyla Ház támogató

Március 8.: nemzetközi nőnap, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének ünnepe. Hazánkban 1948 óta tartják rendszeresen. Életrehívói szándéka szerint a nők egyenlő jogokért folytatott évszázados küzdelmét eleveníti fel; rendszerint virággal lepik meg a hölgyeket ilyenkor. Nincs ez másként a Karol Wojtyla Barátság Központ háza táján sem. Farkas Pál, az intézmény munkatársa egy-egy csokor virággal lepte meg a népkonyha női önkénteseit, segítőit munkahelyükön. Köszöntötte a Precíz Kft. női dolgozóit, köztük Kovácsné Editet és Beregszászi Zoltánnét, akik rendszeresen segítik a Wojtyla Ház mindennapi életét. Tiszteletét tette Borsos Ferencné, a Gallicoop Zrt. pulykafeldolgozó üzem igazgató asszonyának irodájában, aki főként alapanyaggal támogatja a népkonyha működését. Továbbá kijárt a tisztelet virága Berenténé Zsuzsika önkéntes szakácsnőnek is; ő havonta egyszer főz ételt a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Nem maradhattak ki a sorból a Vacsihús Kft. női munkatársai sem, élükön Hédike ügyvezető asszonnyal. Szöveg: Tódor Norbert, fotók: Mátyus István

Részletek
Egyházak és elesettek támogatói

Egyházak és elesettek támogatói

2011. június 23. 13:00 | Wojtyla Ház támogató Porta Egyesület

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központban járt a napokban Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója. Nem érkezett üres kézzel: ebédet hozott a ház gondozottainak. - Az eredeti terv az volt, hogy én főzök a ház konyhájában az általam hozott alapanyagból – nyilatkozta lapunknak. - Kiderült azonban, hogy a helyszínen nincsenek meg ehhez a feltételek. Így egy kiváló sertéspörkölthöz állítottuk össze a nyersanyagot, amit a csornai Zöldfa Étterem vezetője, Kozma Csaba és szakácsai főztek meg. Magánemberként tett felajánlásomat kiegészítve, a Tondach biztosította a desszertet, a savanyúságot és a kenyeret.

Részletek
A szeretet hullámhosszán

A szeretet hullámhosszán

2011. február 10. 12:00 | Wojtyla Ház támogató

A Gong Rádió a sugárzás megkezdése óta sokféle szolgálatot vállalt fel, nem csak az ismeretterjesztés, információ átadás, hanem az emberség terén is. „A térség hangját” ma már a megyehatárokon túl is hallgatják. Népszerű Nagykőröstől Bajáig, Solttól Kecelig valamennyi érintett településen. Eközben befolyását, véleményformáló és mozgósító erejét olyan ügyek szolgálatába állítja, amelyek értéket teremtenek, vagy éppen az együttérzés, a szolidaritás gondolatának tettekre váltásával előrébb viszik a világot.

Részletek
SZERENCSÉSEK A SZENTKIRÁLYI KISDIÁKOK – BALOGH LEVENTE AJÁNDÉKA

SZERENCSÉSEK A SZENTKIRÁLYI KISDIÁKOK – BALOGH LEVENTE AJÁNDÉKA

2010. december 17. 13:08 | Wojtyla Ház támogató

Jó lehet a szentkirályi általános iskolába járni. A többi között azért, mert a település magáénak tudhatja az ország/világ hírű Szentkirályi Ásványvíz KFT-t, melynek tulajdonosa Balogh Levente ismert szponzor is; a jó ügyek támogatója. A napokban például egy színes, multifunkciós lézer nyomtatót-szkennert ajándékozott az intézménynek, ezzel is segítve az oktatási-nevelési munka minőségi javulását. Képeink az átadás örömteli pillanatait örökítette meg. Amikor a brend tulajdonos Balogh Levente gratulál a kedvezményezettek képviselőinek, Almási Zsuzsanna iskola igazgatónak illetve a falu első emberének, Szabó Gellértnek.

Részletek
ÜVEGTIGRIS 3: Rudolf Péter Szentkirályi Ásványvízzel tölti fel a vasalót - INTERJÚ A FŐSZPONZORRAL: Balogh Leventével, a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonos-ügyvezetőjével

ÜVEGTIGRIS 3: Rudolf Péter Szentkirályi Ásványvízzel tölti fel a vasalót - INTERJÚ A FŐSZPONZORRAL: Balogh Leventével, a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonos-ügyvezetőjével

2010. december 14. 18:15 | Wojtyla Ház támogató

- Ismerte az Üvegtigris korábbi részeit? Ha igen mi volt bennük a megragadó? - kérdeztük Balogh Leventétől, a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonos-ügyvezetőjétől, a produkció főszponzorától. - Természetesen mindkét filmet láttam annak idején. - válaszolta - Az egyszerűség, a közvetlen hangvétel fogott meg elsősorban. Az Üvegtigris úgy tart elénk tükröt, hogy a magyar valóság egyszerre sokkol és szórakoztat.

Részletek
Kihívások, gondok és örömök

Kihívások, gondok és örömök

2010. október 24. 12:31 | Wojtyla Ház támogató

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Ez a bölcselet Pintér Józsefre és feleségére is igaz. A híres keceli vállalkozó mindmáig erős bástyaként tudhatja maga mellett hűséges párját, Ilona asszonyt. Negyvenhárom éve házasok, ők aztán tényleg jóban-rosszban együtt vannak. Látványos világsikerek mellett fájdalmas időszakokat is mért rájuk a sors. Alábbi beszélgetésünkben ezekről is őszintén vall Pintér Józsefné.

Részletek
LELKI SEGÉLYSZOLGÁLAT: új program indul a Wojtyal Barátság Központban

LELKI SEGÉLYSZOLGÁLAT: új program indul a Wojtyal Barátság Központban

Karol Wojtyla tetteinek emlékére a Barátság Központ lelki szolgálatot indított ma a gondozottak részére. A szolgálatot Szappanos Tibor atya indította. A tavasz közeledtével lelki megtisztulás időszakába is érünk, ezért többen jelezték, hogy szeretnének elbeszélgetni problémájukról, és lelki terhüktől megszabadulni.

Részletek
Születésnapi számvetés

Születésnapi számvetés

2009. augusztus 25. 10:53 | Wojtyla Ház támogató

Éppen másfél évtizede jött létre a Molnár Fatelep, amit ma már Kecskemét egyik legsikeresebb építőanyag-kereskedelmi cégeként emlegetnek. Az alig 400 ezer forintos tőkével induló vállalkozás jelenleg mintegy egy milliárdos évi forgalommal büszkélkedhet. A kezdetekben csak fával, fűrészárukkal kereskedő vállalkozás nyolc esztendővel ezelőtt bővített profilján. Látva, hogy az építkezők szeretik egy helyen beszerezni mindazt, ami ingatlanjaik kivitelezéséhez szükséges, a deszkák, gerendák és pallók kínálatát kiegészítették egyéb építőanyagokkal. Így hamar ki is nőtték akkori telephelyüket, és egy új – ugyancsak a Klebelsberg Kunó úton elterülő -, négy és fél hektáros területen rendezkedtek be. Itt már szinte minden kapható, ami egy építkezéshez szükséges, különösen tavaly óta, amikor - márkás termékek újabb skáláit is kínálva - új áruházzal gazdagodott a Molnár Fa- és Építőanyag Kereskedés.

Részletek
Fejlődni a válság idején-Szentkirályi Szikvíz

Fejlődni a válság idején-Szentkirályi Szikvíz

2009. május 21. 13:33 | Wojtyla Ház támogató

Beszélgetőpartnerem, Prikkel Antal, Szentkirályon él, Kecskeméten dolgozik, és mindent megtesz azért, hogy a családi vállalkozása fejlődhessen, gyarapodhasson. Napközben a SzentGyörgyi Dezső Repülőbázison dolgozik, szabad idejében pedig a vállalkozásával foglalkozik, foci csapatot, karate klubot, iskolákat támogat, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központ számára ajánlott fel vizet. A vele készített interjút a Charitas Rádióban hallgathatják meg.

Részletek

A Karol Wojtyla Barátság Központ felújításának támogatói

2009. február 19. 14:23 | Wojtyla Ház támogató

Építkezés fővédnöke:

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek

Építkezés világi fővédnökei:

Dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere
Ewa Filipiak Wadowice polgármestere
Joanna Stempinska lengyel nagykövet
Marcin Sokolowski lengyel főkonzul

Támogató imaközösség vezetője:

P. Böjte Csaba atya OFM

Spirituálisa:

Bárkányi Ernő templomigazgató

Építési igazgató:

Molnár Ferenc

Építésvezető:

Kocsis Ferenc

Műszaki ellenőr:

Borbély Lajos

Tervező:

Szigethy Ágota

Belsőépítész:

Dr. Farkas Gábor Ybl-díjas építész

Aranykulcsos támogatók

Molnár Ferenc, Pintér József

Ezüstkulcsos támogatók

Pataki Miklós, H. Szabó Sándor (Autoflex-Knott Kft.), Kovács Lajos (Autó Univerzál Kft.), Szabó Tibor, Patonai Család, Stanislaw Kotorba, Hürkecz Gyöngyi, Balogh Levente, Frankó János, Kefag Zrt., Kiskunfélegyházi Malom Kft., Kuti Béla, Polár Stúdió, Polyák József, Versegi János

Bronzkulcsos támogató:

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt, Bácsvíz Rt., Bács-Zöldért Rt., Baumit Kft., Baustar Kft., Badacsonyiné Elzbieta Modzelewska, Bugyi András, Csorba Erzsébet, Dobos József, Domino Kft., Dr. Bálint Anna, Dr. Bozóky Imre, Dr. Palkovics András, Eperjesi Ferencné, Európa Jövője Egyesület, Fantázia Virágbolt, Fekete László, Ferences Imaközösség, Fibernet Kommunikációs Zrt. Flayer Digital Print, Gál Üveg, Graboplast Padlógyártó Zrt., Hainczné dr. Zimay Zsuzsanna, Heibl Isoliertechnik Kft., Hírös Ablak Kft., Holtság Károly, Hovány Márton,  Hugyecz Szabolcs, Impulzus Kft.,Irena Lesnikowska, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kecskeméti Víziközmû Társulás,  Király József, Kiss Kertész Duó Kft., Koi Béla és családja, Maár Ferenc, Magyar Nemzetőrség, Mediterrán Magyarország Kft., Menza-food Kft., Műkertvárosi Templomépítő Egyesület, Nagy Mihály és családja, Nagy Traktor Kft., Németh László, Orell Zsolt, Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet, Oskolás János, Pavlovics István, Print 2000 Nyomda Kft., Romhányi László és családja,  Szűcs Sándor, Tarapcsik Sándor, Tiszavölgyi Gábor, Tondach Rt., Univer Zrt., Ver-Bau Kft., Videopix Repro Studió, Zwack Rt., Zsigó és Társa Kft.

Részletek
Kató Aladár

Kató Aladár

2009. február 19. 13:49 | Wojtyla Ház támogató

Korábban értesülhettek a kedves olvasók arról, hogy a Wojtyla Barátság Központ tetőszerkezete a Molnár Fatelep közreműködésével megújult. A cserepeket a Tondach Magyarország Rt. ajánlotta fel, amelynek vezérigazgatója, Kató Aladár meglátogatta a központ Egressy utcai épületét, ahol többek között Bárkányi Ernő atya, a Porta Egyesület elnöke, Farkas P. József alapító, szervező és Molnár Ferenc, a Molnár Fatelep tulajdonosa fogadta.

Részletek
Polyák József

Polyák József

2009. január 23. 10:53 | Wojtyla Ház támogató

Polyák József magánemberként, és a Nemzetőrség Országos Parancsnoksága vezetőjeként egyaránt az ügy mellé állt. \"II. János Pál kiemelkedő egyházi személyiség volt, ugyanakkor lengyel származású, ahogy az én őseim is. Támogatásom másik oka a szervezést bonyolító Farkas P. József személye, aki mindig olyan ügy mellé áll, ami hasznára válik a városnak, a közösségnek, az embereknek. Az általa felkarolt kezdeményezések eddig is méltóak voltak a támogatásra, és ez most sincs másként.\"

Részletek
Kuti Béla

Kuti Béla

2009. január 23. 10:47 | Wojtyla Ház támogató

Kúti Béla abban hisz, hogy a rászorulókat nem elég hallal kínálni, az igazi segítség az, ha megtanítjuk őket halászni. \"A Wojtyla Barátság Központ az egyik legrászorultabb rétegnek nyújt segítséget. Közülük is azoknak, akik a mi közvetlen környezetünkben élnek. Fedelet, meleg ételt és jó szót remélhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy a magam módján segíteni próbálok. 5,5 ezer méter szövetet, selymet és pamutot ajánlottam fel, aminek a felhasználását a szervezőkre bízom. Talán akad a rászorulók között, aki – ha varrónővé nem is válik – de a családjának örömöt tud szerezni néhány új ruhadarabbal.\"

Részletek
Varga László

Varga László

2009. január 22. 14:52 | Wojtyla Ház támogató

A kecskeméti Menza-Food Kft. a Karol Wojtyla Barátság Központ működésének kezdete óta látja el a rászorulókat főtt étellel napi egy alkalommal. Mivel a konyha nem üzemel a felújítási munkálatok alatt, dobozos formában kapja meg és viszi el a 120 ellátot az ebédet. www.menzafood.hu

Részletek
Gulyás István

Gulyás István

2009. január 22. 14:40 | Wojtyla Ház támogató

A Karol Wojtyla Barátság Központ megalakulásától, a szociális konyha megindulásától naponta elégséges kenyérrel látja el a rászorultakat a Kiskunfélegyházi Malom Kft. Mindezt a szolgálatot olyan szerénységgel és névtelenséggel tette és teszi, hogy hosszú idő telt el, mire a végére tudtunk járni a jótékonysági láncnak és hosszú idő kellett ahhoz, hogy végre megismerhessük jótevőnket Gulyás István urat, a társaság tulajdonosát.

Részletek
Pintér József

Pintér József

2009. január 22. 14:18 | Wojtyla Ház támogató

Pintér József, a keceli Pintér Művek tulajdonosa a falak átvágásának, szigetelésének költségeit vállalta fel, mintegy kétmillió forint értékben. \"Nagy tisztelője vagyok Wadowice szülöttének, a jeles főpapnak, Karol Wojtylának. Mély embersége, elkötelezett vallásossága, nagyhatású munkája engem is megérintett. A Szent Anna Porta közössége ezt a mindenki számára követésre méltó emléket úgy idézi meg, hogy tettekbe, cselekedetekbe önti. Ezért meggyőződésem, hogy jó ügy mellé álltam – szögezi le a vállalkozó.\"

Részletek
Molnár Ferenc

Molnár Ferenc

2009. január 22. 14:11 | Wojtyla Ház támogató

A Molnár Fa- és Építőanyag Kereskedés tulajdonosa és családja az elsők között állt a támogatók sorába. \"II. János Pál pápáról elnevezett központ az elesettek menedéke. Hitem szerint az ő felkarolásuk minden sikeres, tehetősebb ember elemi kötelessége. Többen gondolják így üzleti partnereink közül is, így a Baumit Kft. a rekonstrukcióhoz szükséges vakolatot, míg a Tondach Zrt. az új tetőre való cserepet ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ épületének felújításához – tudtuk meg Molnár Ferenctől.\"

Részletek
Király József - a civil harcos

Király József - a civil harcos

Építészfamília sarja vagyok, de édesapámmal ellentétben én már a nyolcvanas években a kivitelezést választottam – mesél a kezdetekről Király József, a kecskeméti Free Line Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A tősgyökeres kecskeméti fiatalember 1979-ben szerzett építészdiplomát az Ybl Miklós Főiskolán, s ugyanabban az évben helyezkedett el az építőiparban érdekelt Bácsépszer Vállalatnál.

Részletek