Május 23. csütörtök, Dezső
Elkezdődött az ökumenikus imahét

Elkezdődött az ökumenikus imahét

2024. január 22. 16:05

Elkezdődött az ökumenikus imahét, ami a keresztény felekezetek egységéért végzett közös ima kiemelt időszaka Kecskeméten is. Az alkalmakat ezen a héten, egészen szombatig a kecskeméti Nagytemplomban tartják minden nap 17 órától. (Fotó: hiros.hu)

Részletek
Az egykori piarista diák ebédadománya

Az egykori piarista diák ebédadománya

2024. január 23. 13:17 | Adományok

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójának egyik hajdanvolt osztálytársa, akivel a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koptatták együtt az iskolapadot, nevezetesen Kovács István kedveskedett egy-egy tányér melegétellel a Wojtyla Barátság Központ szegényei számára. A nemes lelkű patrónus a keddi ebédosztáson ugyan nem tudott személyesen megjelenni az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, ám a messzi távolból szívélyes üdvözletét küldte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak, egyúttal jó étvágyat és szebb napokat kívánt a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. A jótékonysági akció keretében százhúsz adag borsófőzelék és sertéspörkölt került kiosztásra – kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Amerikai kaland – Irány Nevada állam

Amerikai kaland – Irány Nevada állam

2024. január 23. 12:48 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ezúttal is 2019-es amerikai élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival. Mint előző beszámolójából kiderült, Los Angelesben és Las Vegasban szállt meg családjával, majd egy hatalmas bérautóval és repülővel közösen bejárták egész Kaliforniát. Ezt követően Nevada államba is átruccantak, ahol – a teljesség igénye nélkül – az alábbi látnivalók ejtették rabul őket: Redrock Canyon, Mount Charleston, Hoover Dam, Valley of Fire. Az amerikai „kalandtúra” február 6-án folytatódik a Wojtyla Házban. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ágó ismét jótékonykodott

Ágó ismét jótékonykodott

2024. január 22. 13:21 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt január 22-én, hétfőn is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes gombás sertéstokányt és rizs köretet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Hárman is támogatták a wojtylások szombati étkeztetését

Hárman is támogatták a wojtylások szombati étkeztetését

2024. január 20. 13:24 | Adományok

Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal vezetője, valamint egyik közeli munkatársa, Gózon Tamás, a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője, továbbá Horváth Lajos, a Félegyházi Pékség Kft. kereskedelmi igazgató együttesen vette védőszárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit olyképpen, hogy szombaton nekik köszönhetően kerültek ízletes falatok a szociális-közművelődési központ szegényeinek böjtös asztalára. Mégpedig összesen százhúsz adag babgulyás, mely délidőben főtt készre a népkonyha udvari bográcsában. A remek menüt maguk a felajánlók szolgálták fel a karitatív létesítmény étkezdéjében.

Részletek
Visszavonult a parlamenti képviselettől Ewa Filipiak Wadowice egykori polgármestere

Visszavonult a parlamenti képviselettől Ewa Filipiak Wadowice egykori polgármestere

2024. január 19. 12:37 | Wadowice

Ewa Filipiak asszony, aki egészen a közelmúltig a lengyel országgyűlés (Szejm) tagjaként tevékenykedett, karácsony előtt levélben köszöntötte Farkas P. Józsefet, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatóját, melyben tájékoztatta, nem jelöltette magát újra, így végleg felhagy a politizálással és nyugdíjba vonul. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Borászok hete - Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

Borászok hete - Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

2024. január 19. 13:28 | Adományok

A Borászok hete záró akkordjaként igazán pazar kulináris élményekkel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ szegényei. Balogh Károly Helvécia polgármestere évente több alkalommal ajánl fel szeretetebédet a népkonyha sorsközössége részére. Pénteken százhúsz adag paradicsomos káposztával és sült sertésszelettel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Borászok hete – Ebédosztás a Frittmann Borászat felajánlásával

Borászok hete – Ebédosztás a Frittmann Borászat felajánlásával

2024. január 18. 12:52 | Adományok

A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozás keretében, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban, Soltvadkerten készülnek. Az ország legnagyobb borvidékén már a szülők, nagyszülők is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól: a két legifjabb fiú is e szakmát tanulta ki, így mára teljes erőbedobással bekapcsolódtak a pincészet mindennapjaiba. Alföldi borászként elsőnek Frittmann János kapta meg az „Év Bortermelője” megtisztelő címet 2007-ben, mely komoly áttörést jelentett a Kunsági borvidék életében. Ekkor készült el a felújított borházuk is, melyet 2013-ban látványpincével, borbolttal bővítettek, hogy az idelátogatók még jobban megismerjék a borkészítés folyamatát és igényes környezetben válogathassanak termékeik közül. Az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, az Év Pincészete díjat 2015-ben nyerték el. A Frittmann testvérek a borkultúra magasszintű ápolásán túlmenően a nehezebb sorsot megélő honfitársaikra is gyakorta gondolnak, így korántsem meglepő, hogy a Borászok hete program keretében január 18-án, csütörtökön személyes támogatásukkal valósulhatott meg a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ karitatív célzatú ebédosztása. Nekik köszönhetően százhúsz adag raguleves és mákostészta talált gazdára a szegények soraiban. A menüt ezúttal is kenyér tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek