December 1. péntek, Elza
Ebédfelajánlás Kis Tibortól

Ebédfelajánlás Kis Tibortól

2023. szeptember 12. 16:21 | Adományok

A jótékonykodás lényege, hogy önzetlenül váljunk meg szeretett és nagyra becsült dolgainktól azért, hogy másoknak jót tegyünk. Ha csontot löksz a kutyának, még nem vagy jótékony. Akkor vagy az, ha megosztod a csontot – mondjuk - egy kutyával, pedig magad is éppoly éhes vagy, mint ő. Aki adakozást vet, barátságot arat – vallja igaz hittel Kis Tibor kecskeméti vállalkozó, aki kedd délben százhúsz adag sertéspörkölttel, valamint nokedli körettel lepte meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A rászorult emberek kiugró lelkesedéssel fogadták a pompás étel ízvilágát, amely Halasi Pál szakácstudományát dicsérte. A ragyogó menüt kenyér, sütemény, továbbá – a Fornetti Kft. jóvoltából – pizzás háromszög, mindemellett – Berényi Tibor katonatelepi őstermelőnek és Facol Lajosnak, a népkonyha aranykezű ezermesterének köszönhetően – szőlő tette teljessé. (Fotó: Kolláth Andrea)

Részletek
Simon Bence szeretetteljes felajánlása

Simon Bence szeretetteljes felajánlása

2023. szeptember 11. 13:52 | Adományok

A fiatal okleveles építőmérnök néhai édesapja vállalkozásában tevékenykedik. Az Építő Simon Kft. lakóingatlanok generál kivitelezésével, lapostetők szigetelésével, épületek külső- és belső felújításával, lakások átalakításával, kültéri burkolatok készítésével foglalkozik. Bence feladatai ezeknek megfelelően elsősorban az értékesítés, építésvezetés, marketing és informatika területét érintik. Napi munkáján felül azonban – hívő református lévén – a társadalmi felelősségvállalásra is komoly gondot fordít. Nem csoda hát, ha újból ő állta a Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz főt számláló rászoruló közösségének étkeztetési költségét. Ha Simon Bence nem tette volna meg felajánlását, ma aligha kaphattak volna kolbászos rakott burgonyát, valamint kenyeret, süteményt, továbbá – a Fornetti Kft. adományaként – pizzás háromszög a népkonyha elesettjei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Érezzük Isten közelségét – Ezrek a csatkai cigány búcsúban

Érezzük Isten közelségét – Ezrek a csatkai cigány búcsúban

2023. szeptember 11. 10:51

Az első, 1792-ben feljegyzett csodás gyógyulás óta vonzza a zarándokokat Csatka-Szentkút. A kegyhely mintegy 60 éve a romák országos jelentőségű zarándokhelyévé vált, ma Kisboldogasszony ünnepe a Kárpát-medencei cigányok legfontosabb búcsúja. Mária-tiszteletük, hitük hozza őket erre a vidám együttlétre. Szeptember 9-én Székely János szombathelyi megyéspüspökkel ünnepeltek.

Részletek
Szeretetvendégség Major Norberttől

Szeretetvendégség Major Norberttől

2023. szeptember 9. 13:51 | Adományok

Major Norbert, a Center Computer Kft. ügyvezetője fejezte ki ma szolidaritását a Wojtyla népkonyha ellátottjaival, kiadós ebédre invitálva őket a szociális intézmény étkezdéjébe. Támogatókészsége immáron hagyományosnak tekinthető, több évre nyúlik vissza. Norbert többször tiszteletét tette már a népkonyha épületében, most viszont nem tudott jelen lenni ételosztáskor, személyes üdvözletét ezért Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa adta át a szegényeknek. Üzente: gyakorta gondol rájuk, és következő alkalommal feltétlenül ott lesz közöttük. Major Norbert felajánlásával szombaton kolbásszal gazdagon megrakott paprikáskrumplit, valamint – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója jóvoltából – szilvát, továbbá – Berényi Tibor katonatelepi őstermelőnek és Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermesterének köszönhetően – szőlőt tálaltak fel a karitatív szervezet önkéntesei. A vasárnapi hidegcsomagok anyagi fedezetét Balassa Sándor biztosította. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lajosmizsei ebéd

Lajosmizsei ebéd

2023. szeptember 8. 13:47 | Adományok

Gombkötő Márk kőműves egyéni vállalkozását fejlesztve 1991-ben Lajosmizsén alapította meg a Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft.-t, mely mára a térség elismert, csaknem száz főt foglalkoztató építőipari vállalkozásává nőtte ki magát. A cég alapítójának szívügye a természetes anyagokból történő, igényes és minőségi munkavégzés. Ehhez kiválóan képzett szakembergárda is társul, így sokéves tapasztalatuknak köszönhetően a legnagyobb szakmai kihívásokat is képesek megoldani a kitűzött határidőre. A GOMÉP Kft. színvonalasan kivitelezett középületeiért eddig öt nívódíjat érdemelt ki Pest megyében. Gombkötő Márk üzleti sikerei mellett nehezebb sorsú embertársaira is rendszeresen gondol olyképpen, hogy időről időre ebéddel szolgál számukra a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében. A vállalkozó megbízásából százhúsz adag rakott húsos tésztát, valamint kenyeret, süteményt és – Berényi Tibor katonatelepi őstermelő, továbbá Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermestere jóvoltából – szőlőt szolgáltak fel péntek délben a népkonyha munkatársai, lelkes önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyás János  'President' szilva, valamint TV- és kápia paprika adománya

Gulyás János 'President' szilva, valamint TV- és kápia paprika adománya

2023. szeptember 8. 13:29 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal egy láda 'President' szilvát, valamint egy-egy zsák tv- és kápia paprikát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű zöldséget-gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gömbiék ebédeltettek a Wojtylában

Gömbiék ebédeltettek a Wojtylában

2023. szeptember 7. 14:08 | Adományok

Göbölyös Károly helvéciai burgonyatermelő és családja, akiket leginkább a „Gömbi burgonya” feliratú kék kisteherautóról ismernek Kecskemét-szerte, újfent a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. A koronavírus-járvány időszaka óta – nem tévedés! – több tonna burgonyát ajándékoztak az Egressy utcai népkonyha ellátottjai javára – ráadásul teszik ezt évek óta folyamatosan. Ezt koronázta meg a nemeslelkű család csütörtöki ebédfelajánlása, melynek révén százhúsz adag sült csirkét, hagymásburgonya köretet, valamint lecsót, továbbá kenyeret és süteményt osztottak ki a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szőlő Berényi Tibortól

Szőlő Berényi Tibortól

2023. szeptember 7. 13:34 | Adományok

Újabb adománnyal szolgálta a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit Berényi Tibor. A Katonatelepen élő kedves felajánló már számos alkalommal tanúbizonyságát adta nagylelkűségének. Legutóbbi jótékonysági akciója keretében nagymennyiségű szőlővel ajándékozta meg a népkonyha sorsközösségét. A vitamindús gyümölcsöt Facol Lajos, a szociális intézmény aranykezű ezermestere gyűjtötte össze két ládába, majd rögvest a helyszínre szállította. Az Úr áldja meg minden gazdagságával a bőkezű adakozókat.

Részletek