Február 5. vasárnap, Ágota, Ingrid
Díszoklevelet adományozott a Wojtyla Ház a Zebra Taxi vezetőjének

Díszoklevelet adományozott a Wojtyla Ház a Zebra Taxi vezetőjének

2022. november 15. 12:07

A Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége és sorsközössége Tóth Imre úr, a kecskeméti Zebra Taxi Kft. ügyvezető-tulajdonosa részére sok éve tapasztalt önzetlen, példamutató támogató tevékenysége elismeréseként, Szent Márton, az úton lévők védőszentjének emléknapja alkalmából díszoklevelet adományozott. A dokumentumot november 15-én, kedden adta át irodájában Farkas P. József az Egressy utcai karitatív létesítmény alapító-igazgatója a több mint húsz esztendeje időről időre bőkezűen adakozó nemes lelkű jótevőnek. További életéhez, munkásságához Isten bőséges áldását, megannyi sikert és felhőtlen boldogságot kíván a százhúsz főt számláló Wojtyla-család. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

2022. november 14. 13:38 | Adományok

Fontosnak tartjuk, hogy egyházunkban a lutheri felismerések szerint éljünk és tanítsunk ma is. Luther visszatalált a Szentíráshoz, és mindenki számára elérhetővé tette, amikor lefordította anyanyelvére a Bibliát. Fontos számunkra Isten igéje, mely útmutatást ad a mindennapokban, vigasztal bánatunkban, erősít a nehézségek idején és rámutat arra, mennyi mindenért adhatunk hálát az Úrnak. Luther rátalált arra az örömteli üzenetre, hogy nem saját erőfeszítésünkből, érdemeink alapján van üdvösségünk, hanem a Krisztusban való hit által. Fontos számunkra az a tapasztalat, hogy kegyelemből élünk, és Istennel való kapcsolatunknak az a hit az alapja, hogy Jézus meghalt bűneinkért és feltámadásával szabadulást kínál. Vallják mindezt a kecskeméti lutheránusok, akik pasztorális vezetője, Hajduch-Szmola Patrik lelkész osztotta ki a gyülekezet százhúsz adagos melegétel-adományát a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A rendkívül ízletes rakott kelkáposztát ezúttal is kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

2022. november 14. 13:21 | Aktivisták

Gondos munkáskezek vették kezelésbe a Wojtyla Barátság Központ közvetlen környezetét. Az órákig tartó kertészkedés, parkgondozás – a lehullott falevelek zsákokba gyűjtése – hamar megérlelte gyümölcsét. Tisztaság, frissesség, tökéletes rendezettség fogadta hétfő délben az Egressy utca 5/b. előtt járókat-kelőket. Minden túlzás nélkül kijelenthető: teljes szépségében pompázik Kecskemét belvárosának eme pazar szeglete. Hála és köszönet a Porta Egyesület önkénteseinek és a Wojtyla népkonyha gondozottjainak, akik a munkálatokban részt vettek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

2022. november 12. 12:28 | Adományok

Toldi Mária, a kecskeméti Auditker Könyvelőiroda ügyvezetője bejegyzett könyvvizsgálóként, igazságügyi adó-, járulék-, és könyvszakértőként folytatja mindennapi tevékenységét. Széleskörű, több évtizedes múltra visszatekintő szakmai tapasztalattal büszkélkedhet, így nem is csoda, ha ügyfelek tömegei keresik fel, hogy segítségükre legyen könyvelési téren. Mária, mindamellett, hogy könyvelőirodát vezet, ennek okán pedig életének szinte minden perce szigorúan be van osztva, gondoskodó szeretetétől vezérelve még önzetlen jótékonykodásra is futja. Mindennek folyományaként valósulhatott meg szociális ebédosztás november 12-én, szombaton a Wojtyla Barátság Központban, ahol Toldi Mária gazdag felajánlásával százhúsz adag gulyáslevest és diós tésztát szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, lelkes önkéntesek – nevezetesen Kövecses Zsuzsanna szakácsnő, Jónás Piroska, Tóthné Rontó Gyöngyvér és Farkas Rózsa – tevékeny közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas Ágó jóvoltából jutottak el a rászorultakhoz.

Részletek
Garaczi János szolgált Szent Márton-napi ebéddel

Garaczi János szolgált Szent Márton-napi ebéddel

2022. november 11. 13:34 | Adományok

Pályafutásom több mint hatvan esztendeje alatt nem kényszerültem olyan kihívások elé nézni, mint az elmúlt két esztendőben és mostanság – fogalmazott nemrégiben Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda, valamint a felsőlajosi Új Tanyacsárda társtulajdonosa a végéhez közelítő esztendőt értékelve. Az elmúlt hónapokra jellemző energiaár-robbanás, a költségemelkedés, és a mindennek nyomán fellépő rendkívül feszített gazdasági helyzet ellenére a Venesz-díjas mesterszakács mégis vállalta, hogy Szent Márton-nap alkalmából hagyományosan százhúsz adag gulyáslevessel és ugyanennyi lekváros tejespitével jár kedvében a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A színvonalas menüt kenyér, sütemény, továbbá Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának körteadománya, valamint egy kedves anonim felajánló sütemény és csokoládé ajándéka tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szent Mártonra emlékeztek a wojtylások

Szent Mártonra emlékeztek a wojtylások

2022. november 11. 13:18

Tours püspökének életműve előtt tisztelegtek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a szent emléknapján, november 11-én a népkonyha főbejáratánál, majd a szociális intézmény ebédlőjében. A déli ételosztásra érkezett rászorultak egy bájos libapárt is megcsodálhattak a karitatív létesítmény előtti téren. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Házias finomság a wojtylások böjtös asztalán

Házias finomság a wojtylások böjtös asztalán

2022. november 10. 13:27 | Adományok

Ízletes rántotthúst és rizibizi köretet készített, majd szállíttatott csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központba Tóth Zsolt, a Kecskeméti Csárda és Borház üzemeltetője. Az étterem dolgozói örömmel készültek erre a nagyszerű alkalomra, hisz jól tudták, a leginkább rászorulókhoz kerül százhúsz adagos ebédfelajánlásuk. A tradicionális étek mellé friss kenyér és sütemény is jutott bőven mindenkinek. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Látogatóban Kékesden és a pécsi megyéspüspöknél

Látogatóban Kékesden és a pécsi megyéspüspöknél

2022. november 8. 21:42

2009. szeptember 26-án szentelte fel a kékesdi Szent Mihály templomot Mayer Mihály pécsi megyéspüspök. A tizenhárom évvel ezelőtti esemény alkalmából „zarándokútra” kelt Farkas P. József, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, hogy újból szemügyre vehesse rég nem látott lelki otthonát, az impozáns Baranya megyei kistemplomot, továbbá pécsi székhelyén személyesen is megismerje főtiszteletű Felföldi László megyéspüspököt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olga és családja látta vendégül a szegényeket

Olga és családja látta vendégül a szegényeket

2022. november 9. 13:11 | Adományok

Kotvits Jánosné – közismert nevén Olga, aki hosszú évek óta gondoskodik a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak felszolgált ételek ízvilágáról –, és kedves férje szolgált, immáron sokadik alkalommal, egy-egy tányér finom ebéddel a népkonyha elesettjeinek. A főzőtudományáról messze földön híressé vált házaspár keze munkája által szerda délelőtt százhúsz adag székelykáposzta rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában. Ráadásként hagyományosan kenyér és sütemény is dukált a rászorultaknak. Soha jobb falatokat! – üzenték viszonzásul az étkezdében várakozó nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Közlekedésbiztonsági előadás a Wojtylában

Közlekedésbiztonsági előadás a Wojtylában

2022. november 8. 19:57 | Szegények Akadémiája

Farkas Attila címzetes rendőr főtörzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetmegelőzési előadója a közlekedés legfontosabb írott és íratlan szabályait ismertette a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára, helyi példákkal illusztrálva. A szociális-közművelődési intézmény szegényei végül kérdéseket is feltehettek a rendőrség munkatársának.

Részletek