Május 27. hétfő, Hella
  • Kezdőlap
  • "Nyugdíjas klub"-ként cimkézett hírek listázása
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2024. február 12. 11:18 | Nyugdíjas klub

Megtartotta 2023-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2024-as évre vonatkozó programtervet a Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük a tavaszra, őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fejér és Tolna vármegyében barangoltak a Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai

Fejér és Tolna vármegyében barangoltak a Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai

2023. június 22. 21:17 | Nyugdíjas klub

Farkas Pál, a Wojtyla Nyugdíjas Klub elnöke szervezésében Cece, Ozora és Dég nevezetességeit fedezték fel a civil szervezet tagjai, önkéntesei. A június 22-ei kulturális kalandtúrán mintegy ötvenen vették szemügyre e települések legfőbb látványosságait: Cecén a Csók István Emlékmúzeumot, Ozorán Pipo Várkastélyát, Dégen pedig a Festetics-kastélyt. (Fotók: Tódor Norbert, Facol Lajos)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2023. április 26. 12:36 | Nyugdíjas klub

Megtartotta 2022-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2023-as évre vonatkozó programtervet a Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük a tavaszra, őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Éva nénivel tornáztak a wojtylások

Éva nénivel tornáztak a wojtylások

2021. december 7. 23:16 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla népkonyha ebédlőjében hosszú szünet után ismét tornaórát tartott egy kedves, mosolygós hölgy, Probojáczné Túri Éva. Abból az alkalomból érkezett a Wojtyla Házba, hogy kedden a Horvát Területi Nemzetiségi Önkormányzat tagjai vendégelték meg a népkonyha gondozottjait. – A tornagyakorlatokat mindig úgy állítom össze, hogy azok megfeleljenek a résztvevők egészségi állapotának. Ha tehát valakinek fájdalmat okoz egy adott mozgásütem, esetleg szédül tőle, lehet lassítani, illetve elhagyni a kellemetlenséget okozó részeket. Mert mozogni minden korban és kondícióban érdemes. Ha még nem alakultak ki betegségek, azért, ha pedig már megvan a baj, akkor azért – hívta fel Éva néni a jelenlévők figyelmét kedd délelőtt, tornaóra közben. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szekszárdon túráztak a wojtylások

Szekszárdon túráztak a wojtylások

2021. szeptember 22. 21:27 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjas Klubja és a Porta Egyesület közös szervezésében fedezték fel Szekszárd nevezetességeit minap a Wojtyla népkonyha gondozottjai. A kulturális kalandtúrán mintegy ötven nehézsorsú rászorult vehette szemügyre a Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a Babits Mihály Emlékház – a költő szülőháza – kincseit. A program végén a Dúzsi Borászat gyöngyöző nedűinek ízvilágával is megismerkedhettek a résztvevők. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Wojtyla 15 kötetet kapott a Gomép Kft. ügyvezetője

Wojtyla 15 kötetet kapott a Gomép Kft. ügyvezetője

2021. április 29. 15:06 | Nyugdíjas klub

Gombkötő Márk kőműves egyéni vállalkozását fejlesztve 1991-ben Lajosmizsén alapította meg a Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft.-t, mely mára a térség elismert, csaknem száz főt foglalkoztató építőipari vállalkozásává nőtte ki magát. A cég alapítójának nem csak a kiváló minőségben elvégzett szakmunka a szívügye, emellett nélkülöző embertársainak támogatására is gondot fordít. Ennek megfelelően Gombkötő Márk hosszú évek óta támogatja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő misszióját. Hálából Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója csütörtök délben egy példány Wojtyla 15 kötettel lepte meg a nagylelkű üzletembert. Az „aranykönyvben” a szociális intézmény elmúlt 16 évét kísérheti figyelemmel a Gomép első embere. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2020. július 1. 12:24 | Nyugdíjas klub

Megtartotta 2019-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2020-as évre vonatkozó programtervet a Karol Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük az őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik.

Részletek
Programdömping a Wojtyla Nyugdíjas Klubban

Programdömping a Wojtyla Nyugdíjas Klubban

2019. február 28. 11:11 | Nyugdíjas klub

Mint Farkas Pál klubvezető szavaiból kitűnt, valóságos programkavalkád várja 2019-ben is a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagságát. A jelenleg mintegy 60 főt számláló közösség közel négy évvel ezelőtt alakult. Azzal a céllal verbuválódtak a Wojtyla Ház gondozottjai közül, hogy hátrányos szociális helyzetük ellenére életükben ne a szenvedésé, önsajnálaté, panaszkodásé legyen az utolsó szó, hanem közös erőfeszítéssel örömet adó, lelket gazdagító tartalommal töltsék meg hétköznapjaikat. A csoportosulásban rendszeressé váltak a társasági események, valamint számos alkalommal kiállításokra, egyéb kulturális rendezvényekre látogatnak. 2019-ban jó néhány további, jelenleg szervezés alatt álló kulturális programra számíthatnak a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai – jelentette ki Farkas Pál a csütörtöki klubértekezleten. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szarvason kirándultak a Wojtyla Ház idősei

Szarvason kirándultak a Wojtyla Ház idősei

2018. szeptember 24. 19:52 | Nyugdíjas klub

Kecskeméti nyugdíjas szerveződések tagjai, köztük a Wojtyla Barátság Központ időskorú gondozottjai kirándultak Szarvason – összesen ötvenen – a népkonyha nyugdíjas klubjának szervezésében. Végiglátogatták a Békés megyei kisváros nevezetességeit: a Körös-Maros Nemzeti Park területén helyet kapott Anna-ligeti látogatóközpontot és állatparkot, a helyi evangélikus templomot, az Arborétumot a Mini Magyarország makettparkkal, végül pedig egy vidám hangulatú sétahajózásra is „beneveztek” a Holt-Körösön. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Hűvös reggelen meleg fogadtatás a Kerekdombi Termálfürdőben

Hűvös reggelen meleg fogadtatás a Kerekdombi Termálfürdőben

2018. július 20. 13:39 | Nyugdíjas klub

Az időjárás ugyan nem volt kegyes a Wojtyla Nyugdíjas Klub kiránduló tagjaihoz, akik szerdán a Kerekdombi Termálfürdőben adtak randevút egymásnak, e tény mégsem szegte kedvét a kedves kis csapatnak. Egyrészt a nap jobban nem is kezdődhetett volna, hisz Szántó István, a létesítmény igazgató-tulajdonosa és Kiss Marianna üzleti menedzser személyesen köszöntötte a kecskeméti Wojtyla Barátság Központhoz kötődő vándorokat, másrészről a termálvizes medencék hűvösebb időben is kellemes felüdülést nyújtanak az ide látogatóknak. Ennélfogva egykettőre csodás hangulat lett úrrá a baráti társaságon. Annál inkább oka volt a jókedvnek, mert Szántó István előzetesen jelentős mennyiségű – egyenként 1700 forintot kóstáló – belépőjeggyel lepte meg a Wojtyla sorsközösség időseit, hogy a nélkülözésben élők is éppúgy részesülhessenek az önfeledt fürdőzés élményében, mint akikkel kegyesebben bánik a maga nehézségében, bonyolultságában is csodálatos élet.

Részletek
Idén is programözön várható a Wojtyla Nyugdíjas Klub kínálatában

Idén is programözön várható a Wojtyla Nyugdíjas Klub kínálatában

2018. május 10. 10:57 | Nyugdíjas klub

Mint Farkas Pál klubvezető szavaiból ezúttal is kitűnt, valóságos programeső várja az esztendő további részében a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagságát. A jelenleg mintegy 60 főt számláló közösség közel három évvel ezelőtt alakult; azzal a céllal verbuválódtak a Wojtyla Ház gondozottai közül, hogy hátrányos szociális helyzetük ellenére életükben ne a szenvedésé, önsajnálaté, panaszkodásé legyen az utolsó szó, hanem közös erőfeszítéssel örömet adó, lelket gazdagító tartalommal töltsék meg hétköznapjaikat. A csoportosulásban rendszeressé váltak a kártyaparti délelőttök, beszélgetős délutánok, valamint számos alkalommal kiállításokra, egyéb kulturális rendezvényekre látogatnak. 2018-ban számos további, jelenleg szervezés alatt álló kulturális programra számíthatnak a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai – jelentette ki Farkas Pál a csütörtöki klubértekezleten. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Felfedezőúton a Felső-Bácskában

Felfedezőúton a Felső-Bácskában

2018. március 8. 19:43 | Nyugdíjas klub

Március 8-án ismét kirándulást szervezett a Porta Egyesület. Az utazás alkalmával ötvennégyen fürkészhették Kiskőrös, Császártöltés és Hajós nevezetességeit. A civil szervezet aktivistáin kívül kecskeméti nyugdíjasklubok egyes tagjai, valamint a Wojtyla Barátság Központ számos időskorú gondozottja, önkéntese vett részt a kulturális kalandtúrán. Idegenvezetésre Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai referense vállalkozott. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2017. október 18. 11:18 | Nyugdíjas klub

Megtartotta szokásos havi tanácskozását a Karol Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub. A tagság döntő többsége részt vett a szerda délelőtti eseményen. Az ülést Farkas Pál vezető nyitotta meg. Sor került a minden évben esedékes tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, eseményeket, köztük az október 28-án esedékes pécsi kirándulást, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sakk a Wojtylában

Sakk a Wojtylában

2017. július 5. 10:30 | Nyugdíjas klub

Játékpartinak lehettek tevékeny résztvevői szerdán a Wojtyla Barátság Központ szegényei. A népkonyhájáról és ingyenes átfogó szolgáltatásairól, változatos programjairól közismertté vált szociális intézményben ma délelőtt a sakktáblának jutott főszerep, de kötetlenül beszélgethetett, újságot olvashatott, akinek éppen ehhez volt kedve. Az egyik asztal felől fel-felhangzó jóízű nevetések, mosolygó tekintetek jelezték: örömből, jókedvből ezúttal sem volt hiány. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Testedzés a Wojtyla Házban

Testedzés a Wojtyla Házban

2017. május 31. 10:57 | Nyugdíjas klub

Szerda délelőtt bemelegítettük a testünket a szokásos kétheti tornaórán. Éva néni most is zenés órát tartott a megjelent nyugdíjas klubtagoknak. Az ABBA számok gyors és lassú váltakozása miatt, mi is hol kapkodtuk a lábunkat, hol lazítottunk.

Részletek
A Leskowsky Hangszergyűjteményben koncertezett a Wojtyla Ház családja

A Leskowsky Hangszergyűjteményben koncertezett a Wojtyla Ház családja

2017. május 30. 14:45 | Nyugdíjas klub

Kedd délelőtt a Wojtyla Ház családja a Leskowsky Hangszergyűjtemény új helyén jártak. A tavalyi látogatás óta már a bejáratban újdonságok várták a vendégeket. Szebbnél-szebb hangú szélcsengők lógnak a bejáratban, melyet a szél fúj, ha valaki belép az ajtón. A csapatot ezúttal nem Szilágyi Áron a gyűjteményvezetője fogadta, hanem egyik kedves kolléganője, aki a gyűjtemény történetét is bemutatta a számos más hangszer mellett. A hangszereket nemcsak megnéztük, hanem ki is próbálhattuk. Sok-sok cifra nevű hangszert próbálhattunk ki. Volt Svájcból, Indiából, Baliról és még sok egzotikus országból. Magyar, csángó hangszerekkel is megismerkedtünk. Nagyon jól éreztük magunkat, sok új élménnyel lettünk gazdagabbak. Örülünk annak is, hogy végre méltó helyet kapott a gyűjtemény.

Részletek
Torna óra a Wojtyla Házban

Torna óra a Wojtyla Házban

2017. április 10. 11:11 | Nyugdíjas klub

Hétfő délelőtt tornán vettek részt a nyugdíjas klub tagjai. Kimondottan nekik való torna volt, melyet Probojácné Éva testnevelő tanár tartott. Nagyon jól sikerült a délelőtt, még olyan is beállt a tesi órába, aki egyébként nem jön ilyen közös programokra. Átmozgattuk magunkat tetőtől, talpig. Jól esett, kicsit felfrissült a család tagjai.

Részletek
Tornáztunk délelőtt

Tornáztunk délelőtt

2017. március 13. 11:09 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla népkonyha ebédlőjében tornaórát tartott hétfő délelőtt Probojáczné Túri Éva. Szívügyének tekinti, hogy a rendszeres mozgás népszerűsítésével, tornagyakorlatok bemutatásával példát mutasson azoknak, akiket érdekel saját egészségi állapotuk. Mozogni minden korban és kondícióban érdemes. Ha még nem alakultak ki betegségek, azért, ha pedig már megvan a baj, akkor azért.

Részletek
Programözön a Wojtyla nyugdíjas klub idei kínálatában

Programözön a Wojtyla nyugdíjas klub idei kínálatában

2017. február 16. 12:34 | Nyugdíjas klub

Mint Farkas Pál klubvezető szavaiból kitűnt, valóságos programeső várja idén a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagságát. A jelenleg 40 főt számláló közösség mintegy másfél évvel ezelőtt alakult; azzal a céllal verbuválódtak a Wojtyla Ház gondozottai közül, hogy hátrányos szociális helyzetük ellenére életükben ne a szenvedésé, önsajnálaté, panaszkodásé legyen az utolsó szó, hanem közös erőfeszítéssel örömet adó, lelket gazdagító tartalommal töltsék meg hétköznapjaikat. A társaságban tavaly rendszeressé váltak a kártyaparti délelőttök, beszélgetős délutánok, valamint kiállításokra, egyéb kulturális rendezvényekre látogattak. Idei első nagyszabású programjukat március 17-ére tűzték ki, amikor egy budapesti autóbuszos kiránduláson vesznek részt. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Parlamentben fogadja őket, majd délután a Jóban-Rosszban tévésorozat egyik forgatási helyszínén a főszereplők társaságában kísérhetik figyelemmel, hogyan kerül képernyőre hazánk egyik legnépszerűbb filmsorozata. Legvégül Kő Ferenc festőművész, grafikus kiállítását tekintik meg. 2017-ben még számos további, jelenleg szervezés alatt álló kulturális program várja a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Éva néni ma is megmozgatta tagjainkat

Éva néni ma is megmozgatta tagjainkat

2017. január 23. 11:14 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla népkonyha ebédlőjében immáron sokadszor tartott tornaórát Probojáczné Túri Éva alias Éva néni. Szívügyének tekinti, hogy a rendszeres mozgás népszerűsítésével, tornagyakorlatok bemutatásával példát mutasson mindazoknak, akiket egy kicsit is érdekel saját egészségi állapotuk. A tornagyakorlatokat mindig úgy alakítja, hogy azok megfeleljenek a résztvevők egészségi állapotának. Mozogni minden korban, és egészségi állapotban érdemes.

Részletek
Délelőtti torna Éva nénivel

Délelőtti torna Éva nénivel

2016. november 21. 11:10 | Nyugdíjas klub

Frissítő testnevelés óra volt ma délelőtt a Wojtyla Ház szegényei részére. Tanárunk ezúttal is Probojáczné Éva néni volt, aki ismét ügyelt lábaink, karunk, hátunk, vállaink, hasunk állapotára. A nyugdíjas torna nagyon jó alkalom, hogy megmozgassuk tagjainkat. Néhány új gyakorlatot is tanultunk, ami a derekunk állapotát is javítja. A frissítő torna óra jól esett fáradt testünknek és fiatalos lelkünknek. A résztvevők Éva nénitől megint kaptak egy kis édességet.

Részletek
Gomba kiállításra ment a Wojtyla Család

Gomba kiállításra ment a Wojtyla Család

2016. október 4. 13:58 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Ház nyugdíjas klub tagjai és nem tagjai ismét bele vetették magukat a kecskeméti kultúra életébe. Ma délelőtt a Wojtyla család gomba kiállítást tekintette meg, melyet a Hírös Agóra gombász klubja készített el, gyűjtötte hozzá az alapanyagot. Minden féle gombával találkozott a csapat, mely az Őrségben, illetve Kecskemét környékén fellelhető. A tárlaton Horváth Lászlóné Terézia a klub vezetője kalauzolta végig a Wojtyla Ház csapatát, akik jövőhéten is találkoznak egy gyógynövény előadás keretében.

Részletek
Veterán kerékpárokat nézett a Wojtyla Család

Veterán kerékpárokat nézett a Wojtyla Család

2016. szeptember 25. 09:20 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Ház családja, ha teheti részt vesz a város kulturális eseményein, rendezvényein, kiállításain. Péntek délelőtt az Ifjúsági Otthon Tükör termében megrendezett Veterán kerékpárok kiállításán vettünk részt. A kiállítás csodás darabjainak életkora sok esetben megegyezik a Wojtyla Ház nyugdíjas klub tagjainak életkorával. De volt olyan kerékpár is, ami több mint 100 éves. Az angol bicikli lámpája még ma is gyertyával működik. Nagy érdeklődést mutatott a Wojtyla Család Dr. Pordán Erzsébet képeslapgyűjteménye iránt is. A kiállításon Papp Zoltán szervező kalauzolta körbe a központ szegényeit. Ezúton is köszönjük az élményt, és gratulálunk a kiállításhoz.

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2016. szeptember 21. 12:03 | Nyugdíjas klub

Megtartotta szokásos havi tanácskozását a Karol Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub. A tagság döntő többsége részt vett a szerda délelőtti eseményen. Az ülést Farkas Pál klubvezető nyitotta meg. Vetítés keretében szó esett az alapítás óta eltelt egy esztendő legemlékezetesebb pillanatairól: alakuló ülés, kártyaparti délelőttök, madárkiállítás, beszélgetős délutánok, vasútmodell kiállítás, arborétum, tornaóra Éva nénivel, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Planetárium, Feszty-körkép, „A háború pillangói” kiállítás, Romkert-takarítás és még hosszasan sorolhatnánk. A további tervek között említették, hogy ősszel kirándulást szerveznek Budapestre. Tavasszal jártak a Jóban-Rosszban tévésorozat sztárjai a Wojtyla Házban. Még akkor hívták meg a népkonyha sorsközösségét egy forgatási napra. Ezen felül a Budai Várba és a Parlament épületébe is el szeretnének látogatni a nehézsorsú emberek. A kirándulás keretében erre is sor fog kerülni. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ópusztaszerre kirándult a Wojtyla Ház családja

Ópusztaszerre kirándult a Wojtyla Ház családja

2016. július 30. 15:18 | Nyugdíjas klub

Csütörtök reggel a Wojtyla Ház gondozottjai és a nyugdíjas klub tagjai Ópusztaszerre vették az iránt, ahol a Feszty-körképet és a skanzent nézték meg. Az emlékpark vezetősége nagy lehetőséget adtak a csapatnak, amikor nagyon kedvezményes jegyeket jutattak el a központ részére. A Wojtyla Ház családtagjai között voltak olyanok, akik még nem voltak az emlékparkban, és nem is lett volna lehetőségük eljutni. A nap már 8 órakor elkezdődött, amikor elindult a különjárat fedélzetén 40 fő, akik Ópusztaszerre igyekeztek. 10:30-kor a csoport megnézte Feszty Árpád A magyarok bejövetele című körfestményét. Majd a panoptikumot és az állandó kiállítást néztük meg. Egy jól eső szendvics ebéd után pedig bejártuk a skanzent. A csapat fáradtan, teli élménnyel indult haza Kecskemétre délután. A kirándulás nem jöhetett volna létre az Ópusztaszeri Nemzeti Történeki Emlékpark és a Kecskeméti Nyugdíjasklub Szövetsége nélkül.

Részletek
Ülést tartott a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülést tartott a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2016. május 31. 14:54 | Nyugdíjas klub

A Karol Wojtyla Barátság Központban megtartotta szokásos havi tanácskozását az intézményben működő nyugdíjas klub. A „szervezet” tagsága szinte teljes létszámban „felsorakozott” a kedd délelőtti eseményen: a népkonyha nyugállományú önkéntesei és gondozottai egyaránt eljöttek. Az ülésen Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Cifrapalotában járt a Wojtyla Ház csapata

A Cifrapalotában járt a Wojtyla Ház csapata

2016. május 27. 15:46 | Nyugdíjas klub

Péntek délelőtt a Wojtyla Ház nyugdíjas klub tagjai a Cifrapalotába mentek, ahol már szeretettel fogadják őket. Állandó vendégek vagyunk a kiállításokon. Kriston Vizi Józsefnek köszönhetően idegenvezetést is kaptunk Osztényi Éva a Katona József Múzeum művészettörténészétől. Amit néztünk: VIII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé és az állandó kiállítás, mely nem rég nyílt meg újra, eddig átrendezés alatt állt. A csapat sok érdekességet látott és hallott.

Részletek
Mini-tárlaton volt a Wojtyla Ház családja

Mini-tárlaton volt a Wojtyla Ház családja

2016. május 24. 14:48 | Nyugdíjas klub

A Hírös Agóra mini-tárlatát tekintette meg a Wojtyla Ház családja kedd délelőtt. „Megyei Panoráma” sorozatban ezúttal Furák Attila grafikusművész, rajzpedagógus alkotásait nézte meg az érdeklődő közösség! A művész így ír magáról: „Életemnek leginkább személyiségformáló korszakának a Hódmezővásárhelyen töltött középiskolai éveket tartom. Főiskolai éveim Szegeden teltek, s csak szerelem vett rá arra, hogy elhagyjam „szülőföldemet”. Tíz éve élek és tanítok Kiskőrösön, a helyi gimnáziumban. Enyhe visszafogottsággal nevezném csak magam alkotóművésznek, hiszen a munka és a fiatal családdal együtt járó mindennapi feladatok kevés teret hagynak a rendszeres alkotótevékenységre. Azt mondanám inkább, hogy hébe-hóba azért rajzolok is. Néhány éve vagyok tagja a megyei Műhely Művészeti Egyesületnek és a lelkes helyi alkotókból álló „Kőrös-Körül” egyesületnek. Boldog embernek érzem magam, mert elégedett vagyok mindazzal, amim van, s bár alkotásra igen kevés időt tudok szakítani, pont a boldogságból fakadó türelem segít abban, hogy kivárjam azt az időt, amikor több mindent tudok papírra vetni mindabból, ami bennem motoszkál.” Érdeklődve néztük meg a grafikát. Nagy képzelőerő kellett, hogy rájöjjünk mit is szeretett volna ábrázolni a művész, de a csapat közös beszélgetése segített megérteni mindenkinek az alkotásokat.

Részletek
A kecskeméti Vadasparkban járt a Wojtyla Ház családja

A kecskeméti Vadasparkban járt a Wojtyla Ház családja

2016. május 4. 14:18 | Nyugdíjas klub

A kecskeméti Vadasparkban járt a Wojtyla Ház családja. Előtte azonban a busszal és kerékpárral érkezett csapat tagjai meglátogatták a Szent Ferenc templomot, melynek építésében alapító-igazgatónk Farkas József is szerves részt vett ki. Azóta a Wojtyla család a kertet, a keresztutat is gondozásába vette a Baracsi virágüzlettel együtt, hogy csodás kert fogadja a látogatókat. 9:30-kor a csapat a Vadaspark bejáratánál gyülekezet, hogy elinduljanak az állatokhoz. A sok vadállat mellett Elzát az oroszlánt is meglátogattuk (vagyis reméljük ő volt az).

Részletek
A görögkeleti templomban járt a Wojtyla Ház családja

A görögkeleti templomban járt a Wojtyla Ház családja

2016. április 28. 14:15 | Nyugdíjas klub

Csütörtök délelőtt a Wojtyla Ház művészetekért rajongó tagjai a kecskeméti Görögkeleti templomban jártak, ahol egy idegenvezetéssel egybekötött templom és ikonmúzeum látogatáson voltak. Megismerhettük a templom történetét, berendezését, liturgikus elemeit, a vallás kialakulását, az ikonok jelentőségével. A templom - mindenki tudja - nagyon ritkán van nyitva, ahova csak vasárnap a liturgiára és bejelentkezés alapján lehet be menni. A Wojtyla Ház családjának bejelentkezését nagyon szívesen fogadta a templom és az ikonmúzeum gondnoka, aki az 1 órás túrán nemcsak az érdekességeket mutatta be, hanem kérdéseinkre is válaszolt. Sőt szinte mindenki vett egy-egy ikont, vagy képeslapot a látogatás emlékére. Aki teheti, mindenképp látogasson el egyszer a (buszközpont melletti) templomba, mert csodaszép. Bejelentkezni itt lehet: 0620/5647-652

Részletek
Felfrissítettük testünket, lelkünket

Felfrissítettük testünket, lelkünket

2016. április 26. 11:14 | Nyugdíjas klub

Testnevelés óra volt ma délelőtt a Wojtyla Ház szegényei részére. Tanárunk ezúttal is Probojáczné Éva volt, aki ismét ügyelt lábaink, karunk, hátunk, vállaink, hasunk állapotára. A frissítő, nyugdíjas torna nagyon jó alkalom, hogy megmozgassuk tagjainkat. Néhány új gyakorlatot is tanultunk, ami a derekunk állapotát is javítja. A frissítő torna óra jól esett fáradt testünknek és fiatalos lelkünknek. A résztvevők Éva nénitől megint kaptak egy kis csokit.

Részletek
Horgász, vadász kiállításon járt a Wojtyla Ház csapata

Horgász, vadász kiállításon járt a Wojtyla Ház csapata

2016. április 19. 12:35 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Ház művészetekért érdeklődő tagjai megnézték a 26. horgász vadász kiállítást a Hírös Agórában. A csoport a szárazföldön élő vadállatok – szarvas, róka, medve – mellett a vízi ragadozókat is megtekintette. Illetve filmet néztek a vaddisznóról és a gímszarvasról, sajnos idő szűkében a többi rövidfilmet már nem tudtuk végignézni. A horgászati részről megismerkedtünk az ősi halászati eszközökkel, a szákokkal, orsókkal, botokkal illetve a zsákmány elfogyasztásához használt kellékekkel is (bogrács). Az emeleti kiállító teremben Walter Gábor Dunai horgászképek című tárlatát is láthattuk. A vendégkönyvbe is írt a csapat emlékül.

Részletek
Klubdélelőtt a Wojtyla Házban

Klubdélelőtt a Wojtyla Házban

2016. április 12. 15:21 | Nyugdíjas klub

Sakk! E szó többször is elhangzott játék közben a Karol Wojtyla Barátság Központ nyugdíjasainak keddi klubdélelőttjén. Két „nagymestert” tisztelhetnek köreikben. Egyikük még a Petőfi Népe sportrovatában is szerepelt jómúltkorában. Ők mérték össze ma tudásukat úgy fél 11 körül. Az összecsapás Jani bácsi – aki súlyos betegségéből épp most van gyógyulóban – vereségével végződött, amit kissé fájlalt is, de végül azonban így sem maradt el a baráti kézfogás. A „lányok” asztalánál feszült figyelemnek nyoma sem volt. Inkább beszélgettek, jóízűen nevetgéltek, de azért a társasjátékokat sem hagyták pihenni igazán. Tálcányi májkrémes kenyér hevert a tálaló előtti asztalon. Nem sokáig, ugyanis 11 órára hírmondónak sem maradt belőle. Tavasz, napsütés, játék, nevetés... Ma különösen jó volt nyugdíjasnak lenni a Wojtyla Házban. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szutor Gabriella tojás kiállításán járt a Wojtyla Ház nyugdíjasai

Szutor Gabriella tojás kiállításán járt a Wojtyla Ház nyugdíjasai

2016. március 30. 15:14 | Nyugdíjas klub

Szerda délelőtt a Wojtyla Barátság Központ nyugdíjas klubjának tagjai a Hírös Agórában jártak, ahol Szutor Gabriella grafikusművész, tojásdíszítő kiállítását tekintették meg. A szebbnél-szebb tojások mindenki tetszését elnyerte. Láttunk motort, bogarakat, ábrázoló tojásokat, csíkos, színes, virágos tojásokat. A tojás a tojásban alkotás volt a legkülönlegesebb. A csoportkép után a vendégkönyvekbe is aláírtunk.

Részletek
Tanácskozott a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja

Tanácskozott a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja

2016. március 30. 10:42 | Nyugdíjas klub

Kedd délelőtt összeült a Wojtyla Ház nyugdíjas klubjának tagjai egy újabb tanácskozásra. Fontos ügyek kerültek napirendre többek között a programok. Így több kirándulásról is esett szó, egy problémát felvetve mindig: a busz. Farkas József alapító-igazgató felvállalta, hogy a klubtagok létszámától függően megszerzi a buszt a kitűzött időpontokra. Szó volt még a kiállítások megtekintéséről, a többi programon való részvételekről is.

Részletek
Frissítő torna óra a Wojtyla Házban

Frissítő torna óra a Wojtyla Házban

2016. március 22. 11:02 | Nyugdíjas klub

Testnevelés óra volt ma délelőtt a Wojtyla Ház szegényei részére. Tanárunk ezúttal is Probojáczné Éva volt, aki ismét ügyelt lábaink, karunk, hátunk, hasunk állapotára. A frissítő, nyugdíjas torna nagyon jó alkalom, hogy megmozgassuk tagjainkat. Néhány új gyakorlatot is tanultunk a mai nap, ugyan ezt várakozás közben nem lehet csinálni, egy kicsit feltűnő lenne a sorban állva, ahogy a karunkat emelgetjük. A torna óra után az ebéd következett.

Részletek
Játék délelőttöt tartottak a Wojtyla Házban

Játék délelőttöt tartottak a Wojtyla Házban

2016. március 7. 14:39 | Nyugdíjas klub

Játék délelőttöt szerveztek hétfőn a Wojtyla Ház gondozottai számára. A népkonyhájáról és átfogó szolgáltatásairól, változatos programjairól ismert szociális intézményben eredetileg sakkbajnokságot akartak rendezni, de kénytelenek voltak elhalasztani, mert a jelentkező versenyzők egy része betegség miatt nem tudott eljönni. Ezúttal a kártya- és társasjátékosok jutottak főszerephez, de kötetlenül lehetett beszélgetni, újságot olvasni, akinek éppen ezekhez volt kedve. Az asztalok felől fel-felhangzó jóízű nevetések, mosolygó tekintetek jelezték: örömből, jókedvből nem volt hiány.

Részletek
Torna óra a Wojtyla Házban

Torna óra a Wojtyla Házban

2016. február 23. 14:19 | Nyugdíjas klub

Testnevelés órát tartott ma délelőtt a Wojtyla Ház szegényeinek Probojáczné Éva. Lábainkat, karunkat, hátunkat, hasunkat mozgattuk meg egy kicsit. A nyugdíjas torna – mert mi már csak így hívjuk – arra jó a résztvevőknek, hogy megtanuljanak pár gyakorlatot, melyet akár ügyintézés közben is észrevétlenül csinálhatnak, miközben várakoznak. A frissítő torna után következett az ebéd. A torna egész meghozta a résztvevők étvágyát. A menü kolbászos lencsegulyás volt és sütemény. A készítését a központ szakácsai Kati néni és Mezei Attila vállalták fel. A felajánlást pedig a Phoenix Mecano tette a Wojtyla Ház szegényei részére. Imánk a vállalat igazgatóiért és dolgozóiért szólt.

Részletek
Planetárium látogatás volt a keddi program

Planetárium látogatás volt a keddi program

2016. február 16. 15:30 | Nyugdíjas klub

Kedd reggel a Wojtyla Ház csillagászat iránt érdeklődő tagjai ellátogattak a kecskeméti Planetáriumba. A csapat tagjai között volt olyan is, aki még nem volt ilyen helyen, őt nagyon lenyűgözte ez a délelőtti program. E. Kovács Zoltán, a Planetárium igazgatója volt, aki körbevezetett bennünket az univerzumon és azon túl. Először egy 3D-s filmet mutatott be, ami bemutatta a bolygók arányát, illetve egy űrrepülő segítségével körbe is repültük a csillagokat. Majd a téli és nyári égbolt csillagképeit is megnéztük. Nagyon élveztük a délelőtti programot, sok új infoval lettünk okosabb és rájöttünk, hogy milyen apró pontok vagyunk az univerzumban.

Részletek
A Wojtyla Ház nyugdíjasai ebéd közben is folytatták eszmecseréjüket

A Wojtyla Ház nyugdíjasai ebéd közben is folytatták eszmecseréjüket

2016. február 10. 14:47 | Nyugdíjas klub

Gyűlést tartott a Wojtyla Ház nyugdíjas klubjának tagjai szerda délelőtt. A téma a pénzügyek, a városi nyugdíjas szövetség éves programja és a ház programjainak megbeszélése volt. A tagok azt is megbeszélték, még tavalyról maradt ki egy pár buszjegy, hogy azokat egyik nagyon beteg tagjuknak átadják, hogy a kórházból haza tudjon jönni. Szó volt még a kirándulásokról is. Feljött egy nagyon jó programnak Ópusztaszer, melyet mindenki egyöntetűen támogatott. Ezt a jövőre bíztuk. A megbeszélést Farkas Pál, a nyugdíjas klub vezetője tartotta. A megbeszélés kicsit rövidre sikeredett, ugyanis közben az ebéd is elkezdődött. De a tárgyalás evés közben még folytatódott. A menü kelkáposzta főzelék volt fasírttal és süteménnyel. Az ebédet az Ízfaktor Kft. tulajdonosa Varga László készítette és szállította el a központba. A nap támogatója a Phoenix Mecano Kft. volt.

Részletek
Kiállításokat nézett a Wojtyla Ház családja a Hírös Agórában

Kiállításokat nézett a Wojtyla Ház családja a Hírös Agórában

2016. február 9. 14:19 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Barátság Központ nyugdíjas klubjának tagjai a Hírös Agórában jártak ma délelőtt. Megnézték a CREATOR SPIRITUS VI. szakrális képzőművészeti kiállítást és a hónap alkotójának grafikáit. A szakrális tárlaton több, olyan személy nevével is találkoztunk, akik a Wojtyla Ház „kultúr” termében is kiállította már alkotását. A látogatókönyv beírása után a csapat felment a második emeltre, ahol MOLNÁR ATTILA grafikusművész kiállítását is megtekintette a nyugdíjas klub.

Részletek
Szemészeti vizsgálaton járt a Wojtyla Ház családja

Szemészeti vizsgálaton járt a Wojtyla Ház családja

2016. február 1. 14:50 | Nyugdíjas klub

A kecskeméti Szent László Lions Club tagjaitól kapott a Wojtyla Ház tagjai egy olyan lehetőséget, hogy a MEDIROYAL Egészségügyi Centrumban részt vehessenek egy szemészeti szűrésen. A doktornőnk Dr. Bense Nóra volt, aki sokaknak írt fel új szemüveget, vagy adott tanácsot a szemészeti problémákkal kapcsolatban. Előzőleg a nyugdíjas klub vezetője Farkas Pál összeírta a névsort és tájékoztatta a jelentkezőket, hogy mikor és hova kell menniük. Így könnyen eljutottak a jelentkezők a Fráter György utcai rendelőbe. A club jelenlegi elnöke Király József elmondta, még szeretnének szervezni ilyen akciókat, hogy a legrászorultabbak is szakszerű ellátásban részesülhessenek.

Részletek
Leskowsky Hangszergyűjteményben zenélt a nyugdíjas klub

Leskowsky Hangszergyűjteményben zenélt a nyugdíjas klub

2016. január 18. 14:43 | Nyugdíjas klub

Hétfő délelőtt a Wojtyla Ház családja, a nyugdíjas klub tagjai a Leskowsky Hangszergyűjtemény új helyén jártak. A csapatot exkluzív időpontban fogadta Szilágyi Áron a gyűjteményvezetője, ugyanis hétfőn nincs nyitva a gyűjtemény. A kellemes délelőttön a gyűjtemény történetébe is kaptunk egy kis bevezetést. Majd végig néztük és kipróbáltuk a hangszereket. Sok-sok cifra nevű hangszert próbálhattunk ki. Volt Svájcból, Indiából, Baliról és még sok egzotikus országból. Magyar, csángó hangszerekkel is megismerkedtünk. Nagyon jól éreztük magunkat, sok új élménnyel lettünk gazdagabbak. Örülünk annak is, hogy végre méltó helyet kapott a gyűjtemény.

Részletek
Karácsonyi kártyákat gyártott a Wojtyla Ház Családja

Karácsonyi kártyákat gyártott a Wojtyla Ház Családja

2015. december 8. 14:02 | Nyugdíjas klub

Kézműves foglakozás volt délelőtt a központ ebédlőjében. A Wojtyla család már javában hangolódik a karácsonyra. Így nagyon szép, de annál bonyolultabb üdvözlőkártyákat készítettünk délelőtt. Hajtottunk, vágtunk, ragasztottunk, a kreatív sarokban pedig díszítettünk és cicomáztunk. A karácsonyi kártyák mellé karácsonyi zenék illettek, így egész nap szóltak az énekek és a dalok, még ebéd közben is hallgattuk. Nagyon kreatív és szép kártyácskák készültek el, a nagymamák, nagynénik, anyukák kitettek magukért.

Részletek
Sokan voltak kíváncsiak a vérnyomásukra

Sokan voltak kíváncsiak a vérnyomásukra

2015. november 24. 14:11 | Nyugdíjas klub

Kedd délelőtt sokan jöttek el a Wojtyla Ház ebédlőjébe, hogy a meghirdetett vérnyomásmérésre időben beérjenek. Ma „átlagos” mérések születtek, melyek ebben a fura időben nagyon jónak számított. Valószínűleg az is beleszámított, hogy a reggeli órákban egy kis szendvicset, tepertőt szolgáltak fel kollégáink.

Részletek
Kártya és pletyka party volt délelőtt

Kártya és pletyka party volt délelőtt

2015. november 17. 14:33 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Ház nyugdíjas klubja ismét egy játék délelőttöt tartott. Megint ment a kártyázás, a sakkozás, a malmozás. Jó volt a hangulat, mint mindig. A megjelenteket a klubvezető Farkas Pál köszöntötte és indította el a játékokat. De mindezek előtt reggelizett a csapat, gereblyézett és sepregetett.

Részletek
Az Arborétumban jártak a Wojtyla Ház nyugdíjasai

Az Arborétumban jártak a Wojtyla Ház nyugdíjasai

2015. november 5. 14:27 | Nyugdíjas klub

Csütörtök délelőtt a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja a kecskeméti Arborétumba ment egy nagyot sétálni. Vörösváczki Mónika a Kefag Zrt. munkatársa, mint az Arborétum jól ismerője vezette körbe a csapatot. Mindent nagyon jól megszerveztek a vezetők, csak egyetlen dolog maradt el. A napsütés. Ennek ellenére nagyon jó hangulatú volt a túra. A ködös, hideg időben nagyon jól esett a forró tea, mellyel Kati néni várta csapatot a kápolnához tartozó egyik szobában. Nemcsak teával, hanem süteménnyel és szendviccsel is várta az átfázott vándorokat. Gyönyörű dolgokkal találkoztunk út közben. Az ősz legszebb színei várták a fáradt vándorokat. A vöröstől a sárgán át a zöldig minden színt megtaláltunk az erdőben.

Részletek
Kiss András fotós kiállítását nézte meg a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja

Kiss András fotós kiállítását nézte meg a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja

2015. november 4. 14:26 | Nyugdíjas klub

A 85 esztendős Kiss András fotográfus, aranykoszorús mester, aranydiplomás fotóművész \"A múltról beszélek...\" című kiállítását nézte meg a Wojtyla Ház nyugdíjas és nem nyugdíjas tagjai november 4-én a Tudomány és Technika Házában. Nagy érdeklődéssel nézték körbe a fotókat. A régi és új fotókat ámulattal csodáltuk. Találgattunk, hogy mikor készülhetett, a fotón lévő autókból vagy az emberek ruhaviseletéből. Majd az emeleten lévő Michelangelo szobor másolatokat is megtekintettük.

Részletek
Mesézett a nyugdíjas klub tagjai

Mesézett a nyugdíjas klub tagjai

2015. október 30. 15:34 | Nyugdíjas klub

Csütörtökön egy humor délelőttöt szervezett a Wojtyla Ház nyugdíjas klub tagjai és nem tagjai. Ehelyett, ahogy az interneten meglátták, hogy a németek által leforgatott Hófehérke és hét törpe is ott van inkább azt kezdték el nézni. Így a humor délelőtt átment filmezésbe. De mindenesetre ezt is nagyon élvezték a megjelentek. Sokak a régi emlékeiket idézték ezzel a filmmel fel.

Részletek
A Wojtyla Ház nyugdíjasai ismét nagyot játszottak délelőtt

A Wojtyla Ház nyugdíjasai ismét nagyot játszottak délelőtt

2015. október 27. 14:38 | Nyugdíjas klub

A Wojtyla Ház nyugdíjasai ismét egy party délelőttöt tartott, ahol a sakk bajnokaink döntetlent játszottak. A kártyásaink elnyerték egymás nyugdíját (persze csak elméletben), a malmozósok csiki-csukiztak, a dominósaink pedig csöndben gondolkoztak. Voltak még akik, telefonos játékokkal ismerkedtek meg. A régi arcok mellé újjak is társultak ma délelőtt.

Részletek
A Beszélő köntös nyomában járt a Wojtyla Ház családja

A Beszélő köntös nyomában járt a Wojtyla Ház családja

2015. október 22. 14:59 | Nyugdíjas klub

Ma délelőtt a Wojtyla Ház szegény családjának tagjai a Cifrapalotába mentek látogatóba, ahol Mikszáth Kálmán után szabadon a beszélő köntösről és a török időkről néztek meg egy nagyon jól összeszerkesztett kiállítást. A tárlat egyik megálmodója Dr. Kriston Vízi József múzeumi kultúraközvetítő várta a csapatot, akiket körbe is vezetett. Mesélt Kecskemét életéről a török időkből, illetve felidézte a Beszélő köntös rege történetét, mely köré épült a kiállítás. Az ebből az időből feltárt leleteket – edényeket, szőnyegeket, bútorokat, pénzérméket – mind végig nézhettük. Egy nagyon jó animációt is láthattunk az 1650-es évek beli Kecskemétről, amely előtt – szó szerint – tátott szájjal állt a csapat. Nagyon jól érezték magukat mind a Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjas Klub tagjai, mind nem nyugdíjas tagjai is. A végén pedig megcsodálhattuk a díszes, török fegyverek által védett Beszélő köntöst is.

Részletek
Gobelin kiállításon járt a nyugdíjas klub

Gobelin kiállításon járt a nyugdíjas klub

2015. október 15. 13:47 | Nyugdíjas klub

A Hírös Gobelin és Kézimunka Klub kiállítását nézte meg ma délelőtt a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja. A kiállítás egy hete nyílt meg, melyet Kriskó János főiskolai docens nyitott meg. Csodálatos munkákat láttak a központ nyugdíjasai. A múltkori gyűlésen felmerült, hogy gobelin tanfolyamot indítanak az asszonyok így házon belül, de miután rájöttek, hogy több hónapnyi munka az, amit láttak, letettek az ötletről. A kiállítás bemutatta a gobelinezés fortélyait, ruhákon, képeken, díszeken keresztül.

Részletek
Vasút modelleket néztek a Nyugdíjas Klub tagjai

Vasút modelleket néztek a Nyugdíjas Klub tagjai

2015. október 13. 13:35 | Nyugdíjas klub

Ma délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjas klubja a Hírös Agórában járt, ahol a vasút modell kiállítást nézték meg. Visszamentek gyerekbe a megjelent tagok, úgy nézték, tapogatták a kiállított vonatokat. Még szerencse, hogy magasabbak vagyunk a gyerekeknél, így nem ment a harc, hogy kinézze meg hamarabb a kiállítást. – hangzott egy hozzászólás ebéd előtt a központ ebédlőjében.

Részletek
Kecskemét értékeit nézte meg a Wojtyla Ház családja

Kecskemét értékeit nézte meg a Wojtyla Ház családja

2015. október 9. 14:19 | Nyugdíjas klub

Péntek délelőtt a Wojtyla Ház nyugdíjasai Kecskemét főterén gyűltek össze a régi Liberté Kávéház előtt, ahol még holnap megtekinthető a város értékeiből rendezett kiállítás. Mottójuk: Ezt minden kecskemétinek látnia kell. A nyugdíjas klub tagjai is pont így gondolták, ezért is látogattak el a kiállításra. Az egyik tag szőnyeget is megtanult szőni. De megnézhettük a 4 lábú kakas csontvázát, helyi csipkevetőket, tojásfestőket, hírös sportolókat, illetve a helyi intézmények nevezetességeit is. Majd a főtéren is szétnéztünk, megnéztük a többek között a baromfiudvart, kóstoltunk szalmabogyó lekvárt és csuhékészítőkkel is találkoztunk. A résztvevők már a Wojtyla Házban megkóstolhatták a főtéren árusított mézeskalácsot is.

Részletek
A nyugdíjas klub tagjai megbeszélték évvégéig programjaikat

A nyugdíjas klub tagjai megbeszélték évvégéig programjaikat

2015. október 8. 15:09 | Nyugdíjas klub

Csütörtök délután összeült a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub egy ismerkedős, beszélgetős délutánra. A megjelent tagok megbeszélték, hogy milyen programon szeretnének még részt venni a kiállítások körbejárásán kívül. Lesz majd többek között goblein tanfolyam, karácsony előtt adventi koszorú kötés és mézeskalács készítés is. De többen felvetették a különböző kézműves foglalkozásokat is. A gyors tárgyalás után a tagok leültek társasjátékozni, sakkozni, kártyázni. A délután végén zsákbamacskahúzás is volt, a nyeremények plüssfigurák voltak.

Részletek
Az Idősek Világnapi programra sorsoltunk jegyeket a nyugdíjas klub tagjai között

Az Idősek Világnapi programra sorsoltunk jegyeket a nyugdíjas klub tagjai között

2015. október 7. 14:08 | Nyugdíjas klub

Október 12-én rendezi meg Kecskemét város az Idősek világnapját a Hírös Agórában. A programra a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai is kaptak jegyet. Sajnos nem volt már annyi, hogy minden tagunknak jusson. Így ma délelőtt a feliratkozott tagok között kisorsolt Farkas Pál klubvezető 5 darab jegyet. Nyertesink nagyon örültek a jegyeknek és a programnak. Nyerteseink: Sándor Pálné, Kispatakiné Szénási Melinda, Farkas Kálmánné, Kalmár Józsefné, Treplán József.

Részletek
Vérnyomás mérés volt a Wojtyla Ház családjának

Vérnyomás mérés volt a Wojtyla Ház családjának

2015. október 7. 13:58 | Nyugdíjas klub

Vérnyomás mérés volt a Wojtyla Ház ebédlőjében október 6-án. Az eredmények ilyenek és olyanok is voltak. Jók és rosszak. Ez persze függ a közérzettől, az időjárástól. Az eredmények ennek ellenére megfeleltek, senkinek nem kellett a kórházba rohannia. Sokak szednek vérnyomáscsökkentő gyógyszert, rájuk különösen figyelünk a furcsa időjárású napokon. A programot a nyugdíjas klub szervezte.

Részletek
A nyugdíjas klub első összejövetele

A nyugdíjas klub első összejövetele

2015. október 2. 14:45 | Nyugdíjas klub

Ma délelőtt a Wojtyla Ház nyugdíjas klubja megtartotta első rendezvényét. Kártya és pletyka party volt, amin sokan részt vettek. Sakkmesterek, ultimesterek, bürgemesterek, társasjáték mesterek. Nagyon jó hangulatú délelőtt volt. A megjelenteket a klubvezető Farkas Pál köszöntötte és indította el a játékokat.

Részletek
Megalakult a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Megalakult a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2015. szeptember 25. 13:28 | Nyugdíjas klub

Megalakult ma délelőtt a Wojtyla Ház égisze alatt a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub. Jelenleg 22 főt számol a klub, amit a Wojtyla Ház nyugdíjasai töltenek fel. A megalakuló ülésen megválasztották a tagok a klub vezetőt, aki Farkas Pál lett. Az Országos Nyugdíjas Szövetség kecskeméti irodájából érkezett jegyzővezető, aki ügyelt a hivatalos lépések betartására, illetve elmondta, milyen eseményeken vehetnek majd részt a tagok. Megválasztottuk a számlálóbizottság tagjait, a pénztárost és a tagdíjat is egyhangúan megszavazták a klubtagok. Így a város 36. nyugdíjas klubjaként regisztrálták a Wojtyla Ház nyugdíjasait. Farkas József igazgató felajánlotta azt is, hogy mivel a központban alakult a klub a havi tagdíjat támogatja ő is. A tagok ezzel sok olyan hangversenyre, sportnapra, szavalóversenyre fog eljutni, amiről eddig nem is tudtak. Sőt heti egyszer a kecskeméti fürdőbe is eljuthatnak úszni. A klub célja, hogy a névadó szellemiségét követve kiemelt figyelmet fordítson a segítségre szoruló idős emberek, mozgássérült, vagy más egészségügyi problémák miatt hátrányos helyzetű életkörülményeinek javítására, rehabilitációjuk meggyorsítására, könnyítésére. Az örömünnepet nagyon finom ebéddel zárták mind a nyugdíjas klub tagjai, mind a Wojtyla Ház szegényei. A menü rakott kelkáposzta volt, melyet a Precíz Kft. készített el.

Részletek