Október 17. vasárnap, Hedvig | EUR: 359; USD: 310; CHF: 335
Gulyásleves sok ízzel, élettel, szeretettel

Gulyásleves sok ízzel, élettel, szeretettel

2021. október 16. 13:16 | Adományok

Farkas Ágó, a Wojtyla Barátság Központot létrehozó és üzemeltető Farkas házaspár leánya régi időktől fogva buzgó szemlélője a népkonyha emberbaráti, egyúttal lélekmentő missziójának. Tisztelettel adózik szülei, a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei iránt, akik a maguk szerény eszközeivel immáron tizenhatodik esztendeje túlélést igyekeznek biztosítani az élet útvesztőiben bukdácsolóknak. Ágó nagylelkűségének köszönhetően százhúsz adag gulyásleves hozzávalói rotyogtak szombat délelőtt a szociális intézmény udvari bográcsában. A remek ebéd készítői, Fehér Tímea önkéntes és családtagjai kiváltképp jelesre vizsgáztak. A gazdag ízvilágú finomságból repeta is jutott bőven a nélkülözőknek. A menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetője nagyvonalú felajánlásának köszönhetően juthattak el az ínségesekhez. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Wojtyla Ház előtt tartott koncertet a Kecskeméti Városi Fúvószenekar

A Wojtyla Ház előtt tartott koncertet a Kecskeméti Városi Fúvószenekar

2021. október 16. 12:11

A Wojtyla Barátság Központ népkonyha utcafrontján a szombati ebédosztást megelőzően örömzenét mutatott be a Kecskeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos vezényletével. A szociális intézmény gondozottjai, munkatársai és önkéntesei mellett járókelők, valamint az erkélyeiken megjelenő környékbeli lakók úgyszintén tanúi lehettek a remek hangulatú ingyenes hangversenynek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Schindler János és Burányi Roland ebédje

Schindler János és Burányi Roland ebédje

2021. október 15. 13:11 | Adományok

A Wojtyla Ház két régi barátja buzgó híve, elkötelezett támogatója a népkonyha sorsközösségének. Péntek déli „ellátmányukat” sokáig emlegetni fogják a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. A menü gazdag ízvilága hosszú időre rabul ejti emlékezetüket. Mindig jól főztek a Wojtylában, de a mai kelkáposztafőzelék és sertéspörkölt kiváltképp remek - mondták-mondogatták a rászorulók az asztaloknál közös imádság után. Az ebédet készítő dusnoki szakács igazán méltó minden elismerésre! A pompás étek mellék hagyományosan kenyér is sütemény is dukált a nehézsorsú embereknek. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Neumann Egyetem vezetése adta a mai ebédet

A Neumann Egyetem vezetése adta a mai ebédet

2021. október 14. 13:55 | Adományok

Dr. Fülöp Tamás rektor, dr. Sági Norbert oktatási rektorhelyettes és Árvai Zoltán kommunikációs vezető csütörtök délelőtt a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében betekintést nyújtott a Neumann János Egyetem mindennapi életébe. Ismertették a felsőoktatási intézmény szervezeti felépítését, a képzési kínálatot, valamint működésük egy-egy sajátosságára és az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekre is rávilágítottak közös előadásuk során. Ezt követően az ebédlőben köszöntötték a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait, majd saját adományként százhúsz adag ragulevest és szilvalekváros prézlis tésztát szolgáltak fel a szegényeknek. Az ízletes és igazán bőséges menüt ezúttal is kenyér, valamint sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dr. Fülöp Tamás rektor és munkatársai a Wojtyla Házban

Dr. Fülöp Tamás rektor és munkatársai a Wojtyla Házban

2021. október 14. 13:16 | Szegények Akadémiája

A Neumann János Egyetem rektora, dr. Fülöp Tamás és a társaságában érkezett dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettes, valamint Árvai Zoltán kommunikációs vezető átfogó képet nyújtott a wojtylásoknak a felsőoktatási intézményben folyó oktatási tevékenységről. Beszámolójukban az elmúlt esztendők nagyarányú fejlesztéseit is érintették. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ismét kelkáposztát ajándékozott a Szálas család

Ismét kelkáposztát ajándékozott a Szálas család

2021. október 13. 11:06 | Adományok

Szálas Gábor és Sándor őstermelők immáron több alkalommal jártak kedvében nagymennyiségű kelkáposztával a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. Értékes adományukkal szerda délelőtt lépték át a népkonyha küszöbét, miután Farkas P. József alapító-igazgatónak ismételten jelezték: szívesen ajándékoznának zöldségfélét a szociális intézmény sorsközösségének. A rászorultak köszönettel vették a két nemes lelkű mezőgazdasági vállalkozó felajánlását.

Részletek
Paprikás krumpli Kecskemét első egészséges gyorsétterme felajánlásával

Paprikás krumpli Kecskemét első egészséges gyorsétterme felajánlásával

2021. október 13. 12:33 | Adományok

A Cutler GYM Kecskemét első, szakmai szempontból kialakított edzőtermével szemben található a Cutler Fresh Food Étterem. A vendéglátóhelyen nem csupán bőséges, egyben ízletes ételeket kínálnak az oda betérőknek, Takács József szakács a vendégek egészségére is fokozottan ügyel. Olyképpen válogatja össze az alapanyagokat, hogy táplálóak legyenek a belőlük készült ételek, emellett mégse terheljék meg túlzott mértékben az emberi szervezetet. Kopjás Tünde étteremtulajdonos bőkezű támogatásával, egy dusnoki illetőségű önkéntes szakács keze munkája által szerda délben százhúsz adag, kolbásszal alaposan megrakott paprikás krumplit szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai. A finom ebédet kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

2021. október 9. 13:38 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta több ízben nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ szegényei felé. Alapanyagokkal – savanyú káposztával és hússal –, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálták a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát, ennek megfelelően nemrégiben ismét elhatározták, újból visszatérnek a szociális intézménybe, hogy a jól bevált menüvel, székelykáposztával járjanak az elesettek kedvébe – egyéb elfoglaltságaik okán ezúttal csak messzi távolból. Az általuk biztosított kiváló minőségű hozzávalókat Makány Tamás honvédtiszt, önkéntes szakács főzte készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz Mező Róbert, a Hírös Ablak Kft. ügyvezető igazgatójának támogatása nélkül. (Fotók: Fehér Tímea)

Részletek