December 1. péntek, Elza
Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

2023. november 25. 13:04 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta több ízben nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ szegényei felé. Alapanyagokkal – savanyú káposztával és hússal –, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálták a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát, ennek megfelelően nemrégiben ismét elhatározták, újból visszatérnek a szociális intézménybe, hogy a jól bevált menüvel, székelykáposztával járjanak az elesettek kedvébe – egyéb elfoglaltságaik okán ezúttal csak messzi távolból. Az általuk biztosított kiváló minőségű hozzávalókat Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakács főzte készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz Tőzsér Judit és családja támogatása nélkül. (Fotók: Kolláth Andrea – archív)

Részletek
Gombás étel a gombászklubosok felajánlásával

Gombás étel a gombászklubosok felajánlásával

2023. november 24. 16:08 | Adományok

A Kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub, valamint a Lajosmizsei Gombászklub tagjai gombás csirkeragut, valamint tészta köretet helyeztek a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek böjtös asztalára – noha ők maguk egyéb elfoglaltságaik okán távol maradtak – a szociális-közművelődési intézmény konyhai dolgozói és önkéntesei szorgos együtt munkálkodásának eredményeképpen. A pénteki menü ízvilágát csillagos ötösre értékelték a népkonyha rászorultjai. Jutott is nekik repeta bőven a fejedelmi étekből. A remek menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karbantartási, javítási munkálatok a Wojtyla Ház utcafronti oldalán

Karbantartási, javítási munkálatok a Wojtyla Ház utcafronti oldalán

2023. november 24. 15:28 | Adományok

Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő jóvoltából, a Pro-Fézia Kft. megbízásából magasnyomású mosóberendezéssel tisztára mosta a Wojtyla Barátság Központ külső homlokzati falait Nagy István egyéni vállalkozó. A péntek délelőtti munkálatokra annál is inkább kiemelkedő szükség volt, mert a szociális-közművelődési intézmény átfogó felújítása óta a falfestés jócskán elporosodott, az élénk sárga szín kissé szürkés árnyalatot vett fel az elmúlt esztendők során. Mindemellett Borsos István izsáki kőfaragó és munkatársa egyidejűleg újra cserélte a minap eltört bejárati márványlapot. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Wojtyla Házba látogatott a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

A Wojtyla Házba látogatott a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

2023. november 23. 17:28

Prof. Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, egyetemi tanár csütörtök délután lépett a Wojtyla Barátság Központ épületébe, ahol Farkas P. József, a szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója fogadta munkatársai és több támogató, önkéntes, valamint gondozott társaságában. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kollár Csaba ismét segített

Kollár Csaba ismét segített

2023. november 23. 15:28 | Adományok

A Mizsetáp Kft. a magyar baromfi- és takarmánygyártó ágazatok ismert és elismert társasága. Lajosmizsei külterületi székhelyükön mintegy 30.000 tonna/év kapacitású takarmánykeverék gyárat üzemeltetnek. Lajosmizse és Csemő külterületein öt nagyüzemi baromfiteleppel és kettő tojáscsomagoló központtal rendelkeznek. Termelésük jelenleg első sorban étkezési tojástermelésre (Hírös Tojás) valamint tojóhibrid tenyészállat nevelésére terjed ki. A Mizsetáp Kft. alapító tulajdonosa s egyben ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, a társadalmi felelősségtudatából és embertársai szolgálatból fakadóan többféleképpen példát mutat avagy támogatást nyújt. A Karol Wojtyla Barátság Központ felé például megszámlálhatatlanul sok adomány formájában váltja valóra az előbbieket Kollár Csaba – immáron hosszú évek óta. Gazdag felajánlásaiból a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai is rendszeresen részesülnek, akárcsak most csütörtök délben, amikor jómaga és a népkonyha munkatársai, önkéntesei százhúsz adag tyúkpörköltet tálaltak fel tésztával, savanyúsággal, mellé kenyérrel, valamint frissen sült barackos-túrós süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok Dunavecséről

Adományok Dunavecséről

2023. november 22. 21:47 | Adományok

Tóth Nándor, a dunavecsei Zöldi Kertészet társtulajdonosának képviselője 20 kilogramm prémium minőségű mákot és nagymennyiségű zöldségfélét adott át Farkas P. Józsefnek, amikor a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója szerda délben ismét a 400 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás telephelyére látogatott. A bőkezűen juttatott adományt a kecskeméti népkonyha szegényeinek szociális étkeztetésére használják fel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Paprikás krumpli Kopjás Tünde felajánlásával

Paprikás krumpli Kopjás Tünde felajánlásával

2023. november 21. 13:42 | Adományok

A Cutler GYM Kecskemét első, szakmai szempontból kialakított, a hírös város egyik legnépszerűbb edzőtermével szemben található a Cutler Fresh Food Étterem. Mindkettő alapítója és üzemeltetője Kopjás Tünde, akinek bőkezű támogatásával kedd délben százhúsz adag, kiváló minőségű kolbásszal, virslivel, szalonnával gazdagon megrakott paprikáskrumplit szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei. A háziasan elkészített, igazán gazdag ízvilággal jellemezhető magyaros ételt, kenyér, sütemény, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – pizza szelet egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József ismét jótékonykodott

Király József ismét jótékonykodott

2023. november 20. 13:06 | Adományok

Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, vezető MSZP-s politikus, lelkes civil szervező, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja, szószólója hétfőn déltájban ismét melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. A nemes lelkű közéleti személyiségnek köszönhetően rántott szelet és rizibizi, valamint kenyér, sütemény kerülhetett a tányérokba – a támogató személyes felszolgálásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek