November 30. szerda, Andor, András
Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

2022. október 7. 13:26 | Adományok

Gubacsi Gyula Fülöpszállás első embere 2021 októberében látogatott először a Wojtyla Barátság Központba. Másodjára ez esztendőben, január 25-én tette tiszteletét a szociális intézményben, ahol egyúttal ismeretterjesztő előadással is szolgált a rászorultaknak Fülöpszállás képekkel címmel. A program végén pedig kiosztotta a település képviselőtestülete és jómaga által biztosított melegételt. A karitatív létesítményben azóta számos alkalommal került sor ebédosztásra Gubacsi Gyula jóvoltából. Legutóbb – pénteken – százhúsz adag borsófőzelék és sertéspörkölt került az elesettek böjtös asztalára – kenyér, sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

2022. október 6. 13:39 | Adományok

Már több alkalommal jótékonykodott Leviczky Cirill, aki most ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárjaként állt a Wojtyla Barátság Központ mellé. A százhúsz adag kolbászos tarhonyáshúst Ordasi Krisztián séf, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum igazgatóhelyettesének irányítása mellett készítette a Centrum lelkes csapata. A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai nevében Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa köszöntötte a rászorultakat. A menüt savanyúság tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

2022. október 5. 13:19 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója szerdán is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal százhúsz adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A budapesti Zwack-gyárba látogattak a wojtylások

A budapesti Zwack-gyárba látogattak a wojtylások

2022. október 3. 21:13

A Wojtyla Barátság Központ négy önkéntese, munkatársa Bács-Kiskun megyében élő németek társaságában Facol Lajos, a szociális intézmény aranykezű ezermestere szervezésével, irányításával hétfőn reggel útra kelt, hogy meg se álljanak a budapesti Zwack Unicum Nyrt. központi telephelyéig. A több mint kétszázharminc esztendős múltra visszatekintő patinás üzemben megtekintették az Unicum-gyártás teljes folyamatát, egyúttal kóstolót is kaptak a nemzetközi hírű magyar italkülönlegességből. Emellett a múzeumi részlegben megismerték a családi vállalkozás történetét. Az ipartörténeti kalandtúrát követően a Budai Várat vették célba, ahol eléjük tárult a főváros eme ékkövének teljes pompája. (Fotók: Facol Lajos)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2022. október 4. 13:12 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően kedden töltött csirkecombot és rizibizi köretet, valamint savanyúságot rendelt a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

2022. október 3. 20:32 | Adományok

Hétfőn a kecskeméti Hírös Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Mező Róbert állt a Wojtyla Barátság Központ rászorulóinak szolgálatára egy teli tányér remek ebéddel. Neki köszönhetően százhúsz adag melegételt oszthattak ki a népkonyha étkezdéjében Kecskemét szegényeinek; mégpedig rakottkrumplit kenyérrel, süteménnyel. Előzetesen a Hegedűs együttes kiváló koncertjét hallhatták az egybegyűltek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

2022. október 2. 15:24 | Adományok

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa, akit jól ismernek szerte a kisvárosban. Partnerként támogat közösségi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton újfent a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgált fel Kolláth Andrea, a karitatív létesítmény igazgatóhelyettese a népkonyha lelkes önkéntesei, nevezetesen Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér, valamint a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin odaadó közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését ezúttal Gyuris Dávid tette lehetővé. (Fotók: Fehér Tímea)

Részletek