Február 5. vasárnap, Ágota, Ingrid
A „Korda nővérek” hívták ebédlőasztalhoz a szegényeket

A „Korda nővérek” hívták ebédlőasztalhoz a szegényeket

2022. december 2. 13:24 | Adományok

A kecskeméti Korda Könyv-, Papír- és Kegytárgykereskedés két vezetője Gabriella és Rita – közismert becenevükön „Korda nővérek” – kezdettől fogva támogatják egy-egy szeretetebéddel a Wojtyla-sorsközösség százhúsz rászorultját. Meglehetősen kevés hír kerül napvilágra a két hölgyről, hisz Krisztusban hívő mivoltukból adódóan rendkívül szerények, önmagukról soha nem beszélnek. Máté evangéliuma nyomán vallják: „Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked”. Gabriella és Rita jóvoltából péntek délben kelkáposztafőzeléket és Stefánia-szeletet tálaltak fel a népkonyha dolgozói, valamint önkéntesei – kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Milánói spagetti a wojtylások böjtös asztalán – a Katus házaspár felajánlásával

Milánói spagetti a wojtylások böjtös asztalán – a Katus házaspár felajánlásával

2022. december 1. 13:21 | Adományok

Dr. Katus Zoltán és kedves felesége, Dr. Katusné Czirkó Klára két thai masszásszalont működtet Kecskeméten, a Profitholding Kft. üzemeltetésében. A Ban Sabai a Jókai utcán tizennégy éve, a Thai Masszás Centrum a Vörösmarty utcában immáron három éve várja vendégeit. Mindkét szolgáltatóegységben három-három thaiföldi származású masszőr, valamint egy-egy recepciós dolgozik. Az elmúlt évek során számtalan kecskeméti, illetve vidéki, sőt külföldi vendégeket is fogadtak, akik mindannyian megtapasztalhatták a thai masszázs testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását. A Profitholding Kft. emellett pénzügyi-gazdasági tanácsadással, ingatlanhasznosítással és projektmenedzsmenttel is foglalkozik. Cégük folyamatosan jelen van a város életében. Masszázs felajánlásával gyakran támogatnak egyebek között iskolai- és sportrendezvényeket, csoportos véradást, továbbá egészségügyi dolgozókat. Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója kérésének eleget téve csütörtökön mintegy száz adag milánói spagettivel nyújtottak támaszt nehézsorsú embertársaiknak. A kiváló menüt kenyér és sütemény tette igazán teljessé. Ebédosztást megelőzően Borisz atya ortodox lelkész fogalmazta meg biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

2022. november 30. 12:23 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést azóta sok-sok tett követte, mind a mai napig, amikor százhúsz adag ízletes borsófőzeléket és sertéspörköltet szolgáltak fel a Trendalelke képviselői – nevezetesen Pajkó Andrea és dr. Weningerné Makkos Gabriella – a Wojtyla Ház lelkes munkatársaival, önkénteseivel karöltve. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Domokos Zoltán meglepetése

Domokos Zoltán meglepetése

2022. november 30. 12:08 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, szövetkezeti elnök 20 kilogramm sertéshússal ajándékozta meg a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségét. A jelentős mennyiségű élelmiszer alapanyagot – mely a következő napokban készétel formájában jut el a rászorultakhoz – szerda délelőtt adta át Domokos úr Farkas P. Józsefnek, a népkonyha alapító-igazgatójának, aki hálás köszönetét fejezte ki a nemes lelkű felajánlónak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

2022. november 29. 13:47 | Adományok

Évenként kétszeri gyakorisággal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották összejövetelüket. Idén második alkalommal október 24-én tanácskoztak a résztvevők. Megbeszélésük témájaként a „Lét-Vágy”-at jelölték meg. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének ismételten a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese újfent 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. A felajánlásból – immáron hagyományosan – négy alkalommal rendezhetnek jótékonysági ebédosztást a Wojtyla Házban, melyre elsőként november 29-én került sor. Utóbbi keretében összesen 120 adag gulyáslevest és mákostésztát szolgáltak fel a szociális-közművelődési intézmény munkatársai, önkéntesei. Az ízletes, kiadós menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Feröer-szigetekre „látogattak” a wojtylások

A Feröer-szigetekre „látogattak” a wojtylások

2022. november 29. 13:08 | Szegények Akadémiája

A Skócia és Izland között elterülő, az Atlanti-óceán északi részén fekvő, 55 ezer lakosú, mindössze 1400 négyzetkilométernyi, 18 szigetből álló kis szigetcsoport, a Feröer-szigetek rejtelmes világába engedett betekintést Szilágyi Áron dorombjátékos, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője csütörtökön, a Wojtyla Akadémia előadássorozat keretében. A fotókkal gazdagon illusztrált útibeszámoló apropóját egy korábbi Feröer-szigeteki koncerttúra szolgáltatta. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Japán császári érdemrendet kapott Király József

Japán császári érdemrendet kapott Király József

2022. november 29. 11:17

A japán császár a Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal érdemrendet adományozta Király Józsefnek, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnökének, amit szerdán adott át részére Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete Budapesten, a Japán Nagykövetségen. Az érdemrend egy olyan kitüntetés, amelyet a társadalom és a kultúra különböző területein kiemelkedő teljesítményt nyújtó embereknek adományoznak. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

Részletek
Nagy András biztosította a wojtylások szombati ebédjét

Nagy András biztosította a wojtylások szombati ebédjét

2022. november 26. 13:37 | Adományok

Az Olajdepo Kecskemét elsősorban kenőanyagok, adalékok, autóápolási szerek és felszerelési tárgyak forgalmazásával foglalkozik raktáráruházukban a Szegedi út 88. szám alatt. Magánszemélyeket, gazdasági szervezeteket, intézményeket egyaránt kiszolgálnak. Vásárlóik elsősorban benzinkutak, autósboltok, mezőgazdasági termelők és üzletek, autómosók, ipari fémmegmunkáló üzemek. Az Olajdepo Kecskemét által forgalmazott kenőanyagok választéka rendkívül széles. A legkorszerűbb szintetikus kenőolajok mellett a hagyományos kínálatot felölelő közlekedési és ipari kenőanyag választékon felül, a legkülönlegesebb követelményeknek megfelelő, speciális kenőanyagok úgyszintén megtalálhatók kínálatukban. Továbbá termékpalettájukon szerepelnek a gondtalan autózáshoz nélkülözhetetlen kiváló minőségű felszerelési tárgyak, kiegészítő termékek is. Az „olajos” cég (Nagy Kft.) ügyvezető tulajdonosa Nagy András. Szombaton neki köszönhetően juthatott ebédhez százhúsz nélkülöző ember a Wojtyla Barátság Központban. Jóvoltából kelkáposztafőzeléket és Stefánia-vagdaltat tálaltak fel a népkonyha dolgozói, önkéntesei. A kiváló menüt - amiből repeta is jutott bőven – helyben sütött sütemény, Túró Rudi, valamint – az Izsáki Házitészta Kft. adományaként – egy tasak száraztészta tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Nagy Gábor Tibor, a Kik-For Kft. ügyvezető igazgatójának felajánlása által juthattak el a rászorulókhoz. Advent első vasárnapjára figyelemmel az első gyertya lángja is fellobbant a karitatív létesítmény adventi koszorúján. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Sült tarja és rántott sertésszelet a Hírös Grilltől

Sült tarja és rántott sertésszelet a Hírös Grilltől

2022. november 28. 12:48 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétfő délben úgyszintén nagymennyiségű sült tarját és rántott sertésszeletet küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen százhúsz adagot. A rizibizi köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek