Augusztus 15. hétfő, Mária | EUR: 393; USD: 381; CHF: 405
Király Szabolcs újból segített

Király Szabolcs újból segített

2022. július 30. 13:44 | Adományok

A közismert kecskeméti, országos elismertségnek örvendő ingatlanszakértő, nem mellesleg Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója keresztfia – több száz magánszemélyhez hasonlóan – hosszú évek óta gyarapítja a szociális-kulturális intézmény támogatóinak népes táborát. Király Szabolcs ezúttal százhúsz adag gombapörkölttel és tésztával lepte meg a népkonyha szegényeit, akik örömmel, kitörő lelkesedéssel fogadták az ételadományt. A rendkívül ízletes menüt sütemény, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagok kenyeret és konzervet tartalmaztak – Gönczi Imrének, az NRG Agent Kft. ügyvezető tulajdonosának köszönhetően. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Nagy István Elek és lányai ebédadománya

Nagy István Elek és lányai ebédadománya

2022. augusztus 1. 14:21 | Adományok

Nagy István Elek dr. Bálint Anna néhai vecsési ügyvédnő házastársa. Anna néni egyik alapítója volt a Wojtyla Barátság Központnak. 2016 tavaszán hosszantartó, súlyos betegség után távozott a minden élők útján. Elek bácsi, valamint lányai, Cecília és Panni, úgyszintén nagyra tartják a kecskeméti népkonyha tevékenységét, munkatársait és gondozottjait, ezért korábban megígérték: az alapítás óta eltelt évek hagyományaihoz igazodva változatlanul támogatni fogják az intézmény működését. Ennek jegyében hívták meg hétfőn a Wojtyla Ház ellátottjait egy finom ebédre. A mai menü rakott burgonyából állt, melyet Félegyházi kenyér és sütemény egészített ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Petőfi nyomában Kecskeméten

Petőfi nyomában Kecskeméten

2022. július 29. 15:32

Kecskemét a Petőfi-emlékhelyek egyike, az a város, amelyhez a költő gyermek- és ifjúkorának fontos eseményei kötődnek. Itteni tartózkodásainak helyszínei ma is jól beazonosíthatók. Ezeket járta körbe Székelyné Kőrösi Ilona művelődéstörténész, nyugalmazott főmuzeológus a Katona József Emlékházban megtartott pénteki előadása alkalmával a nagyszámban megjelent hallgatóság társaságában. És utána valóságosan is… (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olgát köszöntötte a Wojtyla-kollektíva

Olgát köszöntötte a Wojtyla-kollektíva

2022. július 28. 11:42

Bensőséges névnapi ünnepség keretében fejezték ki Kotvics Jánosné (Olga) munkatársuk iránti megbecsülésüket a Wojtyla Barátság Központ munkatársai. A pezsgők durranása, poharak koccanása szempillantás alatt meghitt hangulatot varázsolt a népkonyha kistermében csütörtök délelőtt összesereglett kollégák között. Ételkülönlegességekből és édes finomságokból sem volt hiány. Olga igazán kitett magáért. Terülj, terülj asztalkám! Akárcsak egy rangos étteremben járt volna a Wojtyla-csapat. Az ünnepelt által készített kiváló sertésszelet, zöldségköret, sült burgonya, saslik, továbbá különféle sütemények, zöldég- és gyümölcssaláták garmadájától roskadoztak a terített asztalok. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Pálék ebédje – sok-sok szeretettel fűszerezve

Pálék ebédje – sok-sok szeretettel fűszerezve

2022. július 29. 13:11 | Adományok

Kunszállás, Bem József utca 24. – ez nem más, mint a Pál Vendéglő. Tulajdonosai, Pál László és felesége „visszajáró” támogatói a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Gépkocsijuk csomagtere rendszerint rántott húst és rizibizit (vagy petrezselymes burgonyát) rejt magában, mert “azzal nem lehet melléfogni” – mondhatni: mindenki kedvence. Amikor megtudták a gondozottak, hogy ma ismét Pálék vendégei lesznek, többen összesúgtak egymás között: alighanem bécsi szeletet fogunk kapni. És igazuk lett! Pénteken cipőtalp méretű rántott húst, rizibizit, kenyeret, süteményt, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából - dinnyét fogyasztott közel százhúsz rászoruló ember a népkonyha ebédlőjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zoltán uborka adománya

Kovács Zoltán uborka adománya

2022. július 28. 11:15 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermester önkéntese nemrégiben ismét kopogtatott a népkonyha ajtaján, újabb értékes ajándékot hozva a szociális intézmény rászorulóinak. Ezúttal egy láda uborkát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű zöldségféle Kovács Zoltán kecskeméti őstermelő adománya, melyet következő ebédosztások alkalmával használnak fel a gondozottak étkeztetésére. (Fotók: Facol Lajos)

Részletek
Csirkepörkölt Füredi András jóvoltából

Csirkepörkölt Füredi András jóvoltából

2022. július 28. 13:35 | Adományok

A kecskeméti Füredi Autósiskola tulajdonosa, Füredi András vendégszeretetét élvezhették csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai. Kapcsolata a népkonyhával egyáltalán nem új keletű. Együttműködő partnerként immáron kilencedik esztendeje támogatja az intézményt ebédadományaival. Sőt, a Füredi Autósiskola oktatói rendszeres időközönként közlekedésbiztonsági előadásokat is tartanak a népkonyha gondozottjainak. Ami pedig a mai menüt illeti, ezúttal ízletes csirkepörköltet, valamint kenyeret, süteményt, továbbá – Roszik Tamás dunavecsei őstermelőnek köszönhetően – dinnyét tálalt fel Horváth Imre, a Füredi Autósiskola munkatársa, aki szintén évek óta szolgál a Wojtyla Ház szegényei körében, három havonta egy alkalommal. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől – negyedszer

Ebédadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől – negyedszer

2022. július 27. 12:47 | Adományok

Évente egy alkalommal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották soron következő – 13. – összejövetelüket. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. A felajánlásból négy alkalommal rendezhettek jótékonysági ebédosztást a Wojtyla Házban, melyre elsőként április 28-án, majd május 25-én, továbbá június 21-én, végezetül pedig július 27-én került sor. Utóbbi keretében összesen 120 adag gulyáslevest és túróstésztát szolgáltak fel a szociális-közművelődési intézmény munkatársai, önkéntesei. Az ízletes, kiadós menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sárgabarack „névtelen” felajánlótól

Sárgabarack „névtelen” felajánlótól

2022. július 27. 11:46 | Adományok

Nem kívánta felfedni kilétét azon kedves adományozó, aki mintegy 15 kilogramm sárgabarackkal kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján szerda délelőtt. A nemes lelkű hölgy immáron sokadik alkalommal jótékonykodik a népkonyha gondozottjainak javára. Ígérte, következőleg gyümölcslevekkel szolgál a sorsközösség számára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek