Június 16. vasárnap, Jusztin
A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

2024. május 16. 12:48 | Adományok

Már több alkalommal jótékonykodott Leviczky Cirill, aki most ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárjaként állt a Wojtyla Barátság Központ mellé. A 120 adag pásztortarhonyát Ordasi Krisztián séf, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum igazgatóhelyettesének irányítása mellett készítette a Centrum lelkes csapata. A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai nevében Leviczky Cirill kancellár úr és Ignácz Bence főigazgató köszöntötte a rászorultakat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dobos József szeretetvendégsége

Dobos József szeretetvendégsége

2024. május 15. 13:29 | Adományok

Dobos József, a nevét viselő lakberendezési szaküzlet tulajdonosa egy alkalommal így nyilatkozott: „Több mint 20 éves tapasztalatunk alapján tűztük ki feladatunknak, hogy vásárlóink igényeinek és pénzügyi lehetőségeinek leginkább megfelelő termékkínálatot forgalmazzuk. Tevékenységünkkel a Dél-Alföldi régióban piacvezető szerephez jutottunk. Emellett természetesen nagykereskedelmi hálózatunknak köszönhetően országos lefedettségű üzleti kapcsolatokkal rendelkezünk bútorgyártókkal, forgalmazókkal. Import tevékenységünk lehetővé teszi, hogy olyan egyedülálló termékeket tudjunk bevezetni a magyar piacon, melyek eszenciái lehetnek a hazai keresletnek. Üzleti kommunikációnkban a megbízhatóságra, partnereink, vásárlóink magas szintű kiszolgálására, terméktámogatásra helyezzük a legfőbb hangsúlyt. Hiszünk abban, hogy tevékenységünk során nemcsak ügyfeleink megelégedettségét vívhatjuk ki, hanem a XXI. század Európájának kereskedelmi értelemben vett kihívásaira is választ tudunk adni.” Dobos József szakmai, önkormányzati és egyéb más közéleti munkáján kívül a karitatív tevékenységet sem hanyagolja el. Ennek jegyében egy-egy adag ebédre invitálta szerdán a Wojtyla Ház mintegy százhúsz gondozottját, akik ragulevest és mákostésztát, valamint kenyeret vehettek át tőle a népkonyha étkezdéjében – dr. Klingert Ádám András, a Dobos József által nemrégiben életre hívott Civil Összefogás Városunkért Egyesület, mint az egyik, a közelgő önkormányzati választásokon is induló független szervezet polgármester-jelölje közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kecskemét története dióhéjban – a kezdetektől napjainkig

Kecskemét története dióhéjban – a kezdetektől napjainkig

2024. május 15. 13:01 | Szegények Akadémiája

Szörényi Mária idegenvezető a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott szerdai előadásában alaposan rácáfolt ama közvélekedésre, miszerint az Alföld közepén fekvő Kecskemét nem rendelkezik annyi látnivalóval, amennyi turisták tömegeit vonzhatná a hírös városba. Röpke háromnegyed óra alatt kiderült, napokig lehetne beszélni Bács-Kiskun vármegye székhelyének kulturális kincseiről, nevezetességeiről. Ezúttal a település átfogó történelme került elsősorban terítékre – a három évezreddel ezelőtti kezdetektől egészen a múlt század első feléig. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gyémánt- és aranymisét, püspökszentelési évfordulókat ünnepeltek Szekszárdon

Gyémánt- és aranymisét, püspökszentelési évfordulókat ünnepeltek Szekszárdon

2024. május 15. 09:39

Mayer Mihály nyugalmazott megyéspüspök pappá szentelésének 60. és püspökké szentelésének 35., valamint Bíró László nyugalmazott tábori püspök pappá szentelésének 50. és püspökké szentelésének 30. évfordulóját hálaadó szentmisén ünnepelték május 12-én Szekszárdon, az Urunk Mennybemenetele templomban, ahol a liturgia meghívott szónoka Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita volt.

Részletek
A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

2024. május 14. 12:52 | Adományok

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak mostani különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

2024. május 14. 12:04 | Szegények Akadémiája

A Mai IGE című három havonta megjelenő ingyenes kiadványt százezrek olvassák rendszeresen – nem csak kis hazánkban, de a világ számos pontján, helyi nyelvre fordítva. A kis füzetecske napi felosztásban néhány soros bátorító üzeneteket tartalmaz bibliai igeversek talaján, Bob Gass ír származású brit keresztény igehirdető-író tollából. A kiskőrösi illetőségű Keresztyén Média UCB Hungary Alapítványtól térítésmentesen megrendelhető kiadványból, illetve társlapjaiból keddenként Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa olvas fel szemelvényeket egy-egy tárgykör kapcsán, majd a népkonyha érdeklődő gondozottjai társaságában személyes gondolatokat fűz az elhangzottakhoz, szabad teret engedve a kötetlen véleménynyilvánításnak. Május 14-én igencsak sokakat foglakoztató téma került terítékre dr. Pálhegyi Ferenc Mitől leszünk keresztyének? című könyve nyomán: mi a különbség a csupán vallásos és a Krisztus-követő valódi keresztény között? (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetvendégségre hívott a hűséges önkéntes

Szeretetvendégségre hívott a hűséges önkéntes

2024. május 11. 13:06 | Adományok

Kelené Farkas Rozália egészen a közelmúltig a Wojtyla Barátság Központ közelében töltötte mindennapjait. Ennélfogva akarva-akaratlanul külső szemlélőjévé vált az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény missziói tevékenységének, melynek eredményeképpen immáron tizenkilencedik esztendeje mintegy százhúsz nehézsorsú embertársunk jut térítésmentesen napi betevőhöz – testi-fizikai szükséglet okán és szellemi értelemben egyaránt. Idővel feleszmélt benne a vágy, hogy jómaga is beálljon a karitatív létesítmény hűséges, szorgos önkénteseinek népes táborába. A titkon dédelgetett szándékot cselekvés követte. A Wojtyla-sorsközösség kitárt karokkal, szívbéli szeretettel fogadta Rózsát, aki mindmáig örömmel vállal szolgálatot az elesettek mielőbbi társadalmi visszailleszkedése érdekében. Így lett alig néhány hónap alatt Kelené Farkas Rozália „mindenki kedves Rózsája”. Aki úgy határozott, munkája mellett ebédadománnyal is támogatja a szükséget szenvedőket. Szombaton ismét neki köszönhetően étkezhettek a népkonyha szegényei. A jótékonysági akció keretében százhúsz adag tarhonyáshúst szolgált fel Rózsa nevében Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa – önkéntesek hathatós segédletével. A kiváló menü Kövecses Zsuzsanna jóvoltából főtt készre az udvari bográcsban. A remek koszt mellé savanyúság is került a tányérokba. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas Ágó támogatásával juthattak el a nélkülözőkhöz.

Részletek
Csík János a Mária Rádióban vallott az életéről

Csík János a Mária Rádióban vallott az életéről

2024. május 13. 11:13

Hol van az Isten? címmel videósorozatot indított a Mária Rádió. Az első epizód vendége Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítója, prímása, énekese volt, aki istenkapcsolatáról, művészetéről, valamint életét meghatározó, súlyos balesete következményeiről mesélt.

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal májusban is jótékonykodott

Cornelia és a Vidám Törzsasztal májusban is jótékonykodott

2024. május 13. 13:36 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb áprilisban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám a gondozottakat ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte. A szociális-közművelődési intézmény aranykezű ezermestere százhúsz adag rizseshúst szolgált fel a szegényeknek, kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Harag és elengedés – Kommunikációs tréning a Wojtylában

Harag és elengedés – Kommunikációs tréning a Wojtylában

2024. május 13. 13:27 | Szegények Akadémiája

„A „gyógyító” nem valaki, akihez elmész, hogy meggyógyítson. A gyógyító az a valaki, aki kihozza belőled a képességedet, hogy meggyógyítod magad”. E mottó adja rövid összefoglalását ama missziós tevékenységnek, melyet a kecskeméti Angyalsziget Léleksegítő és Oktató Központ végez Kecskeméten, Garaczi Margó vezetésével. A hölgy – aki egyébiránt a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének állandó támogatója – mindennek talaján hétfői előadásában a haragról és elengedésről fejtette ki gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek