November 30. szerda, Andor, András
Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

2022. szeptember 30. 13:24 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény, továbbá paprika egészítette ki – utóbbi Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagytemplomi ínyenc falatok

Nagytemplomi ínyenc falatok

2022. szeptember 29. 13:15 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte, aki elmondta, a Katolikus Egyház szeptember 29-én ünnepli Szent Mihály emléknapját. A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a hét arkangyalnak. Ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan. Az ortodox hagyomány hasonlóképp tiszteli – foglalta össze az ünnep lényegét a lelkipásztor. József atya végül paradicsomszósszal és húsgombóccal, valamint kenyérrel, süteménnyel örvendeztette meg a népkonyha lakóit. A remek menü mellé Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának köszönhetően szilva, Jónás Piroska jóvoltából pedig szőlő is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények

Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények

2022. szeptember 29. 13:06

Szent Mihály napját ünnepelték csütörtökön a Wojtyla Barátság Központban. Farkas Pál a népkonyha programszervező munkatársa elevenítette fel Szent Mihály életét és a róla szóló legendákat, népi hagyományokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

2022. szeptember 28. 12:01 | Adományok

Chu Pang Hoang úr, a Hansa-Kontakt Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ tizenhét évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kíséri a közismert – és szerénytelenség nélkül állíthatjuk – Kecskemét-szerte széles körben kedvelt népkonyha, egyben kulturális intézmény alapítóinak, munkatársainak, önkénteseinek Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – tanításain, égi patrónusán nyugvó missziói tevékenységét. Tartós élelmiszer adományaival gyakorta nyújt segítő jobbot a népkonyha gondozottjainak. Akárcsak szerdán, amikor nagymennyiségű liszttel, kristálycukorral, tésztával és étolajjal lepte meg az Egressy utcai karitatív létesítmény sorsközösségét. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

2022. szeptember 28. 12:03 | Adományok

Árvai Tamás lelkészt és Balázs Szilviát immáron sokadszor köszönthették a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a népkonyha étkezdéjében. Abból az alkalomból látogattak a szociális intézménybe, hogy Krisztus-követő közösségük újból vállalta: ételt osztanak a karitatív szervezet rászorulóinak. Az ebédet – sárgaborsófőzeléket kolbásszal, kenyérrel, süteménnyel és Jónás Piroska jóvoltából egy fürt szőlővel – hagyományosan együtt szolgálták fel a szegényeknek. De ezen felül sem jöttek üres kézzel! Árvai Tamás újfent megosztotta biblikus gondolatait a jelenlévőkkel, gitárdallamok kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Juhász József pártfogolta a wojtylásokat

Juhász József pártfogolta a wojtylásokat

2022. szeptember 27. 13:24 | Adományok

Juhász József személye korántsem hangzik ismeretlenül a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében. A korábban tanügyi referensként tevékenykedő nemes lelkű felajánló most pénzügyi tanácsadóként mutatkozott be a népkonyha szegényei előtt, sikeres vállalkozóként képviselve az üzleti világ jótékonyságban élenjáró hányadát. Juhász József – embertársaihoz hasonlóan számos problémával küzd – ám mégis rendre észreveszi az élet apró örömeit. Ennek jegyében támogatta a Wojtyla Ház keddi ebédosztását, melynek eredményeképpen mintegy százhúsz kecskeméti rászoruló fogyasztott rakott burgonyát, kenyérrel, süteménnyel, valamint – Jónás Piroska, a Wojtyla Ház hűséges önkéntese felajánlásával – szőlővel. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Kertészkedés és mázolás a Tormási-keresztnél

Kertészkedés és mázolás a Tormási-keresztnél

2022. szeptember 14. 12:24 | Aktivisták

2014 augusztusában Tormási Attila, a Tormási Autóház tulajdonosa támogatásával, a Porta Egyesület szervezésében került jelenlegi helyére és újult meg a Kiskunfélegyházi út körforgalmi csomópontja közelében ma is látható, Krisztus szenvedésére és kínhalálára, illetve csodálatos feltámadására emlékeztető szakrális emlék. A Porta Egyesület aktivistái a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival karöltve azóta is gondját viselik a keresztnek; virágokat ültetnek annak környezetében, eltávolítják a gyomokat, öntözik a növényeket, valamint füvet nyírnak, ha éppen úgy hozza a szükség. Szeptember 14-én délelőtt ismét felszámolták az időközben jócskán beindult gazosodást a helyszínen megjelent derék önkéntesek, továbbá újrafestették a műtárgyhoz tartozó fakerítést.

Részletek
Rántott sertésszelet és sült csirkecomb a Hírös Grilltől – szeptemberben is

Rántott sertésszelet és sült csirkecomb a Hírös Grilltől – szeptemberben is

2022. szeptember 26. 17:46 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétfő délben úgyszintén nagymennyiségű rántott sertésszeletet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. A köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan uborka, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek