Június 19. szerda, Gyárfás
Fenyőfa adomány a rászorultaknak

Fenyőfa adomány a rászorultaknak

2023. december 19. 12:39

A Szenteste Alapítvány tizenhat darab fenyővel ajándékozott meg nélkülöző családokat. A civil szervezetnek köszönhetően ennyi szegényes otthonban fogják karácsonykor hirdetni az örömhírt: „Krisztus megszületett! Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács 2,14). A tűlevelűeket Farkasné Pásztor Jolán kuratóriumi tag kedden adta át az elesett embereknek. Facol Lajos önkéntes pedig a fenyőfák házhozszállításának feladatát vállalta magára. (Fotók: Mátyus István)A Szenteste Alapítvány tizenhat darab fenyővel ajándékozott meg nélkülöző családokat. A civil szervezetnek köszönhetően ennyi szegényes otthonban fogják karácsonykor hirdetni az örömhírt: „Krisztus megszületett! Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács 2,14). A tűlevelűeket Farkasné Pásztor Jolán kuratóriumi tag kedden adta át az elesett embereknek. Facol Lajos önkéntes pedig a fenyőfák házhozszállításának feladatát vállalta magára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti reformátusok gyámolították a wojtylásokat

A kecskeméti reformátusok gyámolították a wojtylásokat

2023. december 16. 13:18 | Adományok

Szombat délben ismét ebédadománnyal jelentkeztek az Egressy utcai népkonyhán a nagylelkű protestáns egyházfiak. A kecskeméti reformátusok jóvoltából – Dudás Tamás és Kövesi Krisztián főzőtudományának köszönhetően – százhúsz adag gulyáslevest és lekváros dióstésztát tálaltak fel a szociális intézmény dolgozói, önkéntesei. Rajtuk kívül Dudás László – a dusnoki baráti kör másik oszlopos tagja – és gyermekei (Adrienn, valamint Dávid, a Kodály iskola 5., illetve 8. osztályos tanulói) is részt vettek az ebédosztásban, ráadásul hangszeres- és énektudásukat is felvillantották az egy tányér meleg ételre vágyó, türelmesen várakozó nélkülözők előtt. Emellett az adventi koszorú harmadik, örömet jelképező rózsaszín gyertyáját úgyszintén meggyújtották a gyerekek. A vasárnapi hidegcsomagok Sinkó András, a Poliext Kft. kereskedelmi igazgatójának támogatása nélkül aligha juthattak volna el a rászorultakhoz. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Karácsonyi meglepetés az ABB Kft. dolgozóitól

Karácsonyi meglepetés az ABB Kft. dolgozóitól

2023. december 18. 12:16 | Adományok

Az installációs készülékek gyártásával foglalkozó kadafalvi cég munkatársai Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese révén figyeltek fel az Egressy utcai népkonyha szegényeire; százhúsz nélkülöző, testi-lelki kínoktól gyötört gondozottjára. Megismerve a belvárosi szociális-közművelődési intézmény missziói tevékenységét, az ABB Kft. több dolgozója elhatározta, időről időre segítő jobbot nyújtanak az elesett embereknek. Rendszeres ebédadományaikon túlmenően ezúttal kollektív ajándékgyűjtési akciójuk bőséges „termését” – több száz kilogramm tartós élelmiszert, valamint édességet – nyújtotta át Kolláth Andreának az ABB Kft. négy kedves munkatársa.

Részletek
Vásárlási utalványok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony felajánlásával

Vásárlási utalványok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony felajánlásával

2023. december 18. 13:24 | Adományok

Kecskemét első embere múlt csütörtökön tette tiszteletét a Wojtyla Barátság Központban, ahol karácsonyi jókívánságainak személyes tolmácsolása mellett 100 darab, egyenként 10 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal lepte meg a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. A rászorultak hétfőn vették át a nagyértékű adományt Kolláth Andreától, a karitatív létesítmény igazgatóhelyettesétől. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd az Aranyhomok Kistérségi Egyesület felajánlásával

Szeretetebéd az Aranyhomok Kistérségi Egyesület felajánlásával

2023. december 18. 13:12 | Adományok

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 1999. november 15. jött létre, Kecskemét és a környező 17 önkormányzat összefogásával, mely 2018-ra 22 tagra bővült. Az Egyesület tagtelepüléseinek lakosságszáma megközelíti a 200 ezer főt. Feladata elsősorban a térségi települések összehangolt fejlesztése érdekében térségi kapcsolatok erősítése, helyi erőforrások felkutatása, pályázatok elkészítése, a regionális és kistérségi szempontból fontos fejlesztések támogatása, az ehhez kapcsolódó tevékenységek koordinálása, hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek felkutatása, közös területfejlesztési, vidékfejlesztési programok kialakítása, megvalósítása. Ezen kívül még ismeretterjesztés, agrárstruktúra- és vidékfejlesztés, turizmusfejlesztés, kis- és középvállalkozások támogatása, térségi rendezvények, fórumok, kiállítások szervezése tartozik az Egyesület tevékenységébe. Kiemelt fontosságú feladata – a térségi- kézműves alkotók és termelő piacra jutásának elősegítése, marketing tevékenységeik összehangolása, munkásságuk megismertetése a lakossággal, valamint ezzel együtt a térségi hagyományok, kultúra megelevenítése a különféle rendezvényeken. Ezen célok fontos eleme a lakosság egészséges táplálkozásának elősegítése, a helyi identitástudat erősítése, a lokális termékek előnyben részesítése, a rövid ellátási lánc erősítése a térségben. Az Egyesület további missziója a térségi turizmus fellendítése, melynek fontos eleme a kiváló helyi termék alapanyagokat felhasználó gasztronómia és falusi turizmus népszerűsítése. A civil szervezetnek köszönhetően százhúsz adag keménylebbencset, kenyeret és – a Fornetti Kft. felajánlásával – barackos párnát osztott ki a rászorultak között Hamzáné Lakó Judit elnök asszony – Pergéné Varga Andrea és Varga Tibor, valamint önkéntesek tevékeny közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2023. december 18. 12:16 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint nyolc láda laskagombát adományozott hétfőn a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Újabb adományok Nagykőrösről

Újabb adományok Nagykőrösről

2023. december 18. 11:37 | Adományok

Ismét tetemes mennyiségű adománnyal – gyermekjátékokkal, valamint fehér- és vöröskáposzta savanyúsággal – ajándékozták meg a nagykőrösi pünkösdiek a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Az adományt Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át a Kecskemét melletti kisvárosban Mátyus Istvánnak, a népkonyha fényképész önkéntesének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Garaczi Margó és családja szendvicseket készített a nehézsorsúaknak

Garaczi Margó és családja szendvicseket készített a nehézsorsúaknak

2023. december 14. 19:04 | Adományok

Immáron megszámlálhatatlanul sok jótékonysági akció fűződik Garaczi Margó és családja nevéhez. Csütörtökön ismét erről számolhatunk be, hiszen a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak igaz barátai, hűséges támogatói nem kevesebb mint százhúsz darab szendviccsel kopogtattak a népkonyha épületének ajtaján. Önzetlen segítőkészségüknek, nagylelkűségüknek köszönhetően aligha maradt éhen valaki is az Egressy utcai szociális-közművelődési központ háza táján. (Fotó: Kolláth Andrea)

Részletek
Bimbó Imre patronálta a jobb sorsra érdemeseket

Bimbó Imre patronálta a jobb sorsra érdemeseket

2023. december 15. 16:34 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Pénteken – immáron megszámlálhatatlanul sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű tarhonyáshúst – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Sült gesztenyével kedveskedett a gyümölcskertész

Sült gesztenyével kedveskedett a gyümölcskertész

2023. december 15. 16:52 | Adományok

Lázár György 1997 óta foglalkozik hobbiként gesztenyesütéssel késő ősztől tavaszig, amikor megfogyatkozik a kerti munka mennyisége. Péntek délután a Wojtyla Barátság Központba is ellátogatott, hogy mintegy harminc adag friss, helyben sütött csemegét ajánljon fel adományként a szociális-közművelődési intézmény évzáró rendezvényén résztvevőknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek