Július 13. szombat, Jenő
Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

2023. december 25. 19:58 | Adományok

December 25-én Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és családja felajánlásával juthattak melegételhez Kecskemét szegényei az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány karácsonyi jótékonysági ebédosztás-sorozatának második napján. Vargáék háromszáz adag virslis lencsegulyást szolgáltak fel, miközben kenyér, meggyes-mákos piskóta, valamint szaloncukor és narancs is került a tálcákra. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

2023. december 24. 13:37 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. Az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális-közművelődési intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Vöröskereszttől

Adományok a Vöröskereszttől

2023. december 24. 13:28 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha épületében. A december 24-ei ebédosztás alkalmával a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot és narancsot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

2023. december 23. 18:07 | Adományok

Toldi Mária, a kecskeméti Auditker Könyvelőiroda ügyvezetője bejegyzett könyvvizsgálóként, igazságügyi adó-, járulék-, és könyvszakértőként folytatja mindennapi tevékenységét. Széleskörű, több évtizedes múltra visszatekintő szakmai tapasztalattal büszkélkedhet, így nem is csoda, ha ügyfelek tömegei keresik fel, hogy segítségükre legyen könyvelési téren. Mária, mindamellett, hogy könyvelőirodát vezet, ennek okán pedig életének szinte minden perce szigorúan be van osztva, gondoskodó szeretetétől vezérelve még önzetlen jótékonykodásra is futja. Mindennek folyományaként valósulhatott meg szociális ebédosztás december 23-án, szombaton a Wojtyla Barátság Központban, ahol Toldi Mária gazdag felajánlásával százhúsz adag zöldbabfőzeléket és sertéspörköltet, valamint kenyeret, továbbá – Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének köszönhetően – kalácsot tálaltak fel a népkonyha munkatársai lelkes önkéntesek és dr. Salacz László országgyűlési képviselő tevékeny közreműködésével. Az ebédosztás során mindenkinek jutott egy-egy szelet abból a tíz darab tortából, melyekkel a honatya és leánya szolgált a helyszínen megjelent szegények számára. Mindemellett az adventi koszorú negyedik, szeretetre emlékeztető gyertyájának lángja is kigyulladt dr. Salacz László jóvoltából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karácsonyi csomagok a rászorultaknak

Karácsonyi csomagok a rászorultaknak

2023. december 22. 13:48 | Adományok

Nemes lelkű felajánlók jóvoltából alapvető élelmiszereket tartalmazó gazdag ajándékcsomagokat adott át a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A több kilogramm súlyú, teli szatyrokban – egyebek mellett – szaloncukor, különféle konzervek, tészta, liszt, tojás és majonéz kapott helyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Balogh Andrea Johanna ételadománya

Balogh Andrea Johanna ételadománya

2023. december 22. 13:37 | Adományok

A Magyarságkutató Intézet tájékoztatási- és kommunikációs főigazgató-helyettese személyesen köszöntötte és nyújtotta át százhúsz főre szóló ebédmeghívását a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A pénteki jótékonysági akció során túróscsuszát fogyaszthattak a rászorultak csirkepörkölttel. A házias menüt kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – barackos párna tette teljessé. Egyúttal ez alkalommal vehették át a gondozottak Pintér Csaba és családja – a keceli Pintér Művek tulajdonosai – karácsonyi ajándékát, egy-egy mikuláscsomagot. Előzetesen Oskolás János, a karitatív létesítmény „házi költője” mondta el szívből jövő, szívhez szóló ünnepi versét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kristálycukor a Bátori Kft-től

Kristálycukor a Bátori Kft-től

2023. december 21. 12:16 | Adományok

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is 100 kilogramm kristálycukrot bocsátott a kecskeméti Bátori Kft. vezetősége a Wojtyla Barátság Központ rendelkezésére. A cég tulajdonosainak adományát Farkasné Pásztor Jolán, a szociális intézmény társalapítója vette át csütörtök délelőtt. (Fotó: Mátyus István)

Részletek