Július 13. szombat, Jenő
Farkas P. József a Csodabogár Nappali Intézményben

Farkas P. József a Csodabogár Nappali Intézményben

2024. január 3. 10:16

A Wojtyla Barátság Központ gondozottjai közül többen is mutatják viselkedésükben – vélhetően – az autizmus jeleit. Ennek okán az ismeretszerzés szándéka vitte Farkas P. Józsefet, az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatóját november 24-én a homokbányai Csodabogár Nappali Intézménybe. (Fotó: internet)

Részletek
Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

2024. január 2. 13:01 | Adományok

Borbély „Totya” Istvánt Dunavecse egyik legkiemelkedőbb mezőgazdasági vállalkozójaként tartják számon a település és térsége lakói. Amellett, hogy jó néhány környékbeli lakosnak nyújtanak biztos megélhetést cégei, azok tulajdonosa hátrányos helyzetű embertársai sorsát úgyszintén egyengeti. Példának okáért időről időre bőkezű adományaival pártfogolja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz rászorultat számláló sorsközösségét. Ennek megfelelően kedden Borbély úr rakott burgonyával lepte meg a népkonyha gondozottjait. A nagyszerű menüt kenyér és bejgli egészítette ki. Az ételosztás önkéntesek önzetlen közreműködésével valósulhatott meg. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

2024. január 1. 14:42 | Adományok

A Szenteste Alapítvány ebédjével ért véget a nagyszabású, minden rászoruló számára korlátlanul elérhető, nyitott karácsonyi jótékonysági ételosztási program a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A kilencedik, egyben utolsó napon is több száz nehézsorsú embertársunk vendégeskedett az Egressy utcai népkonyha épületében. Délidőben - hagyományos vendégként – dr. Zombor Gábor, Kecskemét megyei jogú város egykori polgármestere köszöntötte a melegételre várakozókat, eredményes, békés, boldog új esztendőt kívánva a jelenlévő nélkülözőknek. Biblikus gondolatokkal Hajduch-Szmola Patrik, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze szolgált. A karitatív esemény keretében kétszáz adag lencsegulyás főtt a szociális-közművelődési intézmény udvari bográcsában a Wojtyla hűséges önkéntese, Mezei Attila kiváló mesterszakács jóvoltából. A házias menüt Félegyházi kenyér, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség bejgli csomagja, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya egészítette ki. Az ebédosztás megvalósulásához Simon Bence, az Építő Simon Kft. ügyvezetője is jelentős mértékben hozzájárult. A felszolgálásban két lelkes önkéntes, Kelené Farkas Rozália és Facol Lajos segédkezett. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

2023. december 31. 13:24 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány nagyszabású karácsonyi ételosztásának nyolcadik napján a népkonyha egyik állandó támogatója, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet oltalmazta ebédadományával a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében melegételre várakozó nélkülözőket. Ez alkalomból Szerdi Szilárd, a vallási közösség vezető lelkésze keresztény énekek dallamaival és gitárjátékkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Mindemellett a KFC (Kentucky Fried Chicken) gyorsétteremlánc kelet-magyarországi operációs vezetőjével és kecskeméti csapatával karöltve kétszáz adag KFC Smart dobozos csirke finomság, valamint sült burgonya (chips) került a szegények böjtös asztalára. Az észak-amerikai ízvilágot felvillantó fenséges menüt kenyér, szaloncukor és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejgli tette teljessé. A felszolgálásban ezúttal is lelkes önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

2023. december 30. 13:44 | Adományok

Összességében mintegy 100 liter tehéntejet rejtett fél literes palackokban a Wojtyla Barátság Központ elektromos gépkocsija, amikor péntek délután a népkonyha épülete elé érkezett a Vacsi Kft. ügyvezetőinek adományával Farkasné Pásztor Jolán, a szociális-közművelődési intézmény társalapítója. A nagymennyiségű tehéntej a szombati nyílt ebédosztás alkalmával jutott el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Karácsony után sem hunyt ki a szeretet lángja a Wojtyla Házban – Szeretetebéd Fazekas Mihálytól és Balogh Károly helvéciai polgármestertől

Karácsony után sem hunyt ki a szeretet lángja a Wojtyla Házban – Szeretetebéd Fazekas Mihálytól és Balogh Károly helvéciai polgármestertől

2023. december 29. 14:16 | Adományok

A december 29-ei nyílt ebédosztás alkalmával a Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt elsődleges patrónusi szerepet a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége és a hírös város elesettjei javára. Hozzá társult Balogh Károly Helvécia első embere, aki az esztendő utolsó napjaiban sem fukarkodott, amikor az Egressy utcai népkonyha ínségeseinek napi élelmezése volt a tét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vacsi Kft. biztosította Kecskemét szegényeinek napi betevőjét

A Vacsi Kft. biztosította Kecskemét szegényeinek napi betevőjét

2023. december 28. 13:24 | Adományok

A Vacsi Kft. tulajdonosai voltak december 28-án a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány karácsonyi jótékonysági ebédosztási programjának főtámogatói. Továbbá Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal képviselője édességcsomagokat és süteményt ajánlott fel a rászorultak étkeztetésére. Az adományokat jómaguk osztották ki a népkonyha étkezdéjében – a Vacsi Kft. részéről Zahorecz Julianna és Zsiska-Zahorecz Réka személyes részvételével. Előzetesen Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese rövid részletet – egy történet-töredéket – olvasott fel Cornelia egyik, hazánkról szóló kötetéből. Igei köszöntővel Borisz atya, a kecskeméti Szentháromság ortodox templom lelkipásztora szolgált. A rendkívül ízletes sertéspörköltet – mely Pál Lászlóné önkéntes szakács főzőtudományát és keze munkáját dicsérte – tészta köret és savanyú uborka egészítette ki. Mindemellett Félegyházi kenyeret és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejglit szolgáltak fel a népkonyha lelkes dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízes falatok Holló Tibor konyhájából

Ízes falatok Holló Tibor konyhájából

2023. december 27. 14:03 | Adományok

December 27-én a Hollogasztro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Holló Tibor biztosította a napi betevőt Kecskemét város szegényeinek. A Wojtyla Barátság Központ által kezdeményezett karácsonyi karitatív ebédosztási programsorozat keretében szerdán mintegy kétszáz adag vegyes ragut és burgonyapürét szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. A különféle húsokkal és májjal gazdagon megrakott tányérok mellé Félegyházi kenyér, a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya, illetve szaloncukor is dukált a nehézsorsú embereknek. Ebédindító igei szolgálattal Árvai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház Kecskeméti Gyülekezetének lelkipásztora lépett a népes hallgatósághoz – biblikus gondolatokkal, az élet által írott személyes történetekkel és gitárjátékkal. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József pártfogolta az elesetteket karácsony második napján

Király József pártfogolta az elesetteket karácsony második napján

2023. december 26. 13:52 | Adományok

A Krisztus-születése ünnep másnapján – amikor harmadik alkalommal juthattak meleg ételhez Kecskemét város szegényei az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében – Király József önkormányzati képviselő, a Free-Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnöke nyújtott segítő jobbot a valamely okból önfenntartásra képtelen, jobb sorsra érdemes embertársainknak. A jótékonysági akció keretében több száz éhező kapott egy-egy adag szeretetebédet a nemes lelkű patrónusnak köszönhetően. A nélkülözőknek rizses húst, kenyeret és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejglit szolgált fel a neves közéleti személyiség, Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa, továbbá szorgos, lelkes „külsős” önkéntesek pótolhatatlan közreműködésével. A kiváló házias menü elfogyasztása után Mezei Attila mesterszakács főzőtudományát, egyben önkéntes munkája pompás ízvilággal jellemezhető gyümölcsét hosszasan magasztalták a jóllakott ínségesek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek