Július 13. szombat, Jenő
Kaliforniai kaland – Irány Los Angeles és Las Vegas (1. rész)

Kaliforniai kaland – Irány Los Angeles és Las Vegas (1. rész)

2024. január 10. 13:04 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ezúttal 2019-es kaliforniai élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival. Mint beszámolójából kiderült, Los Angelesben és Las Vegasban szállt meg családjával, majd egy hatalmas bérautóval és repülővel közösen bejárták egész Kaliforniát. Az amerikai „kalandtúra” január 23-án folytatódik a Wojtyla Házban. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2024. január 10. 13:22 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kedvező időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal kolbászos keménytarhonyát tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek segédletével. A menüt savanyúság, kenyér, valamint a P&P Pékáru Kft. sütemény adománya tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Jávorka Endre szeretetebéddel szolgált a rászorultaknak

Jávorka Endre szeretetebéddel szolgált a rászorultaknak

2024. január 9. 13:14 | Adományok

A vállalkozó fiatalember karácsony tájékán számtalan alkalommal kedveskedett fenyőfával a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek, ily módon is emlékezetessé varázsolva a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak Krisztus-születése ünnepét az elmúlt évek során. Idén januárban a népkonyha szociális étkeztetési programjába is bekapcsolódott Jávorka Endre, mely nemes elhatározásának jó illatú gyümölcseként együttesen százhúsz adag milánói spagettit osztottak ki a karitatív létesítmény munkatársai, önkéntesei a Wojtyla Ház ínségeseinek. Az olaszos menüt kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal 2024-ben is minden hónapban támogatja a szegényeket

Cornelia és a Vidám Törzsasztal 2024-ben is minden hónapban támogatja a szegényeket

2024. január 8. 13:08 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb decemberben vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Hétfőn mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag rakott kelkáposztát szolgáltak fel a nélkülözőknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Ágó ismét jótékonykodott

Ágó ismét jótékonykodott

2024. január 6. 13:04 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt január 6-án, szombaton is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes rizseshúst tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. A kiváló étel mellé savanyúság éppúgy járt a gondozottaknak. A vasárnapi hidegcsomagok, melyek ezúttal is kenyeret és konzervet foglaltak magukban, Domokos Zoltán vállalkozó támogatásával jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

2024. január 5. 12:34

Vízkereszt római katolikus hagyományainak megfelelően idén is papi áldásban részesültek a Wojtyla Barátság Központ helyiségei. Az ünnepségre pénteken ebédosztás előtt került sor a népkonyha étkezdéjében. A szertartást dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa végezte el. A magasztos eseményen Lévai Jánosné tanácsnok asszony mondott ünnepi beszédet. A rendezvény fényét Szabó Sándor tárogatóművész virtuóz előadása emelte. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

2024. január 5. 13:09 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint mintegy százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte. József atya végül tarhonyalevessel és túróstésztával, valamint kenyérrel, szaloncukorral örvendeztette meg a népkonyha elesettjeit. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

2024. január 4. 12:48 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője, valamint kedves férje, Somos László hosszú évek óta meglepetésekkel szolgál a Wojtyla-népkonyha gondozottjai számára olyképpen, hogy időről időre nem kevesebb, mint tíz láda laskagombát adományoznak a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. Csütörtökön a teljes étkeztetés költségét is magukra vállalták, hogy bőséges mennyiségű, igazán kiváló minőségű, gazdag ízvilággal jellemezhető étel – mégpedig kecskegulyás – kerülhessen a wojtylások böjtös asztalára. Az előkészítésben és tálalásban lelkes önkéntesek segédkeztek. A kiváló menüt Félegyházi kenyér, bejgli és szaloncukor tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2024. január 3. 13:28 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kedvező időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal rántott szeletet és rizibizi köretet tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek segédletével. A menüt kenyér, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek