December 5. kedd, Vilma
Néző-Pont

Néző-Pont

2023. szeptember 26. 15:48

"Bátorság kell ahhoz, hogy az embernek legyen véleménye. Saját ismeretségi körömben látom, hogy a legtöbb embernek elég az, amit a televízióban és a Kossuth Rádióban hall és azokat a mondatokat ismételgeti. " (Dr. Beer Miklós, nyugalmazott váci megyéspüspök)

Részletek
Saját halottjának tekinti a szaktárca a százévesen elhunyt, Szegedről indult legendás művészettörténészt, Dávid Katalint

Saját halottjának tekinti a szaktárca a százévesen elhunyt, Szegedről indult legendás művészettörténészt, Dávid Katalint

2023. szeptember 26. 15:29

Dávid Katalin Széchenyi-nagydíjas művészettörténészt, művészeti írót a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) saját halottjának tekinti – tudatta a tárca közleményben az MTI-vel. Alig több mint egy hónappal századik születésnapja után elhunyt Dávid Katalin Széchenyi-nagydíjas művészettörténész, művészeti író, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, akit tudós- és művésznemzedékek vallanak nevelőjüknek, útmutatójuknak.

Részletek
Juhász József gyámolította a Wojtyla Ház szegényeit

Juhász József gyámolította a Wojtyla Ház szegényeit

2023. szeptember 26. 12:26 | Adományok

Juhász József személye korántsem hangzik ismeretlenül a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében. A korábban tanügyi referensként tevékenykedő nemes lelkű felajánló most pénzügyi tanácsadóként mutatkozott be a népkonyha rászorultjai előtt, sikeres vállalkozóként képviselve az üzleti világ jótékonyságban élenjáró hányadát. Juhász József másokhoz hasonlóan számos problémával küzd, ám mégis rendre észreveszi az élet apró örömeit. Ennek jegyében támogatta a szociális-közművelődési intézmény keddi ebédosztását, melynek eredményeképpen mintegy százhúsz kecskeméti rászoruló fogyasztott rakott burgonyát – kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Héjja János szeptemberben is pártfogolta a nélkülözőket

Héjja János szeptemberben is pártfogolta a nélkülözőket

2023. szeptember 25. 13:28 | Adományok

A Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa, hét McDonald’s étterem rendkívül sikeres üzemeltetője számtalan jótékonysági kezdeményezése mellett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait is támogatja – havi rendszerességgel. Ebédadományát rendszerint jómaga szolgálja fel néhány kedves, biztató szó kíséretében. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt, százhúsz adag rizses húst, – spanyolországi, közel ezer kilométeres Camino gyalogos zarándokútja okán kivételes távollétében – helyette és nevében a népkonyha dolgozói osztották ki, önkéntesek tevékeny közreműködésével. A menühöz Félegyházi kenyér, valamint sütemény úgyszintén dukált. János idestova kilencedik napja járja a Caminot. A messzi távolból telefonon küldte üdvözletét és kívánt jó étvágyat minden rászorulónak. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Nyár végi és őszi gyógynövények

Nyár végi és őszi gyógynövények

2023. szeptember 25. 13:17 | Szegények Akadémiája

A természetes gyógymódok kezdettől fogva fontos szerepet játszottak az emberiség egészségügyi gyakorlatában. Az ősi és későbbi korokban egyaránt használták, és egészen mostanáig alkalmazzák is ezeket, hogy enyhítsék a betegségek következményeit. A hétfői ismeretterjesztő előadás során Horváth Lászlóné Terike a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott érdekes beszámolót a nyár végi és őszi gyógynövényekről. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Dr. Nagy Zoltán gondoskodó szeretete

Dr. Nagy Zoltán gondoskodó szeretete

2023. szeptember 23. 13:02 | Adományok

A Phoenix Mecano már igazán régi „motorosnak” számít, mármint ami a társadalmi felelősségvállalást, jótékonysági akciókat illeti. A gépipari, elektronikai rendszerek és komponensek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég ügyvezető igazgatója, dr. Nagy Zoltán felajánlásaival időről időre felbecsülhetetlen segítséget nyújt a Wojtyla Barátság Központ mindennapi ebédosztásaihoz, szakadatlanul pártfogolva a szociális létesítmény lélekmentő misszióját – az elmúlt évekhez hasonlóan idén is. Jóvoltából szombaton ismét százhúsz adag melegételt – mégpedig gombás sertéstokányt és rizs köretet szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. A pompás ízvilággal jellemezhető, kiválóan elkészített étel Dudás Tamás, továbbá kedves felesége, Henrietta és kisfiuk, Dusán keze munkáját dicsérte. A remek menüt egy-egy csomag instant levespor – Kurgyis Illés, a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet lelkészének ajándéka – tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Hetényi József és családja támogatásával jutottak el a jobb sorsra érdemes rászorulókhoz. (Fotók: Kolláth Andrea, Tódor Norbert)

Részletek
Balogh Károly érdemelte ki az Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat

Balogh Károly érdemelte ki az Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat

2023. szeptember 22. 19:06

Balogh Károly, Helvécia polgármestere vehette át idén a Wojtyla Barátság Központ Assisi Szent Ferenc-emlékdíját. A 2021-ben alapított kitüntetéssel ismerik el azokat, akik segítik a szociális intézmény misszióját; Szent II. János Pál pápa szellemiségét követve támogatják a rászorulókat. (Fotók: Tódor Norbert – Wojtyla Barátság Központ)

Részletek